Lyckad slappdag

22.21 Lördag

Just nu sitter jag och tittar på Click på TV och äter supergod Lindtchoklad (125 g Swiss Double Milk Chocolate with a smooth milk filling och 100 g Orange Filled Milk Chocolate). Det har verkligen varit en lyckad slappe- och lyxdag, och jag struntar totalt i hur mycket choklad jag satt i mig. För det tycker jag man är värd emellanåt.

Plus att choklad är ju bara helt underbart!

Slapp och lyx

17.38 Lördag

I morse när jag vaknade bestämde jag mig för att idag skulle bli en slappe- och lyxdag.

Jag och Hee hade planerat en shoppingtripp, och trots att jag inte behövde någonting alls slutade det med att jag köpte foundation på Body Shop (vilket jag hade behövt inom en snar framtid i vilket fall), massa choklad, Mentos, tuggummi, en koreansk glass och TVÅ filmer. 50 first dates (som jag precis tittat på tillsammans med Ry, och vi upptäckte att den visas på TV om en timme, lite dumt att jag inte visste det tidigare) och Little Children med Kate Winslet. Har aldrig hört talas om den vad jag vet, men hoppas att den är bra. Den ska jag däremot INTE titta på tillsammans med Ry eftersom det står "Strong sex scenes, Strong themes" på den, och jag tycker inte det är så passande för en elvaåring.

Så när jag och Hee kom hem åt jag lite lunch och frossade i choklad och tittade på film. Frågan är bara vad jag ska sysselsätta mig med nu.


Torsdag eller fredag

17.01 Fredag

Idag har jag åter varit i städtagen. Badrum och kök har stått på programmet. Eller ja, kylskåp i alla fall, för det är det som tagit mest tid. Jag har gnuggat och städat varenda millimeter i kylskåpet, och var till och med tvungen att tvätta två av lådorna i duschen för att de var för stora för vasken. Trött som tusan på att städa är jag nu.

Plus att katten har löpt amok. Nästan i alla fall. Han har bajsat på golvet två dagar i rad nu, i samma hörn i vardagsrummet. Han har aldrig gjort det innan, men nu har han visst fått för sig att det är roligare än att utföra sina behov i lådan. Dumma Bily.

Vi har ingen mat i huset, allting är utslängt eller uppätet. Jag hoppas verkligen att mamman har köpt upp en halv affär när hon kommer hem. För det kan behövas.

När Hee kom hem idag sa hon att det var fredag idag. Det hade jag absolut ingen aning om. Jag var helt säker på att det var torsdag. Mystiskt det där, fast rätt skönt med helg, även om jag har helg mest hela tiden.

Städbilder

17.18 Torsdag

Här kommer ett par bilder från min städvecka, som för övrigt inte är helt klar ännu.

Före och efter spindelnät.
Det är inomhus och det är fruktansvärt. När jag dammsög där uppe i hörnet (det är ett fönster högt ovanför dörren) kom det ut en fet äcklig spindel som jag sög upp i maskinen. Lite dåligt samvete hade jag, men sen vågade jag inte stänga av dammsugaren på ett bra tag. Tänk om den överlevt sin vilda färd och klättrade ut igen. Huga! Det spindelnätet som sitter kvar är på utsidan av fönsterrutan.

Före


Efter


Klicka på den här för att se skillnaden mellan rent och skitigt ännu tydligare. Det där bruna är alltså ingen skugga utan helt enkelt s.m.u.t.s. Smuts.


Tom rubrik

22.12 Onsdag

I förmiddags kom mamman och Le hem från Schweiz igen. De hade köpt choklad till oss här hemma. Mumsigt. Och Ry berättade för mamman om min gratängsak jag gjorde igår, och att jag borde göra den igen för att den var så god. Stolt som tuppen.

Jag är för trött för att hitta på något annat roligt att skriva, trots att jag sov några timmar extra under dagen som gått.

Önskar jag kunde snorkla och titta på fantastiska fiskar igen. Gårdagen var verkligen toppenlyckad, hade inte kunnat vara bättre, och kan inte sluta tänka på det.

Life's unpredictable.


Otrolig, fantastisk dag

16.10 Onsdag

Igår var en helt underbar dag, en helt fantastisk och otroligt härlig dag. Och här kommer en utav alla anledningarna:

Jag snorklade!!

För första gången i mitt liv, och det måste jag erkänna, att det gör jag supergärna om igen. Alla fiskar jag såg där i vattnet! Helt ofattbart! Nu vet jag inte om det är det australiensiska vattnet som kryllar av akvariefiskar eller om de finns överallt. Men en oförglömlig upplevelse var det. Jag såg minismå rosa fiskar, svartvitrandiga mellanstora, gulsvartvita sötingar som följde efter mig vart jag än simmade, gråa gigantiska fula saker, grågulröda coola jättar, ja, alla möjliga konstiga fiskar simmade bara några decimeter ifrån mig.

Jag fick kram i båda fötterna en gång, men det löste sig, jag panikade inte eller så utan vek och vred på musklerna så det gick över. Och inga hajar såg jag till heller, skönt.

Sedan var jag på bio också. Såg Changeling. Min femte bio sedan jag kom till Australien, men jag kan bara inte hjälpa det när det är så billigt, och det var ju tisdag, vilket betyder extra billigt. 10 dollar är precis ingenting!

Därefter fortsatte jag att spendera resten av kvällen i mitt trevliga sällskap och kom inte hem förrän alldeles för sent. Så det var tur att jag hade förberett middagen till Ry och Hee, och Ry sa för övrigt att det var jättegott, vilket gladde mig mycket.

Ska jag avslöja vem som var mitt trevliga sällskap? Tja, jag tror jag gör det. Det var nämligen Jeremy från farmen, och ja, han är supertrevlig och jag trivs utomordentligt bra i hans närvaro, speciellt glad är jag över att han tog med mig på snorklingen som var så fantastisk. Tänk att jag var rädd och nervös inför det. Nu kan jag inte sluta tänka på hur fantastiskt det var. Önskar att jag hade haft med mig en undervattenskamera där nere i vattnet. Nu får tyvärr alla bilder stanna innanför pannbenet på mig, och alla andra får försöka föreställa sig alla fiskar och vattenväxter som vaggar med vågorna.

Helt underbart.

Matlagning

13.02 Tisdag

Jag har precis varit superduktig och gjort middag, uti fall att jag inte är hemma tills middagsdags. Precis som jag förresten gjorde igår. Då gjorde jag potatismos med köttbullar till Ry och Hee innan jag åkte till stranden. Och idag har jag gjort den där mossakaskapelsen. Och så gott det ser ut sen då! Jag menar, titta på det här:



Vänster: Vegetarisk version gjord på vegetarisk färs jag hittade i affären
Höger: Köttversion gjort på köttfärs

Andra ingredienser: Tomat, morötter, potatis, ostsås och ost.

Jag har ingen aning om hur det smakar, men det ser ju onekligen rätt okej ut, tycker jag.


Och det här var min lunch idag:



Potatismos, vegetarisk färs, ärtor och ketchup. Mumsigt. Jag är så glad att jag kunnat göra något annat än pasta och pastasås de senaste dagarna. Så fruktansvärt långtråkigt med bara det hela tiden!

Strandkväll

21.39 Måndag

Jag kom precis hem från en underbar kväll på stranden. Och nu blir det raka vägen i sängs. Skulle bara säga det.

Vinnare! - Winner! - Ganador!

Det var bara en enda som gissade rätt i tävlingen, och det var:

Only one person guessed right in the competition, and that was:

Sólo una persona adivinó correctamente en el concurso, y fue:




Svar: Fjäril
Answer: Butterfly
Respuesta: Mariposa

Kan du se den nu?
Can you see it now?

¿Puedes verla ahora?




Andra gissningar:

Fågel - 3
Ödla - 2
Orm - 2
Mus - 2
Vandrande pinnar - 2
Groda - 1
Reptil - 1

Other guessings:

Bird - 3
Lizard - 2
Snake - 2
Mouse - 2
Stick insekts - 2
Frog - 1
Reptile - 1

Otras conjeturas:

Pájaro - 3
Lagartija - 2
Serpiente - 2
Ratón - 2
Palos caminandos - 2 (No sé como se llaman en español)
Rana - 1
Reptil - 1


Titta! - Look! - Mirad!

Sista chansen! Klicka HÄR!


The last chance! Click HERE!


¡La última oportunidad! ¡Hazed clic AQUÍ!


Mi español = Perfecto?

17.13 Söndag

Jag gjorde precis ett spanskatest på min gamla skolas hemsida där man kollar sin spanskanivå. Trots att jag inte pratar någon spanska alls här lyckades jag med det här:

Test Result

You have scored 24 / 24

Your suggested level is: Avanzado - C2


Helt otroligt!

Stilla söndag

15.36 Söndag

Inte för att jag vet vad jag ska skriva, men något kommer säkert fram medan jag trycker på tangenterna.

Till exempel att jag blandat shampoo idag. Jag har några småflaskor som passar utmärkt att ha med sig om man reser, och jag tänkte återanvända dem när jag åker till Asien. De flesta var mindre än halvfulla eftersom jag använde dem i början av min vistelse i Australien, men nu har jag fyllt på dem med shampoo, balsam och tvål. Inte allt i en alltså, utan jag har sex olika små flaskor, två till varje sak. Supersmidigt, men i en utav flaskorna fick det bli tre olika sorters shampoo. Fast det spelar nog inte så stor roll. I en annan är det två olika sorters tvål, varav den första som redan var i flaskan var grön, och den jag hällde på innan är orange, och de la sig ovanpå den gröna, så nu ser flaskan väldigt färgglad ut.

Jag har funderat på vad jag ska göra för middagar här medan jag är boss i huset. Idag orkar jag inte göra något komplicerat, så det får bli hamburgare. Smidigt och lätt som en plätt. Jag själv får äta samma sak, fast utan burgare.

I morgon, kom jag på, kan jag göra en mossakainspirerad sak, vi har köttfärs, så kan göra köttfärssås till de andra, och till mig själv, tja, jag har ingen aning, men jag är inte så kräsen. Och vi har så mycket potatis så det är inte klokt, och dessutom morötter, så jag ska nog kunna fixa ihop något smarrigt av allt det där. Mitt tredje förslag är potatismos och köttbullar igen, eftersom Ry inte fick det igår. Och jag vet att han skulle uppskatta det. Sen var vi på onsdag, och då är mamman tillbaka igen. De kommer hem på onsdag förmiddag någon gång.

Förresten, eventuellt, men inte alls säkert, så ska jag jobba på Leconfield. Uppdaterar om det så snart jag har mer information.





Glöm inte att titta på bilden!

Don't forget to look at the picture!

No olvides mirar la foto!

Trött lördag

23.35 Lördag

Idag har jag fortsatt med städningen, även om jag inte gjort lika mycket idag som jag gjorde igår. Men har kommit en liten bit till på vägen.

Till middag gjorde jag potatismos med köttbullar (till Hee) och veggikrov (till mig) och ärtor och lingonsylt. Mums.

Just nu är jag trött men Hee sitter och försöker lära mig koreanska och japanska och allt möjligt. Hon är rolig hon.

Men nu ska jag nog snart sova, annars somnar jag medan hon pratar, kanske lite oartigt.




Du glömmer väl inte att titta på min bild?

You're not forgetting to look at my picture?

No estás olvidando mirar mi foto?

Tävling - Competition - Competición

SVENSKA:
Nu är det dag för en gissningstävlig igen, men på tre olika språk så att alla mina läsare (och tittare) kan delta. För att tävla ska man klicka på bilden och försöka se ett djur någonstans. Skriv en kommentar med ditt svar. Jag godkänner inte kommentarerna förrän tävlingen är slut, och det är 23.59 (svensk tid) den 22:e februari. Så sätt igång att gnugga ögonen!

ENGLISH:
Now it's time for a guessing competition again, but in three different langauges, so that all my readers (and viewers) can participate. To enter the competition you have to click on the picture and try to spot the animal somewhere. Write a comment with your answer (click on "Skriv till mig" below this post). I do not publish the comments before the competition is closed, which is on February 22 at 09.59 am (Sydney time). So get started rubbing your eyes!


ESPAÑOL:
Ahora es tiempo para una competición de conjeturas otra vez, pero en tres idiomas diferentes para que todos mis lectores (y miradores) puedan participar. Para competir hay que hacer clic en la foto y intentar ver un animal en algún sitio. Escribid un comentario con la respuesta (hazed clic en "Skriv till mig" abajo de este "post"). No publico los comentarios antes de que haya concluido el concurso, y es 23.59 (tiempo español) el 22 de febrero. Así que, empezad a refregar los ojitos!





SVENSKA:
Förresten, det finns inget pris, men som om inte äran vore nog så får vinnaren(na) en utmärkelse på bloggen.

ENGLISH:
By the way, there is no prize, but as if the honour wasn't enough, the winner(s) will get a "reward" on the blog.

ESPAÑOL:
Por cierto, no hay un precio, pero como si no fuera suficiente el honor, el ganador(es) va(n) a recibir una "recompensa" en el blog.

Armidale - Bilder

18.58 Fredag

Här kommer lite bilder som jag inte lagt upp än. De är från Armidale, stället där jag var tre nätter innan jag åkte till Leconfield i januari.


Närkontakt med "vilda" kängurur. Deras mammor hade dött och togs nu om hand av en "djurräddare". Så de var vilda, även om de inte var helt ovana vid människor. Superhäftigt att klappa dem!



I hans trädgård.





Jag satt på marken och tittade på dem, och plötsligt hoppade en fram till mig! Helt otroligt!



En orkidé vi såg på vår bushwalk i nationalparken utanför Armidale. Tydligen är de ovanliga, men vi såg hela tre stycken.



Jag och mina ödlor! Visst ÄR den söt!?


Städare i fyra timmar

18.13 Fredag

Jag har precis spenderat nästan fyra timmar till att städa. Jag har flyttat på en stor byrå och dammsugit bakom den (vilket jag inte tror blivit gjort sedan byrån sattes där, för antagligen fem-sex år sedan), putsat fönstrena inne i vardagsrummet, dammat och torkat av ALLA väggytor och lister utmed "byråväggen", dammtorkat alla fotografier, tv:n, en hylla med femhundra miljoner skidpriser och sorterat VHS-filmer och diverse olika spelkonsolspel.

Det var jobbigt, men det var helt klart i behov att göras. Så fruktansvärt smutsigt allting var! Jag tog ett par bilder på smutsen som jag har tänkt lägga upp lite senare. Men nu har jag tagit paus för ikväll. Jag får fortsätta med resten i morgon.

Ry är hos en kompis nu och kommer hem vid 22.30 ikväll, och i morgon ska Hee träffa en kompis och Ry ska på födelsedagskalaset vid 13-tiden. Jag kommer ha gott om städtid i morgon. För jag vill verkligen att mamman ska komma hem till ett superrent hem och var supernöjd med vad jag åstadkommit.

För nu är jag husets härskarinna, eftersom tyskan åkt hem till Tyskland. Känns både skönt och konstigt. Nu kan jag styra och ställa precis som jag vill, men samtidigt så är det ensamt nu eftersom hon faktiskt var trevlig egentligen, och den enda som jag faktiskt kunde gå ut med. Men aja, det är bara onödigt att grubbla mer över det. Jag fick ärva lite kläder av henne som hon inte kunde ta med sig hem, så det var ju extra trevligt!

Tyskans sista natt

00.57 Torsdag

Tyskan ska åka hem i morgon, eller ja, idag blir det ju faktiskt, och vi har suttit och pratat och druckit öl (bara en var i och för sig) hela kvällen/natten i mitt rum. Hon gick precis ner till sitt rum och nu har jag tänkt gå och lägga mig och sova några timmar innan jag måste upp vid 6.30 igen.

Det är ju bara så konstigt att det alltid är så att man kommer närmare någon i slutet av allting. Alltså, vad jag menar är att jag och tyskan har ju inte direkt varit bästa vänner här hemma, inte alls så att vi varit ovänner, men det ar ändå funnits någon sorts avstånd mellan oss. Men nu, ja nu, kan vi prata om det mesta utan problem och skratta tillsammans och allt möjligt. Men aja, Tyskland är ju inte så långt från Sverige, så skulle det vara så så kan man ju alltid träffas i Europa i framtiden. Det är fördelen med att träffa folk från Europa i Australien, man vet att man kan träffa dem igen om man skulle vilja. Det är lite svårare att träffa australiesare och ha återträff i framtiden bara så där.

Men det var inte det det här inlägget skulle handla om. Det skulle egentligen bara handla om att jag är trött efter att ha pratat med tyskan ett tag. Så vi slutar där och säger god natt!

Australiens geografi

22.12 Torsdag

Dags för en geografilektion: Australiens delstater och territorium.



1. ACT = Australian Capital Territory (Canberra)
2. NSW = New South Wales (Sydney)
3. VIC = Victoria (Melbourne)
4. QLD = Queensland (Brisbane)
5. SA = Southern Australia (Adelaide)
6. NT = Northern Territory (Darwin)
7. WA = Western Australia (Perth)
8. TAS = Tasmania (Hobart)

Städerna inom parantes är alltså huvudstäderna i respektive delstast/territorium. Jag har inte kollat upp någonting utan kan allting i huvudet. Lite duktig på Australiens geografi har jag blivit. (Plus att jag tyckte kartan var häftig i och med att NSW är rött och jag bor där.)

Mer jobb

18.31 Torsdag

Nu har jag skickat iväg en ansökningsförfrågan (man var tvungen att få ett speciellt formulär skickat till sig för att kunna ansöka om jobbet) till en annan hästfarm. Men det är bara ett deltidsjobb (helger plus en veckodag), men skulle jag få det kanske man kan hitta något annat jobb under veckorna. Fast då är jag ju visserligen inte ledig alls, men det kanske man kan stå ut med ett tag.

Alla jobb hittills har förresten varit i NSW (New South Wales för de som inte vet det, och det är där Sydney ligger), men jag har börjat vidga mina vyer och även kollat lite i övriga Australien, så som Queensland, Victoria, South Australia och Northern Territoy, även lite i Tasmanien, men Western Australia vill jag helst inte till. Det är bara öken och Perth, inget mer. Visserligen är NT bara Darwin, Alice Springs och öken, och SA är bara Adelaide och öken, men det känns ändå bättre än WA.

Så som sagt, håll tummarna att jag får napp den här gången.

Jobbuppdatering

18.08 Torsdag

Det var ett tag sedan jag uppdaterade bloggen angående mitt jobbletande. Men det beror mest på att det inte funnits så mycket intressant att skriva om just det.

Idag har jag dock skickat iväg mitt CV till en annan farm, en hästfarm, där de sökte stallhjälp i form av stallarbete, ryktning, sadling och en del ridning. Jag tror det hade passat mig superbra, så nu är det bara att hålla tummarna för det.

Det har helt klart varit svårare än jag trodde att skaffa jobb i Australien. Kan det kanske bero på den ekonomiska världskrisen? Kan mycket väl vara så. Fast man tycker att man borde kunna få ett normalt jobb ändå på något sätt.

Folket i Oz

10.04 Torsdag

På begäran kommer här en liten sammanfattning på vilka som bor i mitt hus:

Jag / Anna = 20 år, Sverige, ehm, ja, det är jag det

Hee / Koreanskan = 16 år, Korea, pluggar på High School här i Sydney

Au pairen / Tyskan = 20 år, Tyskland, jobbat som au pair i familjen i sex månader, åker hem i morgon

Ry / Yngsta sonen = 11 år, Australien, min spelkompis vad gäller Guitar Hero

Le / Äldsta sonen = 13 år, Australien, typisk tidig-tonåring-kille

Mamman / Vi = 49 år, Australien, mamman i familjen

Billy = ca 10 veckor, Australien, ragdollkattungen som är så bedårande söt


Här är lite andra personer som man kan stöta på i min blogg också, även om det var ett tag sedan jag bloggade om dem:

Brittiskan = 21 år, England, backpacker som jag träffade på mitt andra vandrarhem, en av de bästa vänner jag träffat här

Jas = 30 år, Tyskland/Kroatien, backpacker som jag träffade på farmen (Leconfield), en annan av de bästa här

Mary = 26 år, Tyskland, backpacker som jag träffade på farmen (Leconfield), en annan av de bästa


Och lite annat folk från farmen som jag vet att jag nämnt tidigare:

Tim = ca 55 år, Australien, ägaren av Leconfield

Jeremy = 19 år, Australien, Tim's son

Caitlin = 17 år, Australien, elev

Ruud = 19 år, Holland, arbetare

Pieter = 23 år, Holland, arbetare

Dirni = ca 21 år, Holland, elev

Sil = ca 24 år, Italien, elev

Nugget = Min älskade, ÄLSKADE lilla häst, saknar honom så otroligt mycket


Och så en annan flitigt förekommande förkortning:

HQ = Headquarter, kontoret för organisationen som jag åkte till Australien med



(Jag har förresten upptäckt att jag är fruktansvärt inkonsekvent i den här bloggen med allas namn. Ibland använder jag förkortningar och ibland skriver jag ut hela namnet. I min förra blogg var jag i alla fall konsekvent med alla mina förkortningar. Kanske ska återgå till det?)

Strax läggdags

22.04 Onsdag

Det börjar bli dags att lägga sig nu, för lilla Anna är trött. Men först tänkte jag ta ett snabbt litet inlägg om vad jag gjort idag, nämligen lekt au pair igen.

Jag var tvungen att gå upp halv sju för att se till att Ry var vaken och få iväg honom till skolan i tid. Detta för att tyskan var ute och partajade igår och jag räknade inte direkt med att hon skulle orka upp dagen efter. Vilket jag också hade rätt i.

När han kommit iväg satt jag dock och babblade lite skit med familjen på Skype, men sedan gick jag och la mig och sov igen, men bara ett par timmar.

Vid 14 vaknade tyskan och berättade då att hon varit tvungen att gå hela vägen hem från city, över Harbour Bridge och allting, i ösregnet. Det hade tagit runt två timmar och hon hade kommit hem vid sex. Inte konstigt att hon inte var med i morgonrutinen idag.

I all fall, vid 15.30 gav jag mig iväg för att möte upp Ry vid busstoppet och med honom till Mosman, grannförorten, och shoppa lite saker. Han ska på kalas på lördag, vilket jag förresten tror att jag nämt innan, mitt minne är lite si och sådär ibland, så vi köpte en födelsedagspresent till kompisen. Dessutom köpte jag lite matvaror, ketchup (som för övrigt enbart heter Tomato sause i Australien, man säger aldrig ketchup), ost, kryddor, Nutella och yoghurt. Duktig liten Anna.

Sedan ikväll har jag inte gjort så mycket. Umgåtts med Hee inne på hennes rum och tittat på House, som alltid på onsdagar. Och nu ska det bli skönt att sova. Fast jag ska nog ställa klockan på halv sju i morgon också, för tyskan är ute och äter middag med sina vänner ikväll, och jag vet inte när hon kommer hem. Så för att vara på den säkra sidan med Ry och busstider i morgon får jag i alla fall gå upp och checka läget. Tufft liv jag lever.


Anna som målsman

18.25 Onsdag

Det här skrev jag för bara en liten stund sedan. Det är till Hees lärare eftersom hon vill byta klass, och eftersom mamman (här kallad Vi) är i Schweiz är det jag som får leka målsman. Jag tyckte jag fick ihop ett ganska proffisionellt litet brev. Vad tycker ni?

Dear Mr. X,


Hee would really appreciate if she got the opportunity to change to your physics class.

She speaks very well about your teaching skills and finds herself developing in a satisfying speed in her current chemistry class.

Please take into consideration that Hee is a highly motivated student with a huge interest in science, and would be a great addition to the class.


Kind regards,


Anna

Hee's guardian in the absence of Vi


Åldersnoja

14.47 Onsdag

Igår drabbades jag av akut åldersnoja. Varför? Jo, på grund av Aqua.

Som en del säkert är medvetna om fyller Barbie 50 år, och på TV hade de en reklam om henne där de spelade Barbie Girl med Aqua. Ry, som är föd -97 och alltså fyller 12 år i år, hade hört låten men visste inte vilka som sjöng den. Då blev jag lite intresserad av när låten faktiskt kom ut och när Aqua var populära. Min gissning var -98, och bara det fick mig att känna mig fem hundra år gammal eftersom det känns som det var igår, men faktiskt är 11 år sedan.

Efter lite efterforskning kom jag fram till att Barbie Girl kom ut 1997, alltså samma år som Ry föddes! Jag själv var nio och älskade Aqua och Hanson och allt möjligt som var populärt just då. Men guuuud så gammal jag kände mig! Åren bara flyger iväg och vad som känns som igår kan faktiskt vara ett helt decennium sedan. Helt otroligt!

Klippt till

15.24 Tisdag

Jag har klippt mig!

Okej, kanske inte världens mest intressanta nyhet, men jag klippte mig själv, och det är lite större.

Okej, det kanske inte heller är speciellt mycket att hurra för eftersom jag titt som tätt brukade (notera imperfektformen) trimma min lugg. Det intressanta är nu att jag inte har gjort det på superlänge, och att jag dessutom har haft snedlugg ett bra tag nu, och bestämde mig för att fixa till den istället för att klippa vanlig lugg. Och faktum är att det blev rätt bra. Dessutom klippte jag lite i uppklippningarna (mest på sidorna, men även lite på baksidan av huvudet, även om jag inte har en aning om hur det ser ut där nu).

Jag kanske till och med ska våga mig på att toppa också? Man kan ju alltid gå till ett proffs om det blir katastrof, men gud så mycket billigare det är om man kan klippa sig själv.

Kimchipannkaka

12.12 Tisdag

Jag tog förresten kort på min senaste koreanska måltid, Kimchipannkaka.


Så här såg det ut i stekpannan. Vi lyckades till och med med konststycket att övervinna stekpannans djävulskap att bränna vid precis allting man steker i den. Vi hällde nämligen i olja, hettade upp den, kylde ner stekpannan igen, och därefter hettade vi upp den igen, och sedan var det bara att steka på. Och det blev toppenbra!



För så här härligt orange blev "pannkakan". Mums!


The Body Shop produkter

12.05 Tisdag

De här produkterna använde jag idag. Önskar att jag var hemma, dels för att jag har massa mer saker där, och dels för att jag då kunde ha köpt en massa annat som jag ville ha. Men tyvärr blev det inte så, utan jag köpte bara en ny sak och det var den där ansiktsmasken.



Camomile Gentle Eye Make-Up Remover, 250 ml
110 kr 
AU$ 18,95 = 103 kr

Warming Mineral Mask, 100 ml 
165 kr
AU$ 27,95 = 152 kr

Vitamine E Moisture Cream, 15 ml
(Gåva från The Body Shop)

Mango Body Butter, 200 ml
165 kr
AU$ 27,95 = 152 kr

Tandvärk och ansiktsmask

11.36 Tisdag

Min vänstra nedersta visdomstand gör ont. Den gör det emellanåt bara så där. Rätt som det är börjar det vara fruktansvärt jobbigt att äta med den sidan och så är det i en veckas tid ungefär. Jag antar att det är helt normalt så jag lider i det tysta och hoppas det går över snart.

Jag har tagit lite extra hand om mig idag, bara för att inte tänka på tanden. Jag köpte en självvärmande ansiktsmaskbehandling på The Body Shop igår, och den verkade fungera. Man skulle ha blött huden innan man applicedrade krämen, och när man gjorde det blev den varm. Supermysigt, även om det bara varade de första sekunderna.

Ladette to Lady - Aussie

22.56 Måndag

Det här TV-programmet måste var ett av de mest flippade som gjorts. Man har tagit åtta australiensiska fruktansvärt fruktansvärda tjejer i 20:årsåldern och satt dem på ett plan till England för att där göra dem till damer. De super, strippar och uppför sig på ett sätt jag själv aldrig skulle få för mig att ens tänka tanken om att göra. Ni förstår?

Exempel: På planet söp de sig fulla och störde övriga passagerare så mycket att när de landade fick tio polismän kallas till platsen och ta hand om dem.

Exempel 2: På bussen från flygplatsen moonade (visade rumpan, för de läsare som inte vet vad det betyder) allihopa mot bussens fönsterrutor.

I den här skolan får de lära sig hur man ska bete sig på ett uppfostrat sätt, men det är minst sagt inte lätt att få in det i deras sätt att tänka (eller snarare inte tänka). Hela idén är så tokig att programmet är något av det mest underhållande jag sett. Man blir avskräckt och undrar hur in i hela Norden någon kan bete sig på det sättet som de gör.

Sammanfattningsvis: Avskyvärt, horribelt, fruktansvärt, men skrattretande, roande och fram för allt underhållande.

Trevlig måndag

19.23 Måndag

I förmiddags regnade det inte, och det såg ut att bli fint väder större delen av dagen. Så jag passade på att åka in till city och shoppa lite smink på The Body Shop. Allting är superbilligt jämfört med Sverige, så egentligen ville jag köpa upp hela affären och ta med mig hem, men det hade nog blivit lite tungt i baggaget.


Därefter gick jag till HQ för att berätta om allt nytt som hänt i mitt liv för de två mysiga personerna som jobbar där, en holländsk tjej och en fransk kille. Jag stod där och babblade i säkert en timme med dem, plus att en australiensisk kille som också jobbar där joinade oss och de tre sköt gummiband på varandra medan jag höll mig lite utanför deras krig. Tyvärr ska alla de tre lämna Sydney inom två veckor, så det är supertrist. Nu har jag ju ingen anledning att gå till HQ och snacka skit längre.


Dessutom kollade jag posten där också. Jag hade fått två brev från banken, men nötterna där stavade Anna på ett minst sagt annorlunda sätt: Ame. Hallå liksom? Någon kan antingen inte skriva läsbart, eller så är det någon som inte kan läsa ordentligt. Jag kanske ska börja kalla mig för Ame istället, ser rätt häftigt ut.


Sedan sprang jag till busstationen och åkte hem igen. Och nu har jag ont i fötterna och huvudet, men jag hade i alla fall hyfsad tur med regnet. Det kom bara två små skurar under hela tiden jag var ute i det fria, vilket var helt okej.


Idag har jag även pratat med mamman till en av Rys kompisar, eftersom han blivit inbjuden till ett kalas på lördag. Jag vet inte var de bor och föredrar att inte köra vilse i Sydney, så hon erbjöd sig att hämta upp honom innan kalaset börjar, vilket är toppenbra. Plus att det är sleep over, vilket också är kanon, för då är jag och Hee ensamma, eftersom tyskan åker hem på fredag, och Ry har annat att tänka på än att resten av hans familj är på andra sidan jordklotet. Så nu hoppas jag bara på att min lilla önskan slår in den här veckan också.


Språk

22.45 Söndag

Jag älskar språk.
Jag älskar dialekter.

Och jag måste påstå att jag är hyfsat okej på att höra varifrån en engelsk dialekt kommer ifrån, även om jag naturligtvis har tänkt bli ännu skickligare.

Innan jag åkte till Australien titta jag och Mammica på någon film eller TV-program där det var en person som hade en annan dialekt än övriga (amerikanska) skådespelare. Jag gissade (antog) att han var från Australien, medan Mammica påstod att han var någon annan stans ifrån, typ England eller något. Jag slog upp personen på Internet, och det visade sig att jag hade rätt.

Nu ikväll har jag tittat på en superrolig talkshow kallad Rove, ungefär som Sen kväll med Luuk, och trots att jag inte känner till alla gäster så är det väldigt underhållande. Ikväll var det en av gästerna som hade en annorlunda dialekt, och jag gissade att han var från norra England, eller i de trakterna. Jag IMDB:ade honom och han var ursprungligen från Skottland, så min gissning var inte helt tokig. Men jag tyckte inte att han hade så stark skottsk dialekt, så det var därför jag gissade på norra England istället.

Men ett som är säkert är att jag ÄLSKAR språk och alla varianter som finns inom ett språk.


(För övrigt, Malin Åkerman (eller Ackerman, som de uttalade det) var med som gäst också. Men av någon anledning är det något med henne jag inte gillar.)

Reklamavbrott

22.01 Söndag

Vad har jag hittat på idag då? Inte så mycket tror jag, kan i alla fall inte minnas något speciellt.

Nyss tittade jag på So you think you can dance - Australia. Jag har egentligen aldrig varit så intresserad eftersom jag föredrar sångprogram framför dansprogram, men nu har jag verkligen ryckts med och följer med stort intresse. Det enda som förstör det hela är reklamavbrotten. Efter vart enda danspar är det reklampaus! Det är ju så man får dåndimpen i bara farten. Jag tappade räkningen på hur många gånger det var paus, men det är säkerligen fler än båda händernas fingrar, och det på bara två timmar.

Suck för reklamavbrott i överflöd.

Kattnatt

08.01 Söndag

Av någon anledning vaknade jag för en stund sedan. Tidigt som tusan en söndagsmorgon. Men jag har haft sällskap i sängen i natt. Av en liten vilding vid namn Billy. Fast han har sovit så lugnt och stilla, tror jag i alla fall, tills nu. Nu vill han leka och busa igen. Han är så lik en baby ibland. Väcker mig tidigt. Låter mig bära runt honom liggandes upp och ner, alltså med ryggen neråt, precis som en baby. Och är alltid hungrig eller trött eller vill ha uppmärksamhet. Min lilla babybilly.


Kimchi

23.23 Lördag

Dagen slutade rätt bra trots allt. Även om det regnar fortfarande. Att det aldrig slutar. Nu har det regnat i en vecka och jag är minst sagt trött på det. Man kan ju hoppas att Victoria får lite reng också, men bara precis över bränderna som fortfarande inte är släckta. För alla de människor som blivit hemlösas skull hoppas jag dock inte att det regnar. Senaste dödssiffran jag hörde var 181, men det var igår och idag har jag inte tittat på några nyheter. Hemskt är det i alla fall.

Ikväll gjorde jag och koreanskan kimchi-pannkaka. Kimchi är grunden i all koreansk måltid, ungefär som potatis i det svenska köket. Så idag blev det pannkaka, och mina tidigare erfarnheter har varit kimchi i sin egen form, kimchistekt ris och kimchisoppa. Jag måste nog säga att pannkakan var något av min personliga favorit, även om de andra var goda de också.

Nu har jag precis pratat med Mammica på Skype, och har därför glömt bort vad jag hade tänkt skriva här. Men det struntar jag i och går och lägger mig istället. Till ljudet av regnet som smattrar mot rutorna.


Fel luft

17.43 Lördag

Det regnar fortfarande till och från. Mest till. Fast jag passade på att gå en runda när det var från. Jag ville ut och friska upp hjärnan med lite frisk luft. Men nej då, inte var det speciellt friskt som jag hade önskat. Kanske att man är bortskämd med frisk och härlig regnluft i Sverige, för här var det minsann tung luft med varm fuktighet i sig. Inte alls så uppfriskande som jag hade behövt.

Nåväl, jag hade med min kamera och knäppte några fina bilder. De kanske kommer upp vid ett senare tillfälle. Plus att jag låg och vilade på en bänk på en lekplats. Rätt rogivande, men luften var som sagt helt fel.

Deppkväll (och inte som i Johnny)

21.53 Fredag

Det är fredag kväll. Just nu är det bara jag och Hee som är hemma. Le och mamman är på väg till Schweiz och tyskan är ute på vift någonstans. Jag är trött, men det känns som att det är för tidigt att gå och lägga sig redan nu.

Det går inget bra på TV, de skulle visa filmen Holiday som jag planerat att se, men av någon anledning utgick den och istället visades något annat onödigt program.

Vi har inga chicka cheer me up filmer jag vill se. Inga roliga komedier eller mysiga romantiska små sagor. Ingenting.

Och det regnar och regnar ute. Skitväder rent ut sagt. Är det konstigt att man deppar ihop när vädret är kasst efter att ha varit varmt och skönt (jag föredrar helt klart värmen framför kylan och regnet, även om jag vet att jag någon gång klagat på att det var För varmt). Vart tog sommaren vägen?

13/02/09 och 14/02/09

14.18 Fredag

Ja, det är så man skriver datum i den här världen jag lever i. Och som om det inte vore nog är det fredag idag också. Fredagen den trettonde.

Inte för att jag är (jag glömde bort vad det heter på svenska, hm, tänk Anna, tänk...) vidskeplig (där satt den!) men visst finns det något speciellt över just den dagen. Fast jag hoppas visserligen att det blir en lyckodag istället. Jag vet i alla fall vad som skulle göra det till en lyckodag.

Och så i morgon. Det är också ett speciellt datum. Fjortonde februari. Även kallad Alla hjärtans dag på svenska. Valentine's Day på engelska. En överskattad dag som gynnar affärerna mer än kärleken. Kärlek ska inte bara visas på beställning en fjuttig liten dag, utan på årets alla dagar som ett spontant inslag i vardagen. Men samtidigt, vem säger nej till lite loving?


Tvättens dag

21.52 Torsdag

Till att börja med ska jag "svara" på kommentarerna till förra inlägget. Jag är helt annorlunda när jag hjälper ett barn med läxor mot hur jag kan vara när jag "tillrättavisar" (där har vi skillnaden, att rätta någon och att tillrättavisa någon) andra så kallade vuxna, det vill säga, mina kompisar, haha. Då är jag medveten om att folk kan se mig som besserwissig, men det är ju bara för att jag alltid har rätt. Eller hur? (Okej, den som inte kan se att det är en smula ironi i det hela behöver inte oroa sig, jag skriver det här nu istället: Det var ironi, naturligtvis har jag inte rätt alltid, även om det händer rätt ofta.)

Vad har jag då gjort idag? Tvättat, torktumlat, tvättat, torktumlat, tvättat, torktumlat och vikt kläder. Det är min dag i ett nötskal.

Tvättmaskinskillen kom i morse (jag sov fortfarande, så tyskan öppnade för honom) och när jag väl var påklädd och i ordning var han redan klar och i färd med att förklara hur maskinen fungerade. Men jag fick i alla fall skriva på papprena och avsluta det hela, och sen var det dags för att göra sig av med smutstvättberget. Vilket alltså tagit större delen av dagen.

För övrigt har jag inte gjort så mycket, det har liksom inte funnits tid till det. Och i morgon ska Le och mamman till Schweiz och lämnar oss andra ensamma. Plus att hon ska visa mig hur bilen fungerar i morgon. Är supernervös för det, men hoppas det går bra.

Jag som lärare

22.57 Onsdag

Jag har alltid haft en liten lärare inom mig. Vissa skulle kanske kalla det besserwisser, men jag skulle vilja påstå att det bara är min lärare som överreagerar om så är fallet.

Jag har alltid älskat att lära andra, ända sedan sexårsåldern då jag lärde min bästis att ljuda. Sedan har det bara fortsatt genom åren. Nu senast har jag ju hjälpt till med läxorna i det här huset, och häromdagen upptäckte jag att kunskaperna i pluttifikationstabellen, förlåt, MULTIplikationstabellen, var inte speciellt bra. Därför såg jag det som min uppgift att rätta till problemet.

Jag gjorde i ordning ett test som jag själv fick göra första gången i fyran när jag var 10 fjuttiga år gammal, ett test med hela tabellen, från nollans till nians (minus 0 gånger 0), vilket resulterar i 100 tal exakt. Testet går ut på att lösa så många av talen som möjligt på fem minuter, och jag minns att jag gjorde det första dagen i femman och första dagen i sexan, för att jämföra och se om man blivit bättre med åren. Jag minns att i sexan löste jag alla talen på mindre än tidsgränsen och hade tid till att gå igenom dem på nytt, så det är målet med mina pojkar, som ju faktiskt går i sexan och åttan just nu. Deras resultat blev 53 respektive 78, vilket jag tycker är godkänt. Faktum är att de båda gillade det, och vill göra det varje dag för att bli bättre och bättre, vilket jag tycker är toppenbra. Duktiga små pojkar det där!

(Det ser för övrigt fruktansvärt ut att börja varje ny paragraf med ordet Jag, men det bara blev så, och orkade inte ändra det.)

Vardagsflört

16.33 Onsdag

Idag knackade det en kille på dörren när jag var ensam hemma. Han hade dock ringt och förvarnat mig om att han skulle komma någon gång efter två, så 14.17 stod han utanför dörren.

Det var tvättmaskinsmannen naturligtvis. Ingen romantisk inför-alla-hjärtans-dag-överraskning alltså, som man kanske kunnat hoppas på.

Problemet var att vi har en rätt lång trappa som svänger två gånger upp till dörren, och det visade sig att han inte kunde förflytta tvättmaskinen på egen hand uppför trappan (trots att jag erbjöd mig att hjälpa till, blink, blink, jag kände mig som en riktig Desperate Housewife, haha). Så vi bestämde att vi har en ny dejt i morgon, och dessutom tar han med en kompis. Snajsigt, snajsigt.

Dröm om Leconfield

07.03 Onsdag

Jag vaknade nyss av en dröm. Den handlade om Leconfield, min älskade Nugget och att jag blev sårad av  Pieter, en utav personalen, när han sa hur jag skulle göra fast det var veckan efteråt och jag tydligen gicken kurs till, men med en ny häst, trots att jag ville ha Nugget igen. Fast då försvarade Jeremy mig och sa att det där var onödigt sagt av Pieter.

När jag vaknade insåg jag ännu en gång hur mycket jag faktiskt saknar farmen, Nugget och allt annat där. Den var verkligen helt underbar, den där veckan i outbacken.

Regn

22.58 Tisdag

Här regnar det för fullt. Det smattrar på rutorna och plasttaket här utanför. Regn är bra om det brinner i krokarna. Men samtidigt blir man ju lite orolig över att det kanske är regnet från Queensland som kommer hit nu. Hoppas för allt i världen att det inte blir så allvarligt.

Resan i maj

19.57 Tisdag

Idag kom den tyska au pairen hem igen. Så tyst och lugnt det varit utan henne. Inte för att hon gör så mycket ljud, men hon finns ändå i luften på något sätt. Tur att hon bara stannar i 10 dagar och åker hem till Tyskland sen igen.

Jag håller på och planerar inför mina resor i maj nu. Har pratat med två av mina japanska kompisar, och priserna jag fått av dem är minst sagt lockande jämfört med vad jag själv kan hitta. Så smidigt att ha kompisar lite överallt, haha. Jag ska bara få prisuppgifter från min vietnamesiska vän också, och sen ska jag boka mina biljetter hade jag tänkt. Ska bli så spännande att åka till Asien!

Australiens skogsbränder

11.36 Tisdag

Det stora det pratas om i Australien är naturligtvis skogbränderna i Victoria. I skrivande stund har 173 människor hittats döda, men antalet kommer säkerligen stiga innan allting är klart och bränderna släckta.

Jag är så himlans glad att jag inte befinner mig där just nu, och tackar regnet som kom igår och idag, vilket gör risken liten att det kommer börja brinna här också. Det tragiska med bränderna är att de tydligen var anlagda. Hur stor idiot får man vara för att göra det??

Norr om mig, i Queensland, har man istället drabbats av massiva översvämningar. Så jag hoppas att regnet här över Sydney håller sig inom en rimlig nivå. Vårt hus ligger högt upp så jag tror inte att vi riskerar att få vatten i huset, om det skulle bli så illa.

Det australiensiska folket donerar himelskt mycket till offren, 20 miljoner dollar hittills. 5 000 människor är hemlösa som följd av bränderna och har förlorat allt, så all hjälp behövs verkligen.


Svensk middag

23.04 Måndag

Egentligen borde jag sova för jag är rätt trött, men Internet krånglade så mitt inlägg jag skrev för en timme sen publicerades aldrig. Men här kommer det i alla fall. (Tur att jag tog en kopia på det, ibland är jag smart.)

Ikväll var det svensk mat på middagsbordet:

Kokt potatis (ordentligt kokt, inte äcklig hård microkokt potatis)
Köttbullar (från Ikea, jag hade veggikorvar till mig själv)
Lingonsylt (älskade Ikea)
Gräddsås (vad vore livet utan Ikea?)
Ärtor (man måste ju ha någon typ av grönsaker till också)

Alla, speciellt Ry, älskade min matlagning. Inte för att det är speciellt svårt att koka potatis och ärtor, steka köttbullar och koka ihop en sås, men det var gott! Ry älskade lingonsylten, och köttbullarna var poppis också. Kändes bra att jag lyckades så bra med min lilla svenska kväll.

När jag var och shoppade grädde till såsen och stod i kassan och skulle betala kommenterade en man bakom mig något om chokladen (jag var i stort chokladbegär, och det var den första chokladen jag köpt sedan jag kom hit, om man bortser från storshoppingen på Ikea) jag lagt på bandet. Jag var så förvånad över att han pratade med mig att jag inte riktigt hängde med, men det var något om att han jobbat för det där chokladföretaget (som för övrigt är Nya Zeeländskt) eller något sånt där. Han sa att den var jättegod, men när jag smakat den här hemma så slår den banne mig inte svenska Marabou.

Jag och mamman har för övrigt kommit överens om att jag får bo gratis de veckorna jag är boss i huset, vilket är toppenbra för min del. Att tvätta (tvättmaskinen är för övrigt trasig, skitsmidigt, NOT) och diska gjorde jag ju redan innan, och hjälpa till med pojkarnas läxor gör jag så gärna så, och fixa middag till mig, Hee och Ry medan Le och mamman är i Schweiz är inte heller speciellt komplicerat. Så tycker jag ordnat det rätt bra för de kommande två-tre veckorna.

Sen ska jag ju bara försöka få ett farmjobb också. Går inte så bra, men det löser sig nog. Trist med skogsbränder och folk som dör just nu bara, tur att det inte är i Sydney i alla fall.


Billy

17.04 Måndag

Här kommer då lite bilder på charmtrollet Billy. Han är 9 veckor och av rasen Ragdoll för de som undrar.








Velocity

00.02 Måndag

Jag har precis läst ut en bok - Velocity av Dean Koontz. Han är min absoluta favoritförfattare, och den här gången läste jag faktiskt hans verk på hans eget språk, engelska alltså. Även om jag kanske inte förstår precis vartenda ord, så gör det ingenting. Det känns bara bättre, att jag faktiskt läser vad han har skrivit, och inte någon konstig översättare.

Nu kanske det är dags att gå och lägga sig?

En helt vanlig söndag

21.04 Söndag

Det har känts som jag varit upptagen idag, men frågan är, med vad?

Jag spelade Guitar Hero, vilket jag inte gjort på en månad, så var lite ringrostig, men det gick bra ändå. Jag har även spelat pingis i garaget med pojkarna och Hee, fast hon var rätt dålig faktiskt.

Sen har jag tvättat och diskat och lite sånt, men tvättmaskinen fungerar inte längre. I manualen står det att manska ringa service, men ska prata med mamman när hon kommer hem. Hon jobbar nämligen just nu och kommer hem senare ikväll.

Just nu tittar jag på So you think you can dance Australia. Jag har faktiskt inte tittat på det innan, men faktum är att det är rätt okej, även om jag generellt föredrar sångtävligar. 

Min mage är för övrigt uppsvälld efter en gigantisk portion fruktsallad. Tur att något så gott samtidigt är supernyttigt!

Kattbild, kanske

21.37 Lördag

Usch, jag har verkligen ingenting intressant att skriva. Eventuellt kommer det någon söt kattbild i morgon. För om jag nu ska ta den historian nu, så, när jag kom hem från farmen så möttes jag av en vit liten kattunge. Familjen hade varit och skaffat en ragdollunge, Billy heter han, bara 9 veckor nu, och något av det sötaste och roligaste som finns. Har tagit några roliga bilder på honom, men orkar inte fixa det nu. Får bli morgondagens projekt istället.

Lördag

12.22 Lördag

I skrivande stund sitter jag och får håret fixat av Hee igen. Det var länge sedan, och vi hade inget annat bättre för oss.

Här om dagen sprängdes en bankomat på stora gatan, och naturligtvis var det "min" bankomat, så nu vet jag inte var jag kan ta ut pengar någonstans, utan att behöva åka in till stan. Det tog 20 minuter att gå till bankomaten, men just nu skulle det ta 30 minuter med buss och till fots för att komma till en bankomat. Varför ska folk hålla på och råna och förstöra saker? Så fruktansvärt onödigt.

Helgen blir nog lugn. Jag pratade med en gammal kompis igårkväll, har inte pratat med henne på superlänge, så var jättekul! Och hon tyckte jag skulle ut och festa på egen hand, men jag är för blyg och för tråkig för att göra det. Får hoppas att nästa vecka för med sig några spännande nyheter. Det tror jag i alla fall.

Jag vaknade för övrigt för tidigt idag. Katten (har nog inte berättat om honom än, men gör det snart) väckte mig vid 5.30 och sen skulle jag väcka äldsta sonen vid 6 för att han skulle iväg på något och ingen annan var hemma. Så blev en tidig morgon för mig, även om jag gick och la mig vid sjutiden igen.

Ikväll är det visst Melodifestivalen igen. Jag har naturligtvis ingen koll över huvud taget på någonting som händer i Sverige, och att titta på det via Internet kommer inte på fråga. Internet är alldeles för slött och långsamt för det, så det blir helt enkelt ett år utan Melodifestivalen för mig den här gången. Och jag kan inte påstå att det gör mig någonting.

Normal blogg igen

15.04 Torsdag

Okej, nu har jag väntat tillräckligt länge med att skriva. Jag hade nämligen en bloggpaus medvetet eftersom jag ville att mina läsare skulle kunna titta på bilderna i lugn och ro om de ville. Men nu har det gått tre dygn så det börjar bli dags med lite nyheter tror jag.

Söndag

Åkte till en ishall med Hee (koreanskan i huset, för de som inte minns det) och åkte skridskor i två timmar. Superkul! Var alldeles för länge sedan jag åkte skridskor, och jag var minst sagt orolig för att jag skulle ramla och slå mig, och så ser man alla sjuåriga flickor som åker runt i piruetter och hoppar och ser graciösa ut, medan man själv känner sig som en klumpig elefant. Fast det gick över rätt fort, och jag lyckades snurra och åka baklänges jag också, om än inte lika vackert och smidigt som sjuåringarna, haha.

Vi var borta större delen av dagen eftersom bussresan dit (och hem) var ett (två) mindre äventyr i sig. Plus att när jag satt på bussen hem fick jag ett sms från Jas (en tysk/kroatisk tjej (30 år, men känns inte alls så gammal) från farmen) där hon frågade om jag ville fira det kinesiska nyåret med henne och Sil (en annan tjej från farmen, ca 24 från Italien) i Sydney. Så jag fortsatte in till stan, men då ringde Hee upp mig och sa att hon inte hade någon nyckel hem, så då fick jag åka hem igen. Så typiskt.

Måndag

Gjorde inte mycker över huvud taget. Städade lite och pysslade tror jag.

Tisdag

Träffade Jas. Vi åkte till Manly efter att jag fått alla hennes foton från farmen. Superkul! Och stranden var trevlig också. Soligt och varmt, men inte för varmt som det var förra gången jag var på stranden. Helt perfekt alltså.

Sedan hade vi tänkt gå på bio också, det var ju tisdag vilket innebär billig bio. Vi såg Vicki Cristina Barcelona, en minst sagt annorlunda film, men sevärd, i alla fall enligt mig. Och den kostade bara 10 dollar = 50 kronor. Billigare än så är det svårt att komma.

Dessutom, den kvällen fick jag ett oväntat samtal, men gud så roligt! Avslöjar inga detaljer, det kanske kommer senare, haha. Men man kan väl säga att mitt liv är lite mer intressant nu än vad det varit den senaste tiden.

Onsdag

Igår. Ännu en slappedag, men det är härligt med sådana. På kvällen ringde jag till tre farmjobb och skickade mail till ett annat. Ett av numrena var frånkopplat, ett annat var telefonsvarare (jag HATAR telefonsvarare! jag sjabblar alltid till mina meddelanden, pratar för fort och säger fel telefonnummer och sånt där, jag AVSKYR det!) och den andra sa att han inte behövde någon hjälp nu. Ikväll ska jag ringa till några fler och se vad som händer.

Torsdag

Tja, jag har "jobbat" i en timme idag. Jag har nämligen bara betalt min vistelse hos den här familjen till igår, så jag pratade med mamman om att jag skulle ta över au pairens uppgifter medan hon är borta (hon är och reser i Australien i 10 dagar) istället. Så idag fixade jag lite med tvätten och disken och röjde upp lite i köket. Precis vad jag gör i vanliga fall ändå.

Och sen ikväll ska jag som sagt ringa till fler farmer. Även om jag hatar att prata i telefon med personer jag inte känner generellt. Innan idag ringde förresten telefonen här hemma och jag svarade eftersom jag var ensam hemma. Jag var osäker på om det var en människa eller en maskin som ringde, för hon som pratade pratade med en så mekanisk och inläst röst att jag inte stod ut med det. Hon ville att jag skulle adoptera en pingvin eller något sånt, men jag tackade nej. Blä för försäljare!

Just nu längtar jag till helgen, och hoppas att den blir som jag önskar.

Leconfield - Fredag (bilder)

De sista bilderna:


Jag och Nugget ute på simtur. (Jag gör en jätteful min, bortse från det är ni snälla, haha.)



En fin kvällsol. (Bilden är inte från min vecka på farmen.)



Hästar springandes upp för en backe. (Bilden är inte från min vecka på farmen.)





Nästan alla bilder jag lagt upp här är inte tagna av mig själv, utan vi fick köpa en DVD med massa bilder som tagits av personalen under veckan. 20 dollar för över 1100 bilder, plus låtar som spelats i vårt lilla skjul. Vi blev nämligen väckta av samma låt varenda morgon klockan 6.30, så vi ville så hemskt gärna ha den också. Så att vi kan plåga oss själva genom att lyssna på den om och om igen.

Leconfield - Fredag

14.40 Måndag

Fredag


Sista dagen på farmen. Oerhört tråkigt.


Vi började dagen med att hämta in våra hästar för sista gången (det enda positiva med det var att det var näst sista gången vi behövde gå upp för den hemskaste backen behövt gå i på länge) och därefter var det dags för något spännande. Vi skulle simma med hästarna.


Jag trodde att vi skulle sitta på hästarna och bada med dem, men tyvärr fick vi bara simma jämte. Men det var kul ändå! Tim sa till oss att vara försiktiga så att vi inte blev trampade i vattnet, och jag lyckades undkomma det. Ett tag i alla fall. När jag och Nugget stod på marken igen och tittade på de andra tog han plötsligt ett steg rakt på min stackars fot. Aj så ont det gjorde, tur att han inte väger så mycket. Jag har fortfarande ont i min stackars fot och haltar emellanåt. Det "roliga" är dock att Nugget har ett dåligt bakben som låser sig ibland (en dag släpade han benet efter sig och kunde inte lyfta på det alls, och han kickade ofta till med det när man red honom), så antagligen tyckte han att jag skulle ha lite ont i min fot också, haha.


Därefter var det dags för tävling igen. Vi skulle racea ("rejsa" alltså, vet inte hur man ska skriva det egentligen, haha) mellan däck och sånt där, superroligt och Nugget var jätteduktig.


Vi fick även galoppera ute i det fria (nåja, en och en efter varandra på en väg) vilket var härligt. Jag hade visserligen galopperat med min kära Nugget tidigare eftersom han var så pigg och härlig.


Sedan var det dags att säga farväl till alla hästarna. Jättesorgligt men nödvändigt. Och ett par timmar senare bar det av in till Tamworth igen där en utekväll väntade. Vi åt middag på en restaurang (buffé för 20 dollar, lite dyrt men det var gott) och sedan var det party party som gällde. Min första riktiga utekväll i Australien och det var underbart roligt! Jag behövde inte betala någon dricka över huvud taget på hela kvällen, smidigt att vara tjej ibland.


Jag sov inte mycket den natten, ca 2,5 timmar, eftersom jag skulle med ett flyg morgonen efter. Men jag hade helt fantastiskt kul och hela veckan kommer vara oförglömlig för alltid. Jag träffade så mycket trevliga människor, pojkar och flickor och hästar.


Leconfield är verkligen en utav de bästa upplevelserna i mitt liv!


Leconfield - Torsdag (bilder)

Torsdagens bilder:


Vi föser ihop boskapen.



Jag försöker fånga in en kalv med lasso



Finalrundan - Fånga en springande kalv



Nu, fånga in en kalv utan lasso, och brotta ner den. Jag och Mary från Tyskland var ett bra lag faktiskt.





Inte min hatt, men det var två sådana här jag fick nerstoppat i den. Usch för tjurtestiklar!



På väg hem efter en superolig dag.



Utsikt



Jag och Nugget (i bakgrunden ser man hur folk har problem med att komma över ett jättebrant dike, hästarna gillade det inte alls)



Nugget står och tittar på mig medan jag plockar björnbär. Mums!



Min underbara Nugget och jag.






Leconfield - Torsdag

13.15 Måndag

Torsdag


Dagen skulle ägnas åt boskap mest hela tiden. Vi började dock med lite Natural Horsemanship igen. Det är verkligen superintressant och antagligen det bästa sättet att handskas med hästar på.


Sedan packade vi ihop vår lunch och begav oss iväg på hästryggarna. Vi skulle leta reda på kossorna som var ute och gick någonstans på ägorna (ca 2 500 hektar mark). Att fösa ihop dem var verkligen jättekul! Sedan skulle vi sära på kossorna och kalvarna för att kunna brottas med de små liven. Snacka om att de är starkare än vad man kan tro! Vi skrattade jättemycket åt varandra och hade en jättebra dag!


Mindre bra var kanske att vi kastrerade en utav kalvarna och Jeremy stoppade vad som var kvar i min hatt. Jag köpte min hatt dagen innan jag åkte till farmen och när jag kom dit sa de att jag måste göra den lite mer australiensisk, bland annat ta bort det lilla bandet ute på brättet och göra den smutsig. Det var därför Jeremy var så vänlig och ge mig lite blodfläckar i den. Kanske inte jättemysigt, men nu är den i alla fall inte så ren och fin längre, haha.


Vi tävlade även i lassokastning på kalvarna. Jag lyckades komma till finalrundan där vinnaren skulle fånga en springande kalv med lassoet. Tyvärr lyckades jag inte utan Marie från Norge vann med stil. Men det var jättekul ändå!


Den natten sov jag ute i en så kallad swag, som är en sovsäck som man har utanpå sin egen sovsäck och så sover man under bar himmel och tittar upp på stjärnorna. Supermysigt! Det var jag, Dirni från Holland, Pieter (en av personalen från Holland), Ruud och Jeremy. Alla som sovit ute tidigare hade klagat på att de hörde dingosarna (en sorts vildhundar) yla om nätterna, men jag sov så djup att jag inte hörde ett skvatt. Jag märkte inte ens när en utav hästarna gick emellan våra sovsäckar mitt i natten. En del hästar gick för övrigt helt lösa runt på gården.


Och det var torsdagen det.


Leconfield - Onsdag (bilder)

Natural Horsemanship i bilder från onsdagen:


Tim flyttar på hästens bakdel i en cirkel genom att imitera en annan häst och vinka med fingrarna.



Tim får hästen att backa igenom en tunnel gjord av elever.



Som belöning får hästen stå i ett däck.



Tim springer framför hästen som följer efter i varenda rörelse.





Tim hoppar tillsammans med hästen.



Tim får hästen att flytta sig genom att peka ut med händerna och flytta över sin vikt till olika sidor.





Tim med hästen i däcket.



Hästen plockar upp Tims hatt från marken och ger den till honom igen.



Hästen bugar och säger tack för uppmärksamheten.



Och så avslutar vi det hela med att lägga oss ner och sova tillsammans.






Här är vi på väg för att fixa stängsel



Utsikt



Fin liten spindel



Checka in mitt galna ansiktsuttryck när jag hugger träd!



På väg hem igen. (Notera även att jag har två hattar på mig, den ena är Jeremys, snajsigt värre va?) De två i bakgrunden är det norska paret, Marie och Sigmund.


Leconfield - Onsdag

22.49 Söndag

Onsdag

Dagen började med  att det slaktade fåret styckades, vilket jag inte deltog i. När det var klart var det dags för ännu en Natrual Horsemanship lektion. Därefter skulle vi vara nyttiga och jobba lite. Jag sprayade ogräs med en rosa vätska, och det var fruktansvärt jobbigt, eftersom solen sken, det var supervarmt och vi gick upp och ner för en backe hela tiden. Fast man kände sig rejält duktig efteråt.

Efter lunch var det dags för att titta till staketen på ägorna. Vi satte oss på två bilar och åkte iväg upp för alla backar och kullar. Jag var nära på att trilla av flaket flera gånger eftersom det lutade åt alla håll och kanter och det fanns inte mycket att hålla sig i där jag satt. Men det var kul.

När vi väl var framme började en vandring som hette duga. Sammanlagt tror jag vi var ute i i alla fall tre timmar och gick och gick och gick och gick lite till. Det var bara två ställen som behövde fixas, ett på grund av att ett träd hade fallit över det och jag försökte hugga sönder det (bilder kommer). Svettigt och svinjobbigt att gå upp och ner hela tiden. Något av det värsta träningspass jag varit med om måste jag erkänna. Men gud så duktig man kände sig efteråt!

När vi satt och väntade på de andra såg vi en spindel som också satt och väntade på något. Det var antagligen en farlig sådan, men den satt så lungt och fint och poserade framför kameran.

På kvällen lekte vi massa fåniga lekar vid brasan och vi skrattade mest hela tiden. Vi var verkligen en supergrupp!

Leconfield - Tisdag (bilder)

Här är några bilder från tisdagen:


Natural Horsemanship (Han piskade inte hästan utan "klappade" med den på ryggen så att hästen inte skulle vara rädd)





Vårt lilla ställe



Lassokastning och pisksnärtning



Jag försöker få det att låta "switch" med min piska, haha



Jag testar på att fila en hov



Jag försöker kasta lasso



Jag och min underbara Nugget







Vi föser ihop får



Jag stolt fårfångare



Dirni från Holland klipper ett får


Leconfield - Tisdag

Tisdag

Vi blev väckta 6.30 och då hade vi en timme på oss att göra oss i ordning för att sedan gå och hämta in hästarna från hagen.

Sedan hade vi Natrual Horsemanship igen, en skolektion (alltså hur man skor en häst) och vi fick öva lassokastning och "pisksnärtning". Intressant, men speciellt att få till snärten på piskan var supersvårt. Ser lätt ut, men är det definitivt inte.

Därefter red vi igen, men den här gången skulle vi fösa ihop får. Superkul! Och sedan skulle vi försöka fånga varsitt får och hålla det i schack, inte det lättaste minsann. Seadn var det dags för att klippa två utav fåren. Coolt att ha gjort det också! Det tråkiga var att sedan slaktades ett utav fåren och de som åt kött fick äta upp det dagen efter. Stackars lilla får.

Den kvällen satt jag upp med Caitlin, Jeremy och Ruud (en utav de holländska killarna som jobbade där, men han hade bara varit där sedan veckan innan då han gått samma kurs) och spelade massa kort. Jättetrevligt! Det blev rätt sent, men det var det helt klart värt för vi hade superkul tillsammans.

Det var i stort tisdagen. Mitt minne är lite i si och så, men har ett papper med det viktigaste i alla fall. Detaljerna är kanske inte lika intressanta.

Leconfield - Måndag (bilder)

Här kommer då lite bilder från måndagen.


Jag och Nugget i paddocken (jag vet att jag ser ut som skit på bilden, men det struntar jag i) och Jeremy i bakgrunden på den första bilden.





Ute på ridtur.





Drickapaus


RSS 2.0