Leconfield - Måndag

09.58 Söndag

Nu kommer det uppdateringar från veckan som gått. Jag tänkte skriva om en dag i taget för att få lite struktur på det hela, så vi får se hur bra det går.

Måndag

Australiens nationaldag (Australia Day) började tidigt med att min värdfamilj skjutsade mig till Tamworth där jag skulle bli upphämtad av farmen (Leconfield). Vi var 19 elever som åkte ut till outbacken i en liten buss och jag satt jämte en Sydney-tjej som hette Caitlin.

Väl framme fick vi en introduktion och presenterade oss. Majoriteten var från Holland och det var bara två killar med i elevskaran, resten var tjejer. Vi var fem skandinaver, jag, två danska tjejer (som inte kände varandra sedan tidigare) och ett norskt par.

Därefter fick vi en demonstration i hur man ska sadla hästen och sedan hade vi en lektion i Natural Horsemanship där Tim (ägaren) visade hur man flyttar på en häst bara genom att peka lite med händerna och röra vid hästen lite lätt. Han visade också hur man lär hästen att inte vara rädd för saker och ting. Helt otroligt att se, och hästen han jobbade med hade bara fått två lektioner tidigare, men det var det jättekul att se.

Därefter var det så dags för lite ridning. Jag fick en häst som hette Nugget och var jätteunderbart söt. Han var en liten ponny (en vild bergsras, kommer inte ihåg vilken) och det roliga var att ingen som jobbade där visste vad hans färg hette, trots att jag visste vad den heter på svenska (den heter black, men det hette den ju knappats på engelska, haha). Det var i alla fall kärlek från första början mellan oss. Ridningen bestod bara i att skritta runt i skogen och på kullarna i ett par timmar. Jättemysigt och inte alls så tråkigt som det kan vara att bara skritta.

På kvällen lekte vi en namnlek för att lära oss namnen, och det slutade med att en utav personalmedlemmarna fick springa ett varv naken med bara en hatt eftersom han förlorade.

Vi sov i ett enda stort rum, alla 19 elver tillsammans, och jag lyckades få en underslaf, vilket är att föredra, så jag var glad. Personalen (en tjej från Holland, tre holländska killar och en engelsk kille vars engelska var rätt svår att förstå ibland på grund av hans dialekt) sov i ett rum jämte oss. Och Tim och hans son Jaz (eller Jeremy som han egentligen hette) hade sitt eget hus.

Maten var okej (pasta till lunch och något annat till middag), men man fick inte ta alls mycket eftersom det skulle räcka till allihopa, vilket de flesta klagade på och gick hungriga mest hela tiden. Jag har säkert gått ner ett par kilo på grund av allt hårt jobbande och "matbristen", men det har gått bra ändå.

Och det var första dagen så som jag kommer ihåg den nu. Bilder kommer i nästa inlägg.

Hemma igen

22.20 Lördag

Well, nu är jag hemma igen men det blir ingen uppdatering förrän i morgon. Jag är alldeles för trött nu eftersom jag bara sov 2,5 timmar inatt plus 1 timme på flyget och ett par timmar i eftermiddags. Det beror på att vi avslutade en helt underbar vecka med en helt underbar utgång med hela gänget på farmen. Allting har varit galet bra och jag lovar att uppdatera så snart jag orkar.

Jag saknar det redan och det var helt klart värt varenda cent. Jag har haft en utav de bästa upplevelserna i mitt liv under den här veckan!

Cowgirl today

Jag hinner skriva ett snabbt litet inlagg har idag trots allt.

Jag ar nervos sa det pirrar i hela mig. Jag hoppas, hoppas verkligen att det har kommer bli kanonbra! Om inte, det ar bara fem dagar. Men det kommer forhoppningsvis bli toppen.

Ska skriva sa fort jag far tillaflle till det, antagligen nar jag kommer till Sydney igen. Sa tjipp och hej tills dess!

Vanster sida

22.20 Sondag

Jag glomde skriva en sak innan:

Jag har kort bil pa vanster sida!!!!

Det var superkul och spannande, speciellt att fa mote fran fel sida. Att sitta pa fel sida i bilen var inte sa onaturligt som jag trodde det skulle kannas, och att vaxla gick ratt bra det ocksa. De flesta bilar i Australien ar automatiska, men just den har var manuell, vilket var spannande. Jag korde over en bro dar det bara fick plats en bil at gangen, och det var minst sagt avigt att svanga vanster istallet for hoger efter att bron tog slut.

Det var bara det jag skulle lagga till. Kul va?

Kvallning

21.58 Sondag

Det har blir tredje inlagget for idag. Det trodde jag aldrig att jag skulle kunna uppna under tiden jag inte ar hemma. Men antagligen blir det det sista pa ett tag, eventuellt hinner jag skriva ett i morgon, men det kan jag inte lova. Och jag tror inte att jag kommer ha tillgang till Internet pa farmen.

Nagot har bitit mig i pannan. Det kliar inte eller nagot sadant, men det ar lite rott och en liten bula. Mamman har sa att jag kommer overleva, sa jag hoppas hon har ratt.

Jag har for ovrigt inget intressant att saga. Har fatt ett au pair erbjudande i Brisbane. Familjen verkar bra (och mamman ar fodd i Chile, sa kanske att jag kan ova spanska med henne i sa fall), men problemet ar ju da att de inte bor i Sydney. Sa jag far se om jag eventullt gor en kovandning och flyttar till Brisbane istallet. Men allt sant far jag ta tag i nar jag kommer tillbaka till Sydney.

Nu ska jag nog packa min vaska och gora i ordning allting for i morgon. For da ar det farmlivet som galler! Onska mig lycka till!

(Forresten, overskriften syftar pa att det ar kvall, alltsa nastan natt, nu, lite jobbigt att inte ha prickar pa tangentbordet.)

Sovit middag

15.56 Sondag

Jag har precis sovit ett par timmar. Det ar helt otroligt vad trott jag ar! Jag lag och laste en bok jag kopte igar, och plotsligt ville ogonen vila och jag slocknade.

Jag vet inte riktigt vad vi ska gora nu i eftermiddag. De pratade om att eventuellt aka och bada i en pool har, men vet inte om det ar tillrackligt varmt for det, vi far se.

Nagot annat har inte hant sedan min senaste uppdatering. Vi akte till de dar bergen, som inte var berg faktiskt, utan bara en bushvandring pa drygt fem kilometer. Jag tog nagra fina bilder i alla fall, och sag faglar, en odla, en kanguru och massa insekter. Sa det var trevligt i alla fall!

Jag borjar bli lite nervos infor i morgon nu ocksa. Da blir det farm for hela slanten. Ska bli spannande. Verkligen!

Sondag i Armidale

08.17 Sondag

Det var en trevlig dag igar. Vi shoppade lite pa formiddagen, sedan sov jag en liten siesta (det gjorde dottern ocksa) och darefter hjalpte jag till med middagsforberedelserna. Vi skulle fa en massa gaster har, och jag ville garna vara lite nytta har, sa det var trevligt. Gasterna som kom var ocksa trevliga sa alltihopa var lyckat.

Tidigare under dagen klappade jag en vild kanguru!! Vi akte hem till en av dotterns franska jobbkollegor, hon flyttade precis till ett nytt stalle, och agaren hade tva foraldralosa kangurur pa bakgarden. Sa underbart sota! Det kommer bilder sa fort jag ar hemma i Sydney igen. Jag satt pa marken och sa hoppade en utav dem fram till mig och nosade pa mig. Ahh! Jag vill ocksa ha en! Fast det ska tillaggas att han hade dem for att han jobbar i en organsation som hjalper skadade vilda djur.

Idag ska vi till de dar bergen, det blev aldrig av igar for att det var fort varmt. Det ar darfor jag ar uppe sa pass tidigt idag, for att smita undan solen och varmen. Sen i eftermiddag har jag ingen aning om vad vi ska gora. Men min vistelse har har helt och hallet varit jattetrevlig!

Lordag i Armidale

9.17 Lordag

Ja, nu sitter jag har igen, utan aao, som sagt.

Vi at middag pa en thairestaurang igarkvall, var gott, och vi at med gaffel och sked, sa inga pinnar dar inte. Sen var jag supertrott sa jag la mig i min sang och laste Jorden runt pa 80 dagar (pa engelska sa klart) och hann lasa ut halva innan jag bestamde mig for att ga och lagga mig (dessforinnan hade jag somnat med boken jamte mig).

Jag glomde skriva igar att flygplanet jag akte med fran Sydney var ett propellerplan! Jag har aldrig flugit med det innan, och jag satt precis jamte propellern. Kandes lite laskigt, tank om propellern gatt sonder eller nagot! Scary..

Datorn har ar forresten en Mac, och jag ar inte speciellt van vid det, sa vet inte hur jag oppar MSN, men Skype hittade jag i alla fall.  Men far val fraga hur jag gor med MSN ocksa, ifall nagon vill skriva med mig, haha.

De har en liten gullig hund har ocksa. Just nu sover hon under skrivbordet har dar jag sitter. Mysigt!

Nu fragade jag om MSN, men hon sa att hon inte har det pa den har datorn, sa jag far helt enkelt klara mig utan, eftersom jag inte vill stoka till hennes dator med massa onodigt tjafs som MSN, haha.

Snart ska vi ivag och shoppa mat och lite sant, och sedan ska vi till de dar bergen eller vad det var. Och ikvall kommer det visst gaster ocksa. Full rulle alltsa! Men de ar jattetrevliga och jag trivs bra har hittills.

Armidale

17.00 Fredag

Nu ar jag i Armidale. Allting har gatt bra hittills, flyget gick snabbt och smidigt och mamman har ar trevlig. Hon korde mig till universitet dar hon jobbar och visade mig ett gammalt hus och sedan akte jag in till centrum sjalv och gick runt. Tittade pa de tva katedralerna, och massa andra saker, men bara utvandigt. Jag gick till tva hastaffarer for att kopa en hatt, men de hade inga i min storlek. Har for litet huvud, plus att de hade inte fatt in nagra nya efter jul. Jag gick aven till en second hand affar och kopte en blarutig flanellskjorta i storlek s herr, passadde mig utmarkt, sa nu tror jag att jag ar rustad for min farm. Bara hatten som saknas.

Jag far som ni marker lana familjens dator, och just nu ar det ingen hemma sa passar pa innan de slutar jobben, mamman och hennes dotter alltsa.

I morgon ska vi tydligen ut pa upptacktsfard och se nagra berg. Ar sakert trevligt!

Jag kan inte lova att det blit speciellt mycket uppdateringar den har veckan, speciellt inte nar jag aker till farmen pa mandag. Men ska skriva sa ofta jag kan!

Inte direkt sovmorgon

05.42 Fredag

Solen är inte ens uppe. Så vad fasen gör jag uppe vid den här tiden?

Inatt var det jättevarmt och klibbigt och jag tror jag sovit utan täcke precis hela natten och vaknat ett flertal gånger. När jag vaknade vid tjugo över fyra satte jag igång min lilla fläkt, för det var verkligen hemskt här inne. Jag har fått för mig att det inte är bra att ha igång fläkten när man sover, men eftersom jag bara hade en timme kvar innan jag skulle gå upp tyckte jag det var lika bra.

Så nu är jag uppe och hoppar, eller uppe i alla fall. Usch, vad tidigt det är!

Desperat

21.50 Torsdag

Jag har blivit desperat.

Nu har jag skickat iväg några förfrågningar på au pair-jobb och faktum är att en utav dem redan har svarat i ett mail. Det är en familj med fyra barn, och pappan åker utomlands i jobbet en månad i taget och är hemma i en månad, och under den sista månaden behöver mamman ingen hjälp. Det skulle kanske till och med gå att kombinera med ett farmarbete. Det tål att tänkas på, och vi bestämde att jag ska ringa henne när jag kommer tillbaka från mitt ranchäventyr. De bor inte jättelångt härifrån heller, även om det är en bit ifrån stranden, mer inåt landet. Men det kanske jag kan ta ändå.

Vi får helt enkelt se vad som händer.

Bakslag

16.02 Torsdag

Nu har jag ringt till Bronte-familjen, men de skulle ha en annan intervju i morgon med en tjej som ville stanna i sex månader. Om de gillar henne kommer hon definitivt bli den utvalda eftersom de föredrar någon som stannar längre. Skit också! Vad fasen ska jag ta mig till nu??

God morgon!

07.38 Torsdag

Ja, klockan är ju nästan läggdags där hemma i Sverige, men här sitter jag, nyvaken och gärspande i Sydney. Har ingen aning om varför jag vaknat så här tidigt idag, men det är ganska bra, för då somnar jag tidigt inatt och får sova många timmar innan jag måste upp i morgon för mitt äventyr.

Blir bara mer och mer nervös nu!

Nervositet

19.48 Onsdag

Jag börjar bli lite nervös nu. Snart ska jag ju iväg en bit norrut och leka cowboy. Jag hoppas verkligen det kommer bli toppen, förväntningarna är rätt höga, så hoppas att jag inte blir besviken. Håller tummarna för att det ska vara trevliga människor där och att allting bara blir perfekt.

Jag har börjat packa lite smått, det är inte så mycket jag behöver ha med mig egentligen, men samtidigt har jag lånat en ganska liten väska av familjen. Så det krävs lite eftertanke innan jag fyller den med massa onödigheter.

Jag både längtar och är nervös!

Stranden

17.53 Onsdag

Med nytvättat hår, glasögon, åska som mullrar och huvudvärk på gång sitter jag här nu efter en dag på stranden med tyskan. Några timmar blev det i värmen och flera vändor ner till vattnet. Jätteskönt att koppla av där en dag som denna. Och brunar har jag nog blivit också. Det enda jag bränt idag är ena ovansidan av handen. Kanske inte det första stället man tänker på att smörja in sig på.

Jag har nästan bestämt mig nu. I morgon ringer jag till Bronte och säger att jag gärna au pairar hos dem en månad. Det är nästan bestämt i alla fall.


Bride Wars

20.58 Tisdag

Kom precis hem från bion. Såg Bride Wars med mamman och Ry. Det är tisdagar som är biodagar här, i fall någon vill veta det. Det är nämligen några dollra billigare på tisdagar jämfört med alla andra dagar, men det beror också på var någonstans man ser på bio. Mina biosar hittills är:

Australia - 11,50 dollar - Mitt inne i city
Yes Man - 11 dollar - På stora gatan här i min "förort"
Bride Wars - 10 dollar - I en grannförort

Som ni ser blir det bara billigare och billigare för mig. Jag menar, 50 kronor för att gå på bio, det är ju halva priset mot vad man får betala i Sverige. Helt underbart!

För övrigt idag har jag inte gjort så mycket. Har fortfarande inte bestämt mig om au pairanadet, men det lutar faktiskt mot att jag ska göra det. Vi får se.

Jo, jag tittade på Pirates of the Caribbean-ettan idag också. Har sett den ett tjugotal gånger, men det blir aldrig får många.

Tidig läggdags

21.42 Måndag

Jag tror faktiskt jag ska gå och lägga mig redan nu. Har huvudvärk på gång och är supertrött. Plus att jag inte har något vettigt att göra nu ändå. Så det blir nog många timmars sömn inatt. Skönt.

Scones

20.35 Måndag

Idag har varit en ganska lugn dag och jag har varit supertrött hela tiden. Jag somnade till och med en stund i eftermiddags.

Jag fick idén att jag skulle göra scones, och gick och köpte mjöl, veggikorvar och en veggipastasås, plus en koreansk glass på vägen hem också.

Det gick lätt att få ihop sconessmeten, jag menar, det är inte precis några svåra ingredienser i det hela. Jag hade inget bakpluver dock, utan "Self raising flour" som jag antog skulle fungera på samma sätt. Men nja, resultatet var inte direkt vackert. Mina degklumpar blev inte ett dugg stora och vackra med gyllenbrun färg, de var bara platta och vita. De smakade ganska okej, men mer än så var det inte. Ry och au pairen fick smaka på dem och de tyckte de var ätbara i alla fall, så det får väl anses som ett okej betyg. Det hade kanske varit lättare med en bättre ugn. Allting i det här köket är verkligen kasst!

Jag har fortfarande inte bestämt mig huruvida jag ska au paira i Bronte eller inte. Jag trivs bra med att göra ingenting, men samtidigt behöver jag ju pengar. I snart två månader har jag bara spenderat utan att få en enda dollar i inkomst. Hujedanemej, vad ska det bli av mig? Äsch, det löser sig alltid på något vänster!

Tilläggning

19.53 Söndag

Jag kanske skulle ha lagt till resten av min plan i förra inlägget också:

Om jag jobbar som au pair hos Bronte-familjen i en månad tänkte jag hitta ett bra farmjobb under tiden, och när månaden är slut åker jag till outbacken och jobbar i tre månader där.

Bestämmer jag mig för att inte ta jobbet hos dem vet jag inte vad jag ska göra. Det hela beror på om jag får ett vanligt jobb, eller om jag eventuellt bor kvar här och tar barnpassarjobb. Nackdelen med det är ju att jag inte har någon fast inkomst men en fast utgift för hyran här.

Problematiskt för lilla mig. Så släng hit era råd och tips nu!

Beslutsångest - Au pair eller inte?

19.00 Söndag

Bronte-familjen (som får bli deras smeknamn nu) och jobbet ser ut så här:

Familjemedlemmar: Mamma, pappa, tre söner: 13, 11 och 4 år gamla.
Barnpassning: Ta hand om fyraåringen tre dagar i veckan, kl 8-18, hjälpa barnen med läxor samt ge dem mat och se till att de duschar och gör allting sånt fem dagar i veckan 15-18.
Städning: Moppa, dammsuga och städa toaletterna en gång i veckan, tvätta, stryka, eventuellt laga mat om jag vill det (de är vegetarianer även om de äter lite kyckling och fisk) och byta barnens sängkläder var fjortonde dag
Lön: 6 dollar per timme, plus mat och rum
Beräknad arbetstid: ca 40 timmar per vecka

Det verkar helt okej så här långt, och de bor bara 10 minuters promenad från stranden (Bronte, 30 mintuter till Bondi). Huset är helt nybyggt och det är lite kalt och kallt där, och au pair-rummet har bara en säng, en fåtölj och ett litet nattduksbord, jag hade gärna haft ett skrivbord också. De skulle fixa WiFi så jag kan använda min laptop.

Hm, vad mer finns det att säga om dem?

I alla fall. Jag trivs jättebra med familjen jag bor hos nu, men problemet är att jag inte har någon inkomst. Mamman föreslog att jag kunde göra en massa flyers om barnpassning och ta 12 dollar i timmen eller något sådant. Det bästa hade kanske varit att få ett riktigt jobb och tjäna pengar på normalt sätt och bo kvar här. Men jobbar jag som au pair behöver jag inte betala någonting alls utan kan spara precis var enda krona, dollar menar jag.

Nu vill jag i alla fall ha åsikter om det här, eftersom jag inte kan bestämma mig för hur jag ska göra.

Beslutsångest!!


Ingen hemmadag igår

18.55 Söndag

Igår var en ganska händelserik dag. Jag satt i alla fall inte hemma och gjorde ingenting.

Jag, Ry och mamman åkte in till city och gick på Wildlife World, en sorts tropikcenter med massa australiensiska kryp och djur, så som spindlar, ormar, fåglar, kängurur och koalor. Trevligt, trevligt att spendera dagen där. Bilder kommer senare!

Sedan skjutsade mamman mig till familjen som vill att jag ska jobba som au pair hos dem. Vi hade sagt att jag skulle komma vid fyra, men på grund av Wildlife World blev jag en timme sen, så när jag kom dit var ingen hemma. Jag ringde mamman i den familjen och hon kom en stund senare medan resten av familjen stannade kvar där de var. Hon var trevlig och det skulle nog inte vara några problem att jobba där en månad, men jag kan verkligen inte bestämma mig för om jag vill det eller inte. I nästa inlägg kommer en närmare beskrivning.

När jag kom hem åt jag middag, och tittade därefter på fyra avsnitt av McLeod's döttrar. I TV-tidningen stod det att det skulle vara en film kl 19.30 och att McLeod's döttrar skulle börja 21.30 och hålla på i två timmar, men istället började det 19.30 och höll på i fyra timmar. Snacka om minimaraton!

Nackdelen med att titta på australiensisk TV är reklampauserna. Det är avbrott var femte minut och jag skojar inte! Det är mer reklam än program. Helt otroligt! Visserligen är reklamavbrotten relativt korta, men det är fruktansvärt irriterande att bli slängd ifrån sitt program femtielva gånger på en timme.

Wollongong

21.35 Fredag

Och så var jag hemma igen.

Resan till Wollongong gick bra, ca 1,5 timme tog det ner med tåget och det kostade bara 9,60 dollar. Billigt och bra för en så pass lång resa.

Jag åkte alltså dit för att träffa Ren, och det var kul att träffa honom igen efter ett halvår. Vi åkte runt till lite olika ställen och slutade med att vara på beachen ett tag. Det var en nästan helt öde strand och det var jätteskönt att slippa trängas med femhundramiljoner människor. Stranden var fin och jättelång, så jag fattar inte varför inga människor var där. Fast som sagt, det var en fördel jämfört med att trängas på Bondi eller Manly.

Jag tog ett tåg hem vid halv sex och då tog det ungefär 2 timmar hem eftersom det stannade på fler ställen. Jag hade egentligen tänkt gå från tågstationen till bussen hem (tar ca 30 minuter), men det var för kallt och blåsigt så jag tog ett tåg däremellan istället. Smidigt och snabbt.

Nu är jag rätt trött, och i morgon eftermiddag ska jag träffa min eventuella au pair familj. Ska bli intressant att se vad de är för ena egentligen.

Mer kryp

23.45 Torsdag

Kom precis på en annan sak. När jag satt och blev undersökt i hårbottnen av mamman kröp det något på min arm. Jag tittade vad det var och det var en stor kackerlacka! Inte alls så stor som den jag och tyskan slänge ut här om dagen, men den var fortfarande större än vad jag tycker är trevligt. Mamman dödade den snabbt och sen var det inte mer med det.

Men usch så mycket kryp och kräl jag sett på sista tiden!


500 kr

23.12 Torsdag

Jag har glömt säga en sak. Jag har vunnit 500 kronor i presentkort i nästan vilken affär som helst (en liten överdrift kanske, men en massa olika kan jag välja mellan i alla fall)! Det är ett undersökningsföretag som lottar ut det i varje undersökning, och efter allt mitt svarande har jag till slut blivit en av vinnarna. Jättekul!

Nu måste jag sova eftersom jag ska ta tåget söderut i morgon. Tjipp och hej!


Lusbild

Mammica: Tror du inte att jag HAR tvättat alla mina sängkläder?? Och min älskade spanska kepsmössa har blivit tvättad också. Jag tvättade till och med min borste med mitt lusschampoo så att den skulle vara ren och fin också! Vi har tvättat alla kuddar och filtar i soffan också. Så det borde vara hyfsat rent här nu.

Och här kommer två vackra bilder på den första lusen vi hittade. Det var också den största jag såg. Riktigt grotesk var den. Synd att min kamera inte är bättre bara.

 

Lusbehandling och au pair-snack

21.42 Torsdag

Nu är mina löss förhoppningsvis borta. Jag höll på med håret i en timme i duschen. Först skulle lusshampoot i, och verka i 10 minuter, sedan skulle man göra samma sak igen i 10 mintuer. Därefter var det balsamets tur, och det skulle sitta i i 15 minuter. Sedan var det dags för luskammen. Gud, jag tror inte jag har mer än hälften av mitt ursprungliga antal hårstrån kvar. Men alla löss och gnetter fick sig en rejäl omgång där. Plus att mamman har kollat mitt hår ikväll igen, så att det inte ligger några och gömmer sig där. Men jag ska göra om behandlingen nästa vecka igen. Bara för att vara helt säker på mitt hår är fritt från besökare.


Le hade förresten löss också. Plus att både mamman och Ry också behandlat sig. Om au pairen behandlar sig eller inte vet jag inte.


Och på tal om henne! Igår när vi var ute så pratade vi en hel del, och hon sa bland annat att folk tydligen inte tycker om henne till en början för att hon är svår att förstå sig på eller nått. Men hallå liksom, det var ju hon som ogillade mig! Jag har inte varit annat än trevlig under hela min tid här!


Hon sa dessutom att barnen gillar mig bättre än henne, och att hon ser familjen som sitt jobb. Det är där jag tror det spricker. När jag var i Spanien såg jag aldrig min familj som ett jobb. Jag trivdes superbra och det tror jag var dels för att jag såg allt jag gjorde mer som tjänster jag gjorde för att jag tyckte det var kul, än som ett jobb jag hade mellan 16.45 och 21.00. Det tror jag är jätteviktigt, att au pairen (och familjen!) inte ser det hela som ett vanligt jobb, för det är det inte.


Så ja, samtalet med tyskan var rätt intressant, men jag berättade inte för henne om vad jag tyckte och tänkte, det tyckte jag bara var onödigt.


Löss, motion och åska

16.11 Torsdag

Här kommer en liten uppdatering från igår.

Jag var ute och sprang för första gången på mycket, mycket, mycket, MYCKET länge igår. Kanske inte jättesmart i och med att det var 35 grader varmt och min kondition är på sin lägsta nivå som den bara kan sjunka. Men, jag hade bestämt mig och var supersugen på det, en halvtimme hade jag tänkt var lagom, mer än så vill jag inte vara ute i värmen och bränna mig. Eftersom jag inte kan området här så bra så tänkte jag samtidigt att vi får se var jag hamnar och bestämma huruvida jag sprungit färdigt eller inte. Efter en kvart råkade jag komma tillbaka till huset, och då flåsade jag så mycket att jag tänkte att om jag fortsätter kommer jag få värmeslag eller hjärtattack, så jag stånkade upp för alla trappor och dog på köksgolvet. Men lite stolt över mig själv att äntligen göra något i träningsväg, även om det var alldeles för varmt ute för det.

Efter att jag tagit en välbehövlig dusch bad jag mamman kolla mitt huvud. Jag har nämligen funderat ett tag på om jag har huvudlöss eftersom det kliat så förjordat den senaste tiden. Jag var inte speciellt orolig att så skulle vara fallet, det kunde ju bara vara att jag var torr eller irriterad i hårbottnen. Men, tyvärr, för första gången i hela mitt liv har lössen tagit sig till mina stackars hårstrån. Så nu har jag kammat ihjäl mig med en luskam sedan igår eftermiddag. Jag lär inte ha något hår kvar när det här är över. Jag hade tänkt gå och köpa ett lusmedel idag också, så att de försvinner fortare än kvickt. Det konstiga är att jag egentligen inte vet varifrån de kommit. Kanske från vandrarhemstiden, kanske från campingen, kanske från något annat, vad vet jag.

Precis när jag skulle gå till apoteket för att fixa lusdödarmedel började det regna och åska som bara tusan. Det har varit supervarmt idag, min dator berättade för mig att det var 38 grader (det var då jag kollade i alla fall, det kan ha varit ännu varmare) så jag tittade på en film och hoppades på att det skulle bli lite svalare innan jag gav mig ut. Och tja, svalare och framför allt blötare blev det. Och nu är jag inte så sugen på att ge mig ut längre. Men slutar det inte regna måste jag ta på mig regnjackan och göra det ändå, för jag är trött på luskammen som bara river av mitt hår. Även om det faktiskt hjälper, plus att då har ju de jädrans lössen mindre hår att livnära sig på.

Idag skulle jag eventuellt ha träffat mamman i familjen som vill att jag ska vara deras au pair i februari, men tydligen hade hon för mycket möten idag, så istället ska jag till dem på lördag. Ska bli spännande att se vad de är för folk. Just nu sitter och jag och försöker få fram bussarna så jag vet hur jag ska ta mig hem till dem. Lite problematiskt måste jag erkänna.

Och i morgon blir det Wollongong. Även det ska bli spännande, jag gillar att se nya platser.

Låt oss nu hoppas att regnet drar förbi så jag slipper bli genomblöt på grund av min egen värmelathet.


Första riktiga utekvällen

00.39 Torsdag

Tro det eller ej, men nu har jag äntligen varit ute i Sydney. Det tog bara en och en halv månad att få det gjort.

Jag och tyskan var ute en sväng ikväll, men vi satt bara på en pub och snackade. Det var faktiskt trevligare än väntat. Det roligaste var dock när hon skulle ut och röka samtidigt som jag skulle köpa varsin dricka till oss, och under de fyra mintuer hon var iväg hände det en massa. Eller ja, en kille kom fram och frågade hur gamla vi var, och att vi såg ut som nyss fyllda 18. Jag som AAAAAldrig hört att jag ser yngre ut än jag är. Men, men, vi snackade lite men sen gick jag och satte mig vid vårt bord igen och väntade på tyskan. Hon var lite impad av att jag hunnit med att prata med den där killen under den korta tiden.

Och nu är vi hemma i alla fall. Blev ingen lång natt ute, men det kanske var lika bra. Men jag vill verkligen ut och testa på utelivet på riktigt snart.

Koreanska presenter

12.15 Onsdag

Det här var vad jag fick av Hees koreanska familj. På solfjädern står det Fan of Korea (fan som i solfjäder alltså, inte fan som i idoldyrkare), så den är äkta koreansk. Tröjan däremot är gjort i Kina, även om den är köpt i Korea.




Koreanskt besök

11.35 Onsdag

Nu till igårkväll:

Jag hälsade på Hees familj och sa hej på det formella sättet (An Nyung Ha Se Yo) och de var imponerade av det. Jag sa att jag kan säga andra saker också men att jag glömt bort. Trots det fick Hee mig att försöka mig på att säga dem, och jag lyckades säga att jag heter Anna (Je I Reum Eun Anna Ib Ni Da). Dessutom sa jag artigt tack (Kam Sa Hab Ni Da) när de gav oss alla presenter. Så hela tre meningar kan jag säga på koreanska! Eller, tack och hej är väl inte meningar egentligen, men eftersom man måste säga fem ord bara för att säga ett på svenska känns det som en mening.

Presenterna till mig var en rosa solfjäder med hela det gamla koreanska alfabetet på. Jättefin! Plus en svart t-shirt med em smiley och som det står Mr. Happy på. Bilder kommer i nästa inlägg.

Vi åt makaroner med köttfärssås (jag åt min egen blandning) och sallad. Inte direkt en festmåltid, men Hee har två småsyskon, en lillebror på 10 år och en lillasyster på 8 år. Båda två var jättesöta, och trots att vi inte kunde prata speciellt mycket med varandra fick de spela på min dator och speciellt flickan var supergullig.

Idag har jag inget speciellt planerat, Hee är med sina föräldrar, pojkarna är inte hemma (och jag har ingen aning om var de är) och tyskan kom precis och sa hej då men inte vart hon skulle. Jag har tvättat en tvätt idag, och har en ny i maskinen.

I morgon ska jag eventuellt till Wollongong (smaka på det namnet va) och träffa Ren en sväng. Ska bli kul att se södra delarna av Sydney också (själva stadskärnan är pytteliten, medan Sydney som område är jättestort).

Tisdagen är förbi

23.25 Tisdag

Det här har stått på dagens program:

Guitar Hero med Ry (vi två var ensamma hemma)
Bordtennis med Ry (de har ett pingisbord i garaget)
TV-tittande med Ry
Besök av Hee's föräldrar (de åt middag här och jag sa mina meningar på korenska, de var väldigt imponerade! kommer mer om detta i morgon)

Mycket mer än så har inte hänt idag. Berättar som sagt mer om kvällens händelser i morgon.

Ett enda inlägg

21.05 Måndag

Idag har jag försökt att hålla mig ifrån bloggen. Det har blivit ganska många inlägg på sistone, så jag tänkte försöka skära ner på dem, i alla fall lite grann.

Det har inte hänt så mycket här idag, inga kryp inomhus (däremot såg jag två stora spindlar med gult på utomhus när jag och Hee gick en runda) och inga missöden eller äventyr.

I morgon kommer Hees familj till Australien och de ska komma hit och äta middag. Så då ska jag öva min koreanska på dem, haha.

Jag har förresten fått ett au pair-erbjudande idag. Det är en familj som bor här i Sydney (jag har till och med varit i deras förort, eller i grannförorten i alla fall) med tre pojkar på 13, 11 och 4 år. I personbeskrivningen verkar de båda äldsta sönerna var väldigt lika de som jag bor med just nu (dessutom stämmer ju åldrarna perfekt). Uppgifterna i familjen är att ta hand om fyraåringen tre dagar i veckan och hjälpa till med de äldre sönernas läxor, samt sköta en del av hushållet. Det verkar rätt okej, och fördelen är att jag inte behöver stanna mer än en månad om jag inte vill det. Så eventuellt gör jag det, för då har jag i alla fall en stadig inkomst under en månads tid. Även om jag inte tjänar några pensionspengar eller skattar på den lönen. Jag ska tänka över det här lite och se vad jag bestämmer mig för. Jag kan ju faktiskt till och med träffa familjen innan jag ger dem ett slutgiltigt besked.

Så, det här får räcka för idag. Förhoppningsvis blir det här det första, enda och sista inlägget för idag. Jag tänkte vara lite snäll mot mina läsare, så de inte blir helt galna på alla mina inlägg om ditten och datten.

Kackerlacka!

Den här sprang runt på golvet när jag och au pairen tittade på TV. Jättemysigt att ha en gigantisk kackerlacka på besök!



Klicka på den om du vill bli lite smått äcklad.

Mystiskt Internet

Ibland blir man lite fundersam på hur Internet (läs: Facebook) fungerar. Jag menar, hur går det här ihop?

Anna wrote
at 6:41am tomorrow

Hur skrev jag något i morgon??

Jobbansökning

18.30 Söndag

Jag har precis sökt ett till jobb via Internet. Det är på ett sorts fritids inte jättelångt härifrån, så vi får se om de nappar på min ansökan. Sista ansökningsdagen var idag, så förhoppningsvis hör de av sig i nästa vecka, och så även bokaffären.

Skrev jag förresten att jag var inne där nu i veckan? I bokaffären alltså. Tror att jag missade det. Men jag tog i alla fall en sväng in där för att se vad det var för ställe jag sökt jobb hos, och det verkade helt okej. Jag hittade några böcker på svenska där också! Liza Marklund och Dan Brown (ja, hans böcker var naturligtvis översatta till svenska eftersom han inte skriver på svenska) var några av författarna. Trevligt, även om det var rätt dyrt.

Så nu är det bara att hoppas att någon hör av sig. Även om jag fortfarande inte vet vad jag vill göra efter min cowboy-kurs. Stanna kvar i Sydney och jobba här ett tag? Eller sticka ut till outbacken och jobba på en farm i tre månader direkt? Beslutsångesten är stor.

Bilder från campingen

16.05 Söndag

Här kommer då äntligen bilderna från campingen (mellan jul och nyår!). Jag har ingen aning om varför jag segat så med det, ber så hemskt mycket om ursäkt! Som plåster på såren tog jag ganska många, speciellt på ödlan och kängururna.


Några av mina första vilda wallabies.

  

 
En gigantisk guana som gick runt på campingen. Efter att ha sett denna såg jag flera andra också, men den här var helt klart störst.

       


Yabbies (det där kräftdjuret ungarna fångade)

 


Mer wallabies! Man kunde gå supernära dem och jag var en meter från dem. Mäktigt. Och så söta!

       


Så här såg camping ut från färjan man var tvungen att ta för att komma dit. Någonstans där inne hade vi våra tält.

   


Palm Beach - En ganska känd strand i trakterna där vi var. Vi stannade aldrig på stranden dock, men åkte förbi bara för att liksom.


Märklig kines

13.05 Söndag

Nu kanske jag kan berätta om morgonens besök.


För det första, han var visst inte japan som jag hade fått för mig, han var kines och inget annat. Och så här ligger det till:


För ett par månader sedan bodde den här killen här i huset, men tydligen var han helkonstig. Han rökte en massa, till och med inomhus trots att det inte är tillåtet. Han kom hem sex på morgonen efter att ha varit borta hela natten, trots att han är minderårig och inte får spendera natten borta. Han är oartig och låtsas inte förstå vad familjen säger åt honom. Han försvann i fem dagar utan att säga till var han var någonstans. Och så en dag flyttade han helt. Utan sin väska.


Mamman packade ihop hans saker (som han bara lämnat spridda i rummet) i väskan och ställde den för ett tag sedan i garaget eftersom den bara tog plats här inne i huset. De har väntat på att han ska komma och hämta tillbaka sina saker, plus att han hade en nyckel till huset också, men han har inte dykt upp. Förrän idag.


I morse vaknade jag av att någon kom in i mitt rum. Yrvaket såg jag en främmande människa stå i rummet, och så frågade han var hans väska var. Jag lyckades fråga om han vad den jag trodde att han var (jag har ju hört massa saker om honom, eftersom hela familjen avskyr honom), och det var han, och jag lyckades till och med säga att "Nice to meet you", även om det inte alls var speciellt trevligt att bli väckt så där. Jag att väskan var i garaget, men det visste han inte var det var någonstans, så då fick jag förklara det för honom också. Och då gick han iväg.


Jag gick upp för att gå på toa, och när jag kom ut därifrån kom han in igen och gav mig husnyckeln. Och sen försvann han.


Ry hade varit i duschen under tiden, men hann ut för att säga till den här killen att lämna tillbaka nyckeln, men det hade han ju redan hunnit göra till mig. Så det var inga problem. Alla andra i huset sov medan detta utspelade sig. Mycket märklig typ det där.


Japanerna anfaller

08.48 Söndag

Mitt rum blev precis stormat av en japan, och för de som har koll på vilka som bor i det här huset vet att det inte bor några japaner här. Så varför i hela friden slet en japan upp min dörr och väckte mig? Spännande va? Uppdatering kommer när jag vaknat till liv.


McLeod's Döttrar

00.25 Söndag

Nu fungerar bloggen igen. Så här kommer det jag skrev för en stund sedan:

Bloggen vill inte fungera, så därför skriver jag i Word ikväll. Klockan är just nu 23.50 och jag ska snart gå och lägga mig. Blev visst inte speciellt tidigt ikväll heller.


Ikväll har jag tittat på filmen Daddy Day Care på TV (tror att dess svenska namn är Dagispapporna, har för mig det). Den var faktiskt rätt rolig. Därefter tittade jag på två avsnitt av McLeod's Daughters. Det är en australiensisk TV-serie för den som inte vet det, men tydligen sänds den i Sverige också, eftersom Sara kände till den. Den var i alla fall bra och jag fick en inblick i hur mitt liv på landet kommer vara. På ett ungefär i alla fall. Något jag helt klart måste införskaffa är en riktig hatt! Så det får bli ett kommande projekt.


Men nu blir det nog faktiskt läggdags. Om jag inte ska testa att ringa hem och se om någon vill Skypa med mig. Man vet ju aldrig.

Så där, då var det avklarat också. Då kanske jag kan gå och lägga mig också?


Kläder

Här är mina kläder som jag shoppat de senste dagarna inför min farmvistelse. De är inte supersnygga, men det var inte heller menigen. De skulle vara bra att ha om jag vill smutsa ner mig ute på vischan. Jag menar, ett linne som det står Happy New Year på, hur ofta annars kan man ha det?



Och bikinisarna jag köpte idag.



Det trasiga var i en utav ringarna på överdelen på den rosa. Ringarna är i trä och en utav dem var öppen, men det gör inte så mycket för mig. Man kan snurra på dem och gömma det trasiga. Och jag är inte ute och surfar på vågorna, så jag behöver nog inte vara rädd för att tappa bikinin heller.

Shopping igen!

Jag kom precis hem efter en runda i Manly. Au pairen och Le var på stranden en sväng medan resten av familjen, dvs jag, Hee, Ry och mamman gick på shoppingtur på det stora köpcentret nära Manly. Hee köpte skolskor (svarta, klumpiga, men som man måste ha) och jag köpte en film (Licence to Wed, med Robin Williams, love him!).

Därefter åkte vi också till stranden men det var för kallt och blåsigt. Så jag gick och shoppade mig två bikinisar istället! Äntligen! Alla jag sett har varit svindyra, i alla fall enligt mig. 60-70 dollar per del (600-700 per hel bikini alltså) är mer än vad jag vill kasta ut på så lite tyg. Men mamman tipsade mig om en affär som sålde två, TVÅ stycken hela bikinisar alltså, för 50 dollar! Jag var ju bara tvungen att hitta något där, så sagt och gjort, jag köpte två stycken där. Och snygga var de också. Jag hade bestämt mig för att om jag skulle köpa något skulle jag tycka om det också.

Jag betalade inte ens 50 dollar för dem, utan 40. Detta eftersom den ena var lite trasig, inte för att det gjorde mig så mycket (förklarar i nästa inlägg när bilden på dem är med), så jag fick 10 dollars rabatt på den. Superbra! Så nu är Anna nöjd och glad! Bara lite hungrig. Hoppas det blir middag snart.

Pandateckning

12.50 Lördag

Vi börjar dagen med tre bilder på min teckning. Inte superbra, men ändå så att jag är nöjd.


Första pandan nästan färdig, den andra bara uppskissad.


Panda nummer två mer ifylld.


Färdigt!

Internet = Snigel

22.15 Fredag

Som sagt, idag skulle jag ju försöka gå och lägga mig i vettig tid. Får se om jag lyckas med det.

Ikväll har jag ritat en del. Påbörjade en teckning här om dagen, och nu är den färdig. Blev rätt så nöjd med den faktiskt, så eventuellt kommer det upp en bild på den. Kanske redan ikväll om jag orkar fixa med det.

Jag har även pillat med Internetbanken. Denna jädrans Internetbank. Tacka vet jag min bank där hemma i Sverige. Fast det ska tilläggas att det inte bara är den australiensiska bankens fel att det är krångligt, Internet gör minsann sitt också genom att vara så slö att man blir gråhårig på köpet. Jag lovar, jag hade hunnit äta middag femton gånger om jag hade velat samtidigt som sidorna laddas. Fruktansvärt irriterande! Men nu har jag i alla fall lyckats föra över pengarna till min värdmamma. Till slut.

Och nu vet jag inte vad jag ska göra. Borsta tänderna och sova kanske?

Shoppingdag

08.15 Fredag

Nu är jag tillbaka från city. Jag köpte ett par jeans för 20 dollar, en skjorta och en t-shirt för 10 dollar var, så nu har jag lite mer kläder jag kan använda på min cowboy-kurs.


Dessutom har jag fixat min Internetbank också, så nu kan jag överföra pengar, även om hon sa att det inte var säkert att jag kunde föra över pengar till Sverige via Internet. Eventuellt måste jag göra det på ett kontor också. Men det är ett senare problem.


Hee köpte en bikini, så nu är hon glad. Hon är dock ännu gladare tack vare att vi åt lunch på en koreansk restaurang. Och jag kunde äta med pinnar! Jag var till och med riktigt duktig! Är stolt över mig själv. Maten var god också, om än lite kryddig, men det är så det är i det koreanska köket, och det är bara att vänja sig vid det.


Jag tog även en tripp in på hq och köpte credit till min telefon och pratade lite med folket där. De är så trevliga och det är alltid kul att snacka lite strunt där.


Nu är jag supertrött och supermätt, och funderar på att ta en liten tupplur, men å andra sidan är det kanske bättre att vänta tills det är läggdags, och inte sitta uppe till halv två.


Fredag förmiddag

11.40 Fredag

Snart ska jag in till city med Hee igen. Jag ska till banken och fixa det där med överföringar via Internet, och Hee vill köpa en bikini. Jag vill göra det också, även om det inte ligger på prio nummer ett. Eller ja, hittar jag en skitsnygg till ett rimligt pris så köper jag den, men jag tänker inte köpa något som jag halvgillar. Det måste vara 100%. Grejen är bara att jag inte vet vad jag vill ha, så det kan bli lite problematiskt.

Borde kanske sova

01.30 Fredag

Fråga mig inte vad jag gör uppe vid den här tiden, det vet jag knappt själv. Mer än att jag halvt om halvt väntar på att EmsyPemsy ska komma tillbaka till MSN.

Jag har haft samma låt på repeat i tre timmar nu. Trots det är den inte uttjatad. Än. Jag kan nog inte lyssna på den i morgon. Eller så kommer jag drömma mardrömmar om den inat.. På tal om det, mina "gardiner" rör på sig på ett väldigt spöklikt sätt. Gillar inte det alls. Har börjat ogilla det här rummet. Det känns som man inte är ensam här ibland, fast jag tror bara det är vinden eller något. Måste sluta skrämma upp mig själv och gå och lägga mig istället.

Bridget Jones-känslor

23.20 Torsdag

DVD-spelaren här i huset är lite knäpp. Antingen det, eller så är hälften av alla skivor knäppa, vilket också kan vara möjligt eftersom de inte blir speciellt väl omhändertagna.

Nåja, jag, Hee och tyskan tittade på Bridget Jones 2 (jag har inte sett den innan, men fullkomligt älskar ettan), och mitt i snödrivorna (alltså i filmen) hakade skivan upp sig och vi kunde inte fortsätta se den. Så jädrans typiskt. Den var verkligen störtskön, precis som ettan, problemet är bara att man vill vara med i den själv. Ha ett "perfekt" liv så där. En snygg och trevlig boyfriend och leva happily ever after. Inte för att jag vet hur filmen slutar, men ändå.

Ibland blir man bara så avundsjuk på att livet inte beter sig bättre. Ge mig en man efter midnatt (för att citera lite ABBA också). Eller don't wanna be all by myself, som Bridget mimar till i ettan.

I morgon ska jag in till city igen med Hee. Kanske köpa en bikini, och fixa med min Internetbank. Tydligen ingick det inte att kunna föra över pengar till andras konton, och jag måste gå till kontoret för att fylla i någon form av ansökan för att få tillgång till den tjänsten. Snacka om omständigt.

Jobbnyheter

12.30 Torsdag

Nu är pojkarna och den tyska au pairen på Luna Park, ett nöjesfält inne i city. De (pojkarna) frågade om jag ville följa med, vilket jag gärna hade gjort, om det inte varit så dyrt. Eller ja, egentligen är det kanske inte speciellt dyrt, men det är pengar som slösas bort i alla fall. Så tyvärr fick jag stanna hemma.

Jag fick ett mail idag från en utav affärerna jag sökte jobb hos. Det var en jättegullig liten flickaffär med massa rosa och glittrigt och prinsessor och älvor och rysch pysch och allt sånt. Jag hade tyckt det skulle vara superskoj att jobba i en sådan affär, men tyvärr skrev de i mailet att de inte hade någon plats för en korttidsanställd som jag. Men jag tyckte det var jättebra att de skickade ett mail om det! Det är det minsann inte alla som gör.

Och som jag alltid sagt. Ett nej är bättre än inget svar alls. Även om ett ja så klart är det bästa. Nu hoppas jag verkligen på att jag får det där jobbet i bokaffären. Det hade varit toppen!


Vinnare!

Och vinnaren i Spindeltävlingen är.....





Hon gissade på 23 spindlar, vilket var helt korrekt! Det var i alla fall så många spindlar jag var medveten om att jag sög upp. Med största sannolikhet var det fler som blev dammsugarmat, men som jag inte såg.


Eftersom Johanna också gissade på 23, men ändrade sig (man ska aldrig ändra sig, då blir det bara fel i slutändan, haha) så får hon ett tröstpris här, i form av att jag länkar till hennes blogg. Snällt va?

Ändringar i gissningsleken

09.20 Torsdag

Johanna ville ändra sin gissning, och eftersom det inte är en seriös tävling med riktiga priser tillåter jag detta. Så är det någon annan som vill ändra sig innan tolvslaget är det alltså fritt fram. Och inlägget som gäller är fortfarande det HÄR.


Filosofiskt ögonblick

21.40 Onsdag

Jag har precis tittat på ett avsnitt av House tillsammans med pojkarna och mamman. Det var ett "konstigt" avsnitt där House blev skjuten och fick hallucinationer, och till slut visste man inte vad som var riktigt och vad som inte var det.

Det jag tänkte på att så känns det ibland. Det känns som att man lever i en värld som styrs av något annat. Som i Truman Show med Jim Carey. Jag är säker på att jag inte är den enda som någon gång undrat om jag egentligen spelar en roll i en TV-serie. Eller att jag är en marionett med osynliga trådar, framförd av någonting över mig.

Tänker man sådana tankar är det lätt att känna sig fruktansvärt liten och vilsen, om man inte är House vill säga, för då löser sig allting till slut. Jag själv får nog aldrig reda på om jag vinner en Oscar för bästa kvinnliga skådespelare i Universums filmgala. Men det kanske är lika bra det, och bara fortsätta som om det är jag själv som bestämmer mitt öde. För vem det, det kan ju lika gärna vara så det ligger till.



Det finns fortfarande tid till att gissa spindlar. Klockan 00.00 svensk tid stänger jag butiken, och då ser vi om någon gissat rätt. Och för att gissa klickar du HÄR.

En vanlig onsdag

16.40 Onsdag

Idag har det inte blivit så mycket vettigt gjort, men trots det känner jag mig nöjd med dagen hittills.

Jag har fixat med bloggen en del, försökte få ordning på hur länkarna skulle se ut. Det var inte lite pilligt ska jag be att få tala om. Jag är ju inte så där uppdaterad vad gäller html-koder hit och dit, även om jag kan lite grann. Men till slut lyckades jag få det ungefär som jag tänkt.

Det har varit Guitar Hero här idag också. Alla fyra (jag, Hee, Ry och Le) har spelat för fullt. Det har varit jättekul, och jag har nästan klarat den där låten på expert nu. Det fattades tre noter, och då blev jag utkastad från scenen. Så fruktansvärt irriterande!

Jag har även kollat så att mina pengar drogs från mitt konto som det skulle när jag betalade med kortet på IKEA. Jag blev lite fundersam för kassörskan frågade mig "Credit?", vilket ju kan betyda två olika saker. Att jag ska betala på kredit och att jag ska ha det på beloppet. Och eftersom mitt kort inte är ett kreditkort, utan bara ett betalkort, blev jag lite fundersam. Men det har dragits som det ska. Skönt att slippa bankbekymmer.

Det åskar förresten här. Jag har dragit ut sladden till datorn. så jag kan ändå busa med den. Det är fördelen med en bärbar dator. Supersmidigt!

Men nu ska jag nog titta till min tvätt jag startade innan.



Och DU! Du glömmer väl inte att gissa spindlar? HÄR har du min spindelgissarlek.

Fler gissningar!

Jag har bestämt mig för att skjuta fram min spindelgissningtävling ett helt dygn. Det innebär att ni har till nästa svenska tolvslag på er. Så alla ni som fortfarande inte gissat, se till att göra det HÄR!


Spindeltävling

Nu ska vi ha gissningslek här på bloggen. Anna har nämligen städat hela sitt rum idag. Det tog ett bra tag ska jag be att få tala om, har dammsugit i varenda litet hörn och på lister och under lister och på väggar och så långt upp mot taket jag bara kunde.

Anledningen? Att döda spindlar.

Ja, ni läste rätt. Anna har varit ute på spindeljakt. Efter att jag hittade den där spindeln igår tyckte jag det var på tiden att någon dammsög här inne. Jag såg nämligen en till idag (och nej, det var inte samma, den här var bara hälften så stor), och då var måttet rågat. Direkt efter att ha ätit lite mat efter bion satte jag igång, och vips så var flera spindlar uppsugna på bara en liten stund.

Nu till själva gissningsleken:

Hur många spindlar har jag dammsugit upp idag?


Ledtråd: Det var fler än en i varje hörn, och var inte rädda för att dra i ordentligt i era gissningar.

Den som gissar rätt (om någon gör det, gör ingen det vinner den som kommer närmast) får en liten utmärkelse på bloggen. Trevligt va? Jag kommer avsluta den här lilla gissningstävligen i morgon klockan 10.00 (om jag är vaken då) australiensisk tid, det vill säga, ni har fram till klockan 00.00 svensk tid på er idag. Så sätt igång att gissa!!

Yes Man

"Ikväll" blev till "i eftermiddag", vilket innebär att jag precis kommit hem från bion. "Yes man" var helt okej, men inte mer än så. Jag har sett bättre filmer, men även sämre.

Nu ska jag nog äta lite smått, och sedan blir det antagligen mer Guitar Hero.

Jag har förresten skickat iväg mitt CV till en bokaffär inne i city. Jag hittade annonsen i en tidning, och de söker personer som pratar minst ett utländskt språk (jag kan ju tre stycken; svenska, spanska och tyska) i en Language Book Shop. Det skulle vara jättetrevligt att få jobb där, så vi får se om de hör av sig. Sista ansökningsdagen är på fredag, så vem vet, i nästa vecka kanske jag får ett samtal från dem. Man kan ju alltid hoppas!

Guitar Hero proffs

Jag och Hee har spelat en herrans massa Guitar Hero idag. En och samma låt har det blivit eftersom jag vill lära mig den och klara av den på expert. Just nu kör vi bara på träning, vilket innebär att man inte blir utsparkad även om man missar varenda not. Jag har fått 78 % och börjar bli sugen på att testa på riktigt. Jag har klarat av vissa låtar på expert tidigare, men alla låtar är olika svåra, och det var ett par ganska lätta. Den här som vi kör nu är dock betydligt svårare, och roligare!

Ikväll ska vi nog på bio. Yes man är det som står på schemat, eftersom Jim Carey pratar koreanska, och Hee jättegärna vill höra hur det låter. Och jag har inget emot att se den eftersom jag hört att den ska vara bra.

Gullig lapp

Det här får man gjort till sig när man är omtyckt av en elvaåring som heter Ry:





Visst var det gullig av honom att skriva den här lappen åt mig?

Köttbullar orsakar panik

10.03 Tisdag

Jag fick en anonym kommentar, som jag visste tillhörde någon som kände mig, eftersom personen i fråga var väldigt förvånad eftersom jag köpt köttbullar. Detta beroende på att jag är vegetarian. Men efter lite efterforskning kom jag fram till att det bara var Sara som glömt skriva in sitt namn, antagligen eftersom hon var så chokad över att se köttbullar på bild, haha.

Anledningen till att jag köpte köttbullar är att jag tänkte bjuda hela familjen på svensk mat. Det vill säga, köttbullar, potatis, lingonsylt och gräddsås. Jag själv hoppar naturligtvis över köttbullarna och äter något annat istället.

Så nu kan du börja andas igen, Sara. Jag har inte gått och blivit köttätare igen, och kommer inte bli det inom den närmaste framtiden heller.

Läggdags

23.00 Måndag

Det har visst blivit ganska många inlägg idag, även om det inte är speciellt långa. Men nu ska jag nog sova snart, det börjar bli läggdags.

Frågan är bara om jag vågar sova med en spindel på rymmen i rummet?

Spindelattack



Den här hittade jag innan i ett hörn i mitt rum. Jag ropade på pojkarna för att kolla om den var giftig eller inte. De sa att det var en av de giftigaste spindlarna i världen, men helt ofarlig för människor. Ry ville till och med ta upp den i handen för att slänga ut den, men jag föredrog ett papper. Men aj då, så snabb den var. Den sprang iväg illa kvickt, och nu vet jag inte var den är. Lite småläskigt att den kan hoppa på mig inatt när jag sover.

Det ska dock tilläggas att jag inte är rädd för spindlar, bara att jag har respekt för dem här i Australien, eftersom det finns ett antal väldigt giftiga sådana här.

Mitt IKEA-köp i bild



Det här är en bild på Ry och alla mina IKEA-varor. Klicka på bilden och förundras över hur mycket jag köpte. Le tycker jag är konstig som orkar köpa så mycket strunt (enligt honom är det strunt alltså, enligt mig är det överlevnadsmaterial).

Det gröna till höger är en väska jag var tvungen att köpa eftersom jag ville ha något att bära allting i. 1 dollar kostade den och det står "Taste of Sweden, IKEA Food" på den. För övrigt är det jättemånga ställen som har sådana tygkassar. När jag köpte mina tröjor häromdagen fick jag en likadan svart, men med annan text eftersom det inte var IKEA's. Men jag gillar de där kassarna!

IKEA - Hemma igen



Nu är jag hemma från IKEA igen. 75 dollar har jag spenderat. Usch, så mycket pengar bara på onyttigheter..

Snart IKEA?

13.10 Måndag

Vi har fortfarande inte kommit iväg. Mitt hår tar visst tid på sig. Men hoppas det blir fint i alla fall!

Jag har kollat upp bussar och sånt nu med, vilket tog en jädrans tid eftersom Internet slöar ner sig hela tiden. Det tar ca 1,5 timme att ta sig härifrån till IKEA, om inte mer, man vet ju inte om vi råkar gå vilse eller något sådant.

Jag längtar till min choklad och godis och mat och allt vad jag kan tänkas köpa!

IKEA styling

12.05 Måndag

Just nu, i skrivande stund sitter jag och blir stylad i håret igen. Hee och jag ska ju tili IKEA, som jag skrev igår, och hon ville fixa mitt hår inför det, haha. Så då låter jag henne göra det.

Igår glömde jag skriva en sak som jag fick en begäran om. Jag skrev nämligen med en kompis på MSN och han var bakis sa han, och han ville att jag skulle nämna honom på bloggen. Så nu har jag gjort det också!

På tal om det, jag saknar att festa. Jag har inte varit ute en endaste liten gång sedan jag kom till Australien. Helt otroligt. På sätt och vis är det väl bra, men samtidigt vill jag ju ut och skaka rumpa lite, dvs dansa och ha kul.

Undrar hur lång tid mitt hår kommer ta den här gången. Nu tittar vi ju inte på film, det ärbara jag som leker med min dator. Jag försöker hitta information om hur man bäst tar sig till IKEA. Jag hoppas verkligen det går bussar dit!

Natti natti hatti fnatti

00.25 Måndag

Idag har det visst inte blivit något bloggande. Varför kan jag inte riktigt svara på.

Jag har spelat Guitar Hero, sjungit SingStar, övat Hee (det är numera koreanskans namn här på bloggen, eftersom B tyckte att det lät bättre att kalla henne det) på svenska uttal. Hon kan säga sju och sjunga rätt bra, men att säga rita går bara inte. Det är r:en som ger problem. Halsframställda r finns inte i hennes uttalsregister, så det blir det att träna på. Tur då att vi ska till...

IKEA!!

...i morgon (eller idag, eftersom det är efter midnatt), för då kan vi ju träna på alla möbler som finns där. Toppenbra! Plus att jag ska köpa en massa choklad och Ballerina-kex. Alla här i huset älskar nämligen mina Ballerina, de har fått smaka (eller ja, pojkarna och Hee i alla fall).

Jag har förresten övat mig själv på min aussie-engelska också. Jag hade ett litet förhör med yngsta sonen (som jag väl får börja kalla Ry nu också) på australiensisk slang, och han kunde kanske hälften av dem. Sedan förhörde vi mamman och äldsta sonen (även kallad Le hädanefter) på samma ord, och det gick lite bättre. Mamman var duktig i alla fall. Men vi kom fram till att nästan alla av slangorden används ute på vischan, så det är nog bra om jag lär mig dem redan nu, innan jag åker ut till min farm.

Ikväll bokade jag förresten mina flygbiljetter också, så nu har jag allting färdigt för min ranchupplevelse!

Men nu får jag nog gå och lägga mig snart. Det blev ju sent igår natt, och jag vaknade hyfsat tidigt idag också, även om jag sov förbli 8-timmen, vilket var skönt.

Busig kväll

01.20 Söndag

Jag är supertrött. Men det kanske är naturligt med tanke på vad klockan är, och med tanke på att jag busat med två elvaåringar hela kvällen. Har haft jättekul i alla fall, och vet inte hur jag ska kunna lämna den här familjen.

Resplaner

14.30 Lördag

Nu har jag i princip bestämt att jag ska flyga (tar lite drygt en timme och kostar bara 27 dollar mer än bussen som tar drygt 10 timmar) till Armidale (ungefär en timme från cowboy-skolan) den 23:e. Där kommer jag stanna i tre nätter hos den där familjen jag hittade på couch surfing, och sedan skjutsar mamman in mig till staden på måndagen den 26:e, där jag kommer bli upphämtad av cowboy-skolan.

Jag tror att familjen är jättetrevlig, i alla fall verkar det så i mailen jag fått av mamman. Och hon sa att de gärna visar mig runt i området och att dottern var ju utbytesstudent i Uppsala, så jag tror det blir jättekul.

Jag ska bara boka vandrarhemmet natten den 30:e också, plus en resa hem. Jag har inte bestämt om jag ska flyga då också, det är så mycket smidigare. Och det kanske är värt att lägga en extra svensk hundralapp på det.

Dessutom pratade jag med min värdmamma här hemma, och vi kom fram till att jag betalar hälften av vad jag betalar nu under tiden jag är borta. Det är överkomligt, för jag vill gärna ha kvar mitt rum när jag kommer tillbaka. Jag vet ju inte ännu vad jag ska göra därefter, så det kan vara skönt att veta att man i alla fall har någonstans att bo.

Sömntuta

10.33 Lördag

Helt otroligt! Jag vaknade inte vid åtta som jag alltid gör! Jag lyckades sova till efter tio!

Hårstyling




Det här är mitt hår efter 2,5 timmar. Visserligen tittade ju min privata hårstylist på film samtidigt, så utan TV:n hade det nog gått snabbare än så.

Svenska med norskor

00.20 Lördag

Idag har jag förresten pratat svenska också. Jag var på hq och bokade min cowboy-kurs, och i kön stod det några norskor och samtalade med varandra. Jag visste inte riktigt vem som stod först i kön av oss, för det var så mycket folk överallt. Jag funderade ett tag på om jag skulle fråga dem på engelska eller svenska, men det blev svenska till slut. Och då blev de lite överraskade. Men det var kul!

Koreanskan har fixat med mitt hår i nästan tre timmar ikväll. Vi tittade på Pearl Harbor på TV, och samtidigt pillade hon med mitt hår. Jag älskar när folk gör det, så jag hade inget emot det alls. Bild på resultatet kommer i nästa inlägg. När jag har laddat upp bilden.

Just nu är jag jättetrött, så får se om jag bestämmer mig för att gå och lägga mig, eller ladda upp bilden. Dessutom har jag ju inte visat några bilder från campingen. Bör kanske göra det snart också.

Soon a Cowgirl

19.10 Fredag

Idag har jag varit ute på lite shoppingtur i city med koreanskan.

Jag köpte lite nödvändiga hygienprodukter och två tröjor för 5 dollar var (25 spänn). Allting är på rea nu, och jag tänkte att jag ska köpa lite nya kläder, men som jag inte behöver vara speciellt rädd om. Anledningen till detta är:

Cowboy-kursen är bokad!

Den 26:e januari kommer jag bli en skolad cowgirl ute på vishan, ska bli så himlans roligt. Länken till deras hemsida är www.leconfield.com där man kan läsa mer on vad mitt äventyr ska gå ut på. Det är fem dagar och man får göra en massa spännande saker.

Dessutom kommer jag antagligen bo hemma hos en kvinna i en eller ett par nätter dessför innan, eftersom vandrarhemmet där man blir upphämtad är fullbokat. Därför blev jag medlem på www.couchsurfing.com och letade upp någon jag kunde sova hos. Det är en kvinna runt 50 som har en dotter på 22 som varit utbytesstudent i Uppsala, så hon ville gärna prata lite svenska om jag kommer till dem, vilket ska bli roligt. Det är alltså inte bestämt ännu, jag måste boka resbiljetter (antagligen buss, det är billigast men tar drygt 10 timmar) först. Men det blir nog bra!

Så nu har jag bara ett par veckor här som jag inte vet vad jag ska göra med. Men det löser sig säkert på något sätt det också.

2009 i Sydney

1 januari 2009
Kl. 16.45

Nu är det som sagt ett nytt år och som ni ser i föregående inlägg hade jag fin utsikt över fyrverkerierna.

Strax innan sex gick jag och koreanskan iväg till vår planerade nyårsplats. Det var jättemycket folk redan då som hade slagit sig ner med partytält och hela faderullan. Vi satte oss på trottoaren och väntade in det nya året. Rätt som det var, runt 8-tiden, kom det fram en man och frågade om vi inte villa ha en bättre plats, för det fanns en ledig yta nära hans sällskap, så vi flyttade dit istället.

Vi åt vår medhavda middag (frukt, sandwich och något som skulle ha varit tortilla de patats, men som blev scrambled eggs med potatis, pga den idiotiska stekpannan, hatar den!) och lyssnade på musik och pratade för att fördriva tiden. Det var jättevarmt, och trots att jag bara hade skjorts och linne, och att det var mörkt frös jag inte ett dugg. En annorlunda nyår, helt klart.

Vid 9 small de av en omgång fyrverkerier som uppvärmning, och sedan lite grann vid 10.30 och sedan vid 11, och fem i 12. Bilder därifrån ser ni i det förra inlägget. Det blev inte så många bilder som blev bra tyvärr, det är rätt svårt att ta kort på fyrverkerier utan specialutrustning. Men jag filmade en hel del med, så jag tänkte försöka få upp dem här också.

Vi skyndade oss hem efteråt, vi var rätt trötta båda två. Trots det satt jag uppe till halv tre och pratade med familjen där hemma i Sverige. Jag vaknade klockan åtta i morse, som vanligt. Jag lyckades dock somna om i en timme igen, men då stannade jag uppe och väntade in det nya året i Sverige. Därefter la jag mig och sov en stund till. Det betyder dock inte att jag inte är trött nu, för det är jag. Men idag blir det bara vilodag. Ingenting är öppet, så det finns inte så mycket man kan göra ändå.

Gott nytt år på er allihopa igen!

RSS 2.0