Melbourne - Dag 1

13.01 Torsdag

Mandag

Okej, Ren kommer tillbaka om ca 20 minuter, sa ska forsoka skriva ett litet inlagg till innan dess. Han ar for ovrigt pa universitetet och har lektion.

Mandag - Jag fick skjuts av Vi till taget, tog taget till flygplatsen och checkade in utan problem och allt gick valdigt smidigt pa flygresan till Melbourne. Jag sov storre delen av de 90 minuterna det tog. Val pa Avalon flygplats (40 minuter utanfor Melbourne) tog jag en shuttle buss in till stan. Jag tog folje med en hollandsk tjej eftersom vi skulle till samma vandrarhem, och vi hoppade pa en sparvagn, for i Melbourne kryllar det av sparvagnar, och det basta av allt ar att transport dar ar superbilligt jamfort med Sydney.

Val pa vandrarhemmet mottes jag av ett helt tomt rum. Lyx! Ingen annan dar och det var superrent och frascht. Anna gillar. Lite senare tog jag sparvagnen in till stan (ca 5-10 minuter) och motte min brittiska van. Vi gick och drack varm choklad och myste i regnet. Hm, ja, for det regnade ratt mycket, men jag overlevde anda. Pa kvallen akte vi tillbaka till mitt vandrarhem for att ha middag, men vi bestamde oss istallet for att aka och ata pizza. Mm, vad gott! Nar det var dags att aka hem var det riktigt morkt ute, klockan var val runt halv nio, och jag var tvugnen att ta sparvagnen hem till mig ensam. Jag var till och med tvungen att gora ett byte inne i stan, och ar riktigt stolt over mig sjalv att jag kom hem smidigt och sakert.

Nar jag kom tillbaka till vandrarhemmet var det tva killar fran Nya Zeeland i mitt rum, jag pratade ett tag med dem, men de skulle aka vidare vid 4 pa morgonen sa vid 22 slackte jag min laslampa och lat dem (och mig sjalv) sova ut. Och det var min forsta dag i Melbourne.

Nu kom Ren tillbaka och han ska kora mig runt i stan och kolla laget nu. Sa det far bli mer uppdatering senare.

Melbourne och Canberra

10.24 Torsdag

Just nu sitter jag i ett korridorsrum i Canberra hos Ren.

Tiden i Melbourne flog forbi och jag hade valdigt trevligt med min brittiska van. Det regnade dock en hel del, men det var okej anda. Detaljer kommer kanske senare.

Det ska bli spannade att se vad Canberra kan bjuda pa efter den langa bussturen.

Jag kanske ska ta och duscha nu, kanns som det kan behovas faktiskt.

Allt ar i alla fall bra, jag aterkommer med mer information nar jag orkar.

Hej då Sydney (för ett tag)

07.17 Måndag

Och så var det strax dags för avgång. Jag är superstressad och har ingen aning om hur det kommer gå i Melbourne. Men det löser sig nog.

Datorn får stanna hemma, så det blir nog inte speciellt mycket uppdateringar under veckan som kommer. Eventuellt när jag kommer till Canberra. Jag tror Ren har en dator där som jag kan få låna, så då kanske det blir ett litet inlägg eller två om ni har tur. Annars får ni allt håller er till lördag eller söndag. För då är jag tillbaka i Sydney igen.


Ha en trevlig vecka, för det har jag planerat att jag ska ha!


Markoolio i Australien

07.10 Måndag

En annan sak!!


Igår var Markoolio och Tobbe Blom med på Rove!! Tydligen är de värdar för Talang där hemma i Sverige, och tydligen var det fyra killar som utförde ett väldigt extremt naketuppträdande, och det uppmärksammades på Rove. Plus att Markoolio skakade hand med de fyra killarna (som alltså varit nakna och bara skylt sig med sina händer) och sedan tryckte upp sin hand under Tobbe Bloms näsa.


Superkul att få se vad som händer i Sverige trots att man sitter på andra sidan jorden och tittar på ett australiensiskt TV-program!


Igårkväll

07.09 Måndag

Detta skrevs igårkväll, men Internet bestämde sig för att sluta fungera, så nu får det nu istället:


Nu är vinnaren (Talia) avslöjad och en hel säsong av dans avslutad. Och nu är det Rove som gäller för närmsta timmen.


Och ja, Mammica, min svenska är lite konstig ibland. Men det blir lätt så när man bott utomlands större delen av de senaste 1,5 åren och inte pratar sitt modersmål mer än några gånger i veckan.


Allt är packat och klart. Det är bara necessären kvar i princip, och den behöver jag ju i morgon.


Förberedningarna nästan klar

20.13 Söndag

Min väska är så gott som packad. Eller ska jag säga mina väskor. Jag har en liten miniresväska och en ryggsäck, och det bör räcka för att överleva en vecka. Det som tar mest plats och väger mest är maten jag släpar med mig. Men den behöver jag förhoppningsvis inte ta med mig till Canberra, utan äter upp på vandrarhemmet.

Jag kanske bör kolla upp hur jag ska komma från flygplatsen i morgon i Melbourne. Jag räknar inte direkt med att min brittiska vän kan komma och möta mig, så jag får nog klara mig själv på egen hand också. Men det ska bli trevligt att ge sig ut på lite resande nu. Lite nya platser och erfarenheter är alltid positivt.

Ikväll är finalen i So you think you can dance, ska bli kul att se vem som vinner efter hela säsongen nu. I morgon är finalen i Biggest Loser som jag också följt i det närmaste slaviskt. Tyvärr kommer jag vara i Melbourne så jag kommer antagligen missa det, om de inte visar det på vandrarhemmet.

Jag tror jag ska göra mig en äggmacka nu, för jag har inte haft någon ordentlig middag ikväll. Och något innan jag lägger mig bör jag nog äta. För jag ska titta på Rove efter So you tthink you can dance också, och det slutar inte förrän 22.40. Och i morgon ska jag få skjuts av Vi till tågstationen vid 7.30. Tidigt, så det gäller att jag har allting förberett så att jag får maximalt med sömn inatt.


Asien - Resplan

17.13 Söndag

Här kommer mina flygtider för min Japan- och Hong Kong-resa, ifall någon skulle vilja veta hur mitt schema kommer att se ut i maj. Alla tider är lokala. Det skiljer en timme mellan Sydney och Japan, en timme mellan Japan och Hong Kong, sju timmar mellan Hong Kong och London, samt en timme mellan London och Köpenhamn.


SYD = Sydney

HKG = Hong Kong

PEK = Peking/Beijing

NRT = Narita (Tokyo)

LHR = London Heathrow

CPH = Köpenhamn



10/5     21:55 - 05:25   (9 h 30 min)     SYD - HKG


11/5     10:30 - 13:55   (3 h 25 min)     HKG - PEK

11/5     16:40 - 21:00   (3 h 20 min)     PEK - NRT


14 nätter i Japan

(varav några i Osaka/Kyoto men vet inte vilka exakt ännu, bara att det kommer bli under den första veckan)


25/5     09:00 - 11:15   (3 h 15 min)     NRT - PEK

25/5     13:00 - 16:25   (3 h 25 min)     PEK - HKG


3 nätter i Hong Kong


1 dag på flygplatsen?


29/5     00:35 - 06:20   (12 h 45 min)   HKG - LHR

29/5     10:05 - 12:55   (1 h 50 min)     LHR - CPH



Resan Sydney - Tokyo kommer alltså att ta ganska exakt ett dygn (24 h 5 min) om man inte räknar med tid för att ta sig till och från flygplasterna och incheckning och sådant där.


Av resans alla timmar är nästan 70 % (16 h 15 min) effektiv flygtid och de andra 30 % (7 h 50 min) kommer vara väntetid på flygplatserna. Visserligen ska jag i Hong Kong hämta ut min väska och checka in igen eftersom jag har två separata biljetter där. Jag hoppas att mina 5 timmar och 5 minuter kommer vara tillräckligt för att hinna med det. Jag behöver inte byta terminal, så förhoppningsvis går det problemfritt.


Det kommer att bli en lång resa. Tur att jag kommer dit på kvällen så jag kan stupa i säng på direkten.


Tandsalva

13.00 Söndag

Nu har jag varit på apoteket och köpt en salva för min onda tand. Hoppas den hjälper så att min värk går över och så att jag kan börja prata normalt igen. Det hade ju varit trevligt.

Kanske borde ta tag i den där packningen nu också?

Söndag morgon

11.01 Söndag

Nu är jag uppe och hoppar igen. Nåja, jag kanske inte hoppar, men jag har varit uppe i ett par timmar i alla fall.

Igår såg jag och Mary en 10-15 meter (om min uppskattningsförmåga är någorlunda okej) lång Hummer. Bilen alltså, inte djuret. Den var supercool och jag hade gärna tagit mig en tur i den.

När jag kom hem igår var inte Le (13:åringen för att göra det tydligare) hemma som jag räknat med, så jag ringde hans mobil för att checka läget, men kom bara till mobilsvaret. Då ringde jag till hans kompis mammas mobil (trots att klockan var 22.45, det var ju jag som hade ansvaret för honom eftersom Vi var i Armidale och jag ville veta var han höll hus), och som jag trodde så var han hos dem.

I morse strax efter att jag vaknat fick jag ett sms från honom där han sa att han sagt till mig igår att han skulle stanna där, men det har jag absolut inget minne av. Kan hända att han faktiskt nämnde det, men det kommer jag inte ihåg i så fall. Och det är nästan mer troligt att han glömde bort att säga det. Men det spelar inte så stor roll längre.

Idag vet jag inte vad jag ska göra riktigt. Packa min väska för imorgon kanske. Det är nog en bra idé. Tåget till flygplatsen kostar över 15 dollar, dyrt som tusan för en resa som tar ca 20 minuter tycker jag. Jag minns i Spanien så kostade tunnelbanan 1 euro och man fick betala 1 euro extra för att komma till flygplatsen. Det var minsann billigt och bra.

Spansk pizza

23.54 Lördag

Mm, vad gott det var med spansk pizza. Ja, vi hittade efter mycket letande en spansk restaurang som hade pizzor. Det var nämligen supersvårt att hitta en riktig pizzeria, men att äta pizza och dricka sangria samtidigt, det hade inte kunnat bli bättre. Dessutom åt vi var sin mud cake (aka kladdkaka på svenska). Mumsfillibabba!

Vi hade en väldigt gemyligt kväll (det märks på ordvalet att jag spenderat tid med en tyska) tillsammans, och i morgon åker hon tillbaka till Tyskland. Sorgligt. Men hon kommer tillbaka i juli, fast bara till Alice Springs och Darwin, så eventuellt kanske vi kan träffas där. Skulle vara väldans najsigt i så fall.

Nu är jag trött och ska nog sova.

Jag kan skriva mer i morgon när jag vaknar. Bland annat om en hummer och Le's frånvaro (det här blev mina egna minnesanteckningar). Natti natti på er där hemma.

Lördagsäventyr

17.40 Lördag

Min visdomstand går mig på nerverna, bokstavligt talat.


Alltså, den (alla fyra egentligen, men just nu är det den vänstra nedersta det gäller) har hållit på och försökt kämpa sig upp i två år nu. Det senaste året har det gjort superont veckovis. Det värker en vecka, sedan går det över för att ett par månader eller veckor senare göra ont igen. Den här gången är det svullet och jag kan inte ens stänga munnen ordentligt. Det har medfört att jag inte kan prata riktigt som man ska heller, kan till exempel inte säga George Street utan att det låter fel, inte heller Couchsurfa. Det låter bara dumt och roligt när jag försöker mig på det.


Ikväll blir det förhoppningsvis pizza med Mary. Om jag nu klarar av att äta det utan att det sticker till för mycket i tanden. Strax ska jag i alla fall åka in till stan och träffa henne igen.


I morse vaknade jag förresten vid 7.30, och två sekunder senare frågade Le om jag ville till stranden. Ry och Vi är i Armidale på rugbyläger, så han måste ha med antingen mig eller någon annan vuxen om han vill surfa. Så jag sa okej, eftersom det verkade vara en toppendag. Men sedan visade det sig att hans kompis pappa kunde följa med istället, så det blev som så här att jag åkte till Manly själv och de åkte till en annan strand. För inte kunde jag bortse från det faktum att det var varmt och soligt och att jag ändå var uppe och höll på att göra mig i ordning för stranden. Två härliga timmar låg jag och gottade mig i sommarsolen (trots att det är höst här så är det alltså riktig sommarvärme vissa dagar).


Visst är det härligt med sommar? Men fruktansvärt "ohärligt" med en tand som värker. Kan inte tanden växa upp och solen stanna kvar ännu några månader?


Hostel och Nordic Fusion

17.02 Fredag

Hur trevligt är det inte med en sovande katt i knät? Jo, det kan jag tala om för er, att det är inte ett dugg trevlig när han håller på och fiser hela tiden. Det stinker om både honom och mig nu. Fast det är rätt varmt och skönt att ha honom där, så han får stanna ett tag till.

Nu har jag bokat mitt hostel i Melbourne, verkligen på tiden. Jag letade en massa och nu hittade jag ett som verkade trevligt och rent, plus ett bra pris. Det är minsann inte det lättaste, för min standard är rätt hög och jag vill inte behöva laga mat i ett snuskkök och duscha i ett mögelhav. Så ja, nu hoppas jag att det här stället lever upp till förväntningarna. Dessutom ingår det bland annat gratis frukost och pasta och ris varje dag. Ännu ett plus i kanten.

Idag träffade jag Mary igen och idag bar det av till Manly eftersom hon aldrig varit där och jag ville besöka Nordic Fusion där också. Det var myspys att sitta på stranden trots att det var kallt och blåsigt (vi solade inte alltså, bara satt där och pratade och såg ut över vattnet). Och på Nordic Fusion köpte jag knäckebröd, Marianne-choklad och Ballerinakex (till Hee, fast hon fick betala dem själv). Jag hittade ingen vanlig Marabou mjölkchoklad, så jag frågade en av tjejerna som jobbade där vid namn Anita om de hade det. Jag frågade på svenska eftersom Anita känns som ett väldigt skandinaviskt namn, men det visade sig att hon bara kunde engelska, men hon tillade att hennes dotter hette Nina när jag påpekade att hon hette Anita. Antagligen råkar hon ut för det hela tiden, för hon skrattade bara åt det.

I morgon ska vi träffas igen för att gå ut på kvällen. Jag fick en idé om att gå ut och äta pizza också, för det var fruktansvärt länge sedan jag åt en ordentlig pizza. Frysta pizzor är inte alls det samma. Så om hon går med på det (jag har inte fått svar tillbaka än) kommer jag vara lycklig över att få slänga i mig en onyttig pizza snart.

Trevlig torsdag

20.38 Torsdag

Idag var en trevlig dag i stan. Jag träffade Mary (tjejen från Leconfiled) och vi satt på Glora Jeans (ett café) och drack varm choklad i 2,5 timmar. Vi pratade om allt möjligt och hade väldigt trevligt med massa minnen från leconfield och up dates om vad vi pysslat med efteråt.

Dessutom pratade om folks förväntningar. Hon är "gammal" (26 om jag minns rätt) och "borde" skaffa ett normalt 9-5-jobb men menar att den livsstilen inte passar henne. Inte än i alla fall. Och precis så känner jag också just nu. Varför börja plugga när hela världen ligger framför mina fötter. Jag ska till Japan och Hong Kong snart. I januari/februari vill jag till Korea och Vietnam (kanske Japan igen?). Och någon gång efter det vill jag till sydamerika. Jag vill se fler platser och uppleva massa spännande saker.

Det är vad jag vill just nu i alla fall. Men man vet aldrig vad som händer.

Städat klart

12.20 Torsdag

Nu har jag gjort lite basic städning i huset så att det ser okej ut när familjen kommer hem idag. Jag har städat upp i köket, dammsugit och torkat golvet, och dammsugit i resten av huset (där går det inte att torka golvet eftersom det är heltäckningsmattor överallt), plus ordnat upp så att det inte ligger saker över allt. Ser väldigt prydligt ut nu måste jag säga.

Så nu har jag tid över till att slappa lite innan jag måste dra mig in till stan. Jag kan dock knappt äta eftersom min vidsomdstand har börjat göra ont igen. När slutar de egentligen att växa? Kan de inte bara få fart och hoppa ut och vara klara, eller något sånt? Dessutom har jag ont i halsen och lite i örat. Inte speciellt bra. Men jag överlever.

Geisha

08.52 Torsdag

Först och främst till Mammica och Emily:

Geisha är choklad, det vet väl alla! Nä, men jag antar att man bara får ta på sig kläder och bli sminkad som en riktig geisha. Jag har inte tänkt utbilda mig till det. Men jag tror det är rätt häftigt att bli förvandlad till en geisha för en stund, fast jag tror också att det kan vara rätt dyrt. Men det får vi se på plats.

Nu tänkte jag försöka vara effektiv och duscha, äta frukost, städa och äta lunch innan jag åker in till stan för att träffa min kompis. Ska bli jättekul att träffa henne igen och prata gamla minnen från Leconfiled och höra vad hon haft för sig sedan dess.

Japanplaner

23.21 Onsdag

Oh, jag måste bara säga en sak till innan jag går och lägger mig.

Yas (min japanske vän jag träffade i Spanien) har lovat mig att följa med mig till Osaka och Kyoto när jag åker till Japan! Ska bli superspännande. Han sa att det är en festival eller något med samurajer och massa sånt i Kyoto den helgen. Snacka om bra tjaming! Plus att han sa att jag skulle förvändlas till geisha. Det skulle också vara så himlans coolt.

Jag ser verkligen fram emot Japan. Vilket litet äventyr det kommer bli!


Fast jag borde verkligen ta en sak i taget. Har fortfarande inte bokat något vandrarhem i Melbourne än. Kanske bör göra det snart.


Spyro 2: Gateway to Glimmer

22.18

Igårkväll klarade förresten alla banor och världar och idag samlade jag ihop allting så att jag fick 100% på alla banor (det enda som fattas är 14/16 "skill points", men det är inte lika viktigt) på detta fantastiska spel. Men så har jag också spenderat fantastiskt många timmar på det också. Men det var det värt, för nu behöver jag aldrig mer spela det, haha. Här kommer lite bilder så att ni får en inblick i mitt Spyro-liv.

 






Dajm

21.44 Onsdag

Det blev inte riktigt som jag tänkt mig idag, men det gick bra ändå. Stället jag skulle besöka heter Nordic Fusion och de säljer skandinavisk design och mat, bland annat choklad, precis som Mammica gissade. Tyvärr hade den här affären inte speciellt stort urval, men tjejen som jobbade där (som för övrigt var svensk och pratade svenska med mig när hon såg min KRAM-knapp på jackan) sa att i Manly finns en större affär där de har mycket mer saker att välja på.

Jag köpte i alla fall en påse Dajm för 9,90. Svindyrt egentligen, men gud vad gott det är. Himmelskt gott!

För övrigt har jag inte gjort på långa vägar så mycket som jag hade velat. Borde ha städat ellet gjort lite nytta här i huset. Men har på något sätt lyckats slöa mig igenom hela dagen.

I morgon ska jag dock in till city och träffa en av tjejerna från Leconfield. Ska bli trevligt!

Bokat biljetter

10.27 Onsdag

Jag har precis bokat in mina resor till Melbourne och Canberra. Eller vänta lite, jag tror inte ens att jag nämnt det, men jag ska åka dit i alla fall.

Måndag 27/4  Sydney-Melbourne  (flyg)  10.05-11.40  $ 92,00  (varav $ 3,00 i kreditkortsavgift, hrm!)

Onsdag 29/4  Melbourne-Canberra  (buss)  20.00-04.00  $ 61,00


Lördag 2/6  Canberra-Sydney  (buss)  18.00-21.15  $ 15,00

Totalt kommer jag spendera 3 dagar i Melbourne med min brittiska vän som jag träffade på ett vandrarhem i somras (alltså i december) och 2,5 dagar i Canberra med Ren (killen jag träffade i Spanien förra året för den som inte minns). Det totala priset hamnade på $ 168, vilket är lite mer än vad jag tittat på tidigare. Men jag bestämde mig för att korta ner vistelsen i Melbourne eftersom min kompis var bortrest helgen innan, och jag känner att jag kan lika gärna komma tillbaka vid ett senare tillfälle hellre än att spendera en helg ensam nu.

Det som ska bokas nu är två vandrarhemsnätter i Melbourne. Nätterna i Canberra sover jag hos Ren, och natten mellan Melbourne och Canberra sover jag på bussen. Billigt och bra.


"Eget" rum

23.08 Tisdag

Sa jag förresten att jag sover i Rys och Vis rum? Det är skönt att ha ett "eget" rum igen, även om det är ytterst tillfälligt och jag har alla mina saker i vardagsrummet.

Men skönt att ha en dörr man kan stänga om sig i alla fall. Det är lyx det.

Ingen shopping

22.54 Tisdag

Det blev aldrig någon shoppingtur. Jag har spelat Spyro (har klarat alla banor, så nu ska jag bara finslipa poängen och alla detaljer) och städat lite istället. Men i morgon ska jag gå upp tidigt och GÅ och köpa vad det nu är jag ska köpa.

Shoppingplaner

21.43 Måndag

I morgon ska jag shoppa har jag tänkt. Vad som står på inköpslistan får ni dock inte veta. Mer än att det är onyttigt och fruktansvärt gott.

Spännande va?

Lugn dag

20.50 Måndag

Ikväll lagade jag potatisgratäng till mig, Hee och Osa (jag har nog inte skrivit annat än japanen innan, men det är han i alla fall). Den blev god, och till den gjorde jag sallad. Vi hade inget kött till köttätarna för mamman tog med precis ALLTING (med undantag för tre hamburgare som fanns i kylen) i köttväg till campingen. Jag själv lider inte av det, men de andra kanske vill ha lite protein också.

Oj! Jag tittar på "Good News Weeks" på TV (det är som min älskade Rove, men inte på långa vägar lika bra, faktiskt gillar jag det inte speciellt mycket) och precis nu sa han att i Sverige han sa att där har man gjort en legostaty av Jesus, och precis som biblen är den enkel att ta isär. Sedan uppfattade jag inte mer än att han sa något om IKEA och svenska muslimer. Jag blev så förvånad över att höra Sverige nämnas att jag inte kunde koncentrera mig på vad han fortsatte säga.

Tillbaka till resten av dagen.

Jag kommer sova inne i mammans och Rys rum inatt eftersom jag flyttat runt min säng från hörnet och tvättat mattan där igen och tänkte vänta tills den är torr innan jag lägger på mitt lakan jag har som hinder för att katten inte ska kunna gå under min säng. Hm, det där blev en väldigt lång och antagligen rätt osammanhängande mening. Men i alla fall, syftet med städnigen är att få bort kiss- och bajslukt en gång för alla, plus att musen från igår gömde sig under sängen eftersom den kunde ta sig in bakom lakanet, och jag ville städa bort alla eventuella muslortar.

Mer än det har jag egentligen inte gjort. Mer än att spela Spyro i fem timmar allstå. Jag insåg att jag kommer ha fyra dagar utan Ry i huset, och det kan vara min chans att klara Spyro utan att behöva starta om hela tiden. Så önska mig lycka till!

Husfrid igen

08.50 Måndag

Nu har de äntligen gett sig iväg. Tydligen var Le för trött för att surfa vid fyra, så halv åtta väckte skitungarna mig. Ry kastade en hel hög med pappersbollar på mig, bara för att liksom.

Men nu kan jag sova lite extra om jag vill, och det tror jag att jag vill.

Och katten får för övrigt inte komma in i vardagsrummet för tillfället.

Husmus

00.16 Måndag

Här är en väldigt dålig (men den bästa, eftersom Vi är en väldigt dålig fotograf) bild på musen i min hand. Helt otroligt!



Klicka på den om du vågar.

MUS!!

23.45 Söndag

Jag fångade en mus!!

Kattskrället Billy kom in med en mus mellan tänderna. Mamman försökta fånga in honom för att slänga ut både honom och hans byte. Men då släppte han taget och vad som antogs vara en död liten stackars mus, men då fick muslingen liv och sprang iväg! Både jag och mamman skrek till av förvåning och chock. Och där började en musjakt som hette duga.

Eftersom vardagsrummet är mitt sovrum ville jag helst inte ha ovälkomna små besökare springandes runt bland mina kläder och lakan. Den lilla krabaten satt i ett hörn vid dörren bland massa papper och lådor men var alldeles för snabb i vändningarna för att kunna bli tillfångatagen. Rätt som det var fick den fart åt ett annat håll - MIN SÄNG! Då tog jakten fart på allvar.

Vi flyttade på soffor och madrasser och alla andra saker som var på golvet. Plötsligt fick Vi syn på musen igen (efter att den hade gömt sig i vad som kändes en som en evighet) och skrek till mig att fånga den. Jag såg svansen på den där jag satt på golvet och rätt som det var tog den sats och sprang ut och jag var minsann lika kvick den här gången och jag fångade den! I ett fint litet grepp om magen, och den stirrade på mig med sina små musögon. Efter några bilder fick den friheten tillbaks igen. Och NU kan jag äntligen gå och sova. Hoppas kattskrället inte drar in fler lekkamrater.

Tröttsam kväll

22.46 Söndag

Ikväll skulle jag eventuellt ha träffat ett norskt par som jag träffade på Leconfield. Men det blev aldrig av eftersom tjejen hade ont i huvudet. Synd. Hade varit trevligt att träffa dem igen.

Annars ikväll har jag blivit uppvaktad av och irriterad på Ry, Le och deras kompis Bra. Bra är lika gammal som Le, 13 alltså. De är egentligen rätt roliga, men ibland tröttnar jag bara på deras spel och upptåg. Fast å andra sidan, de är ju rätt roliga. Ungefär lika roliga som att säga samma sak två gånger. Intressant va?

Okej, jag är supertrött. Det är därför det här inlägget kan verka lite knasigt. Jag bör nog sova snart tror jag. För killarna ska upp klockan fyra i morgon för att surfa innan de åker och campar i fyra dagar hela högen. Ska bli skönt att få lite lugn och ro i huset ett tag nu.

Och nu ska jag gå och borsta tänderna och sova. Höll på att svimma innan. Blev yr och svettas som en gris nu. Kanske är sjuk?

Vaken igen

09.56 Söndag

Jag blev inte väckt av några pappersbollar, men däremot en TV som sattes igång.

Jag hade visserligen vaknat ett par gånger innan dess, men nu bestämde jag mig tydligen för att vakna helt eftersom klockan trots allt var rätt mycket.

Jag tror jag drömde om barnpassning inatt. Kändes som jag glömde något när jag var där. Men nu ska jag nog gå upp och äta frukost eller något.

Efter barnpassning

00.45 Söndag

Nyss hemkommen från ett arbetspass längre än vad jag väntat mig, men också mer betalat än förväntat. 6 timmar = 100 dollar. Superbra! 500 kronor sitter inte direkt fel. Jag tjänar mer på att sitta barnvakt än vad jag gjorde på hästgården.

Barnen gillar mig, men det var lite problem med läggdags. Tvåochetthalvtåringen ville inte sova och sexåringen ville ringa mamma och säga god natt. När jag var inne hos minstingen smet han iväg och slog numret till sin mamma men kom inte fram eller något, för hon ringde upp min mobil därefter. Men jag lugnade henne och sa att allting var i sin ordning. Pojken sprang till sängs igen, och helt plötsligt var det slut på barnskrik och alla (till och med hunden!) somnade som i en förtrollning. Helt otroligt.

Jag spenderade resten av kvällen med att titta på en film vid namn Atonement. Tydligen heter den Försoning på svenska, men har inte hört talas om den innan. Men den var bra i alla fall.

Nu ska jag prata lite skit med familjen hemma i Sverige, och sedan måste jag nog sova. Är trött som bara den.

Snart barnvakt

17.06 Lördag

Om knappt en timme ska jag jobba. Sitta barnvakt alltså. Jag hoppas barnen är snälla mot mig och att de går och lägger sig tidigt, och att föräldrarna kommer hem sent så att jag tjänar mycket pengar. Inte för att det är så mycket egentligen, men lite extra inkomster är det ju. Äntligen.

Så nu ska jag göra mig en äggmacka eller något innan jag promenerar iväg. Ska bli spännande.

Strand + Sydney Royal Easter Show

22.05 Fredag

Oh my god what a day!


Jag åkte till stranden vid 7.30 med tre 13:åringar och en 11:åring. Vädret var perfekt, trots att det var lite kyligt i början. Men solen sken och med den kom även värmen. Helt perfekt.


Efter några timmars surfande (för pojkarnas del) och solande (för min del) ville pojkarna gå till Manly (vi var för övrigt på stranden "jämte" Manly, kallad Fresh Waters) via klippor. Jag var dum nog att gå med på detta, så pojkarna släpade på sina body boards och jag släpade på två tunga väskor med handdukar och diverse andra saker. Det var en minst sagt påfrestande klippklättringspromenad men det var rätt kul samtidigt. Vi gick dessutom genom en riktigt häftig tunnel i klipporna också.


Vid halv ett-ett blev alla upphämtade och ett par timmar senare åkte jag, Ry och Vi till Sydney Royal Easter Show. Wow säger jag bara. Så mycket pengar som måste spenderas på de två veckorna som det håller igång. 32 dollar i inträde för vuxna och sedan måste man betala extra för åkattraktionerna.


Något som däremot var gratis var att kolla på "föreställningarna". Vi tittade på en trähuggartävling. Tydligen är det rätt stort, för Australien tävlade mot Nya Zeeland, och det var supermycket folk i publiken. Helt otroligt konstigt. Har vi trähuggartävlingar i Sverige??


Vi gick runt och tittade på massa djur, hästar, kossor, får, ankor etc. Jag var jättenervös för att träffa någon från hästgården, men jag tror jag lyckades undvika dem. Det var dock en kvinna som tittade väldigt mystiskt på mig och som liknade en av kvinnorna som kom till stallet ibland, men jag är inte säker på om det var hon eller inte.


Det absolut "viktigaste" på hela dagen var "show bags". Det är påsar eller väskor med godis, leksaker och andra prylar med olika teman. Det fanns bland annat en Idiot show bag med massa skämtprylar, en Hello Kitty show bag med bland annat en väggklocka och andra Hello Kittysaker, surf show bags och olika rena godispåsar. Vi hade lovat mig inträdet (jag hade aldrig betalat 32 dollar själv), en åktur och en show bag, men vi åkte aldrig något, så Ry fick två olika påsar för sammanlagt ca 30 dollar, och jag valde ut två små choklad show bags för sammanlagt 7 dollar. Det räckte gott och väl för mig. Men jag var i smått chocktillstånd över utbudet av show bags och hur mycket folk spenderade på det. Helt otroligt.


Det har varit en lång dag för stackars lilla mig, och nu ska jag nog gå och lägga mig. Igår somnade jag inte förrän sent. Jag kunde inte somna eftersom jag sov en halvtimme mitt på dagen. Så vi får se hur snabbt jag somnar ikväll.


Tidig läggdags

21.09 Torsdag

Klockan är egentligen inte speciellt mycket, men jag ska gå och lägga mig nu ändå. I morgon måste jag antagligen gå upp hyfsat tidigt för att följa med Le och hans kompis till stranden. Hoppas bara att vädret är varmt och skönt så man faktiskt kan sola lite också, och inte bara sitta där med massa kläder på sig och få sand över allt.

I alla fall, nu är det läggdags för lilla Anna. Det var bara det jag skulle säga.

Torsdagsinfo

17.14 Torsdag

Idag har jag förresten klippt mig! Senaste gången var väl för ungefär fem-sex månader sedan, innan jag åkte till Australien. Så ja, det var väl på tiden.

Hee tog med mig till Chatswood till en koreansk frisörsalong. Jag gör allting i Australien på koreanskt vis, jag skulle nog ha åkt dit istället. Nå väl, för första gången i mitt liv blev jag klippt av en manlig frisör, och faktum är att jag blev rätt nöjd. Det blev kortare än jag haft på länge, och framför allt tunnare. Det känns som jag inte har något hår kvar över huvud taget (huvud taget, fattar ni?), men det ser bra ut i alla fall. 33 dollar fick jag betala för det. Billigare än att gå till en australiensisk frisör, och definitivt billigare än i Sverige.

Dessutom har vi varit ute och gått en massa. Vi gick halvvägs till Chatswood, vilket tog en timme, och igår gick vi hem från stranden. Ja, jag var faktiskt på stranden (Balmoral) igår en stund! Superhärligt, även om Hee insisterade att sitta i skuggan med långbyxor och långärmat eftersom hon inte vill bli brun. Hon gillar att vara blek och vit istället. Promenaden hem från stranden tog också en timme, och dagen innan dess var vi bara ute och gick hit och dit i en timme. Bra att få lite frisk luft emellanåt.

Fast idag har jag ont i huvudet och somnade en halvtimme i soffan innan. Tror jag börjar bli sjuk eller något. Måste se till att sova ordentligt.

Jag skickade förresten ett mail till Air Chinas kontor i Sydney för att se vad de har för priser där. Det var nämligen hos dem jag hittade den billiga biljetten till Tokyo. Jag hittade visserligen en t/r på Flygstolen för 3400 kr, men det gick vid 8.30 och jag landar i Hong Kong 5.25 och måste checka ut och in igen eftersom det är två olika biljetter, och jag är osäker på om tre timmar räcker.

Internet gör det dyrt

16.28 Torsdag

Igår hittade jag flygbiljetter tur och retur från Hong Kong till Tokyo (med mellanlandning i Kina visserligen) för ynka 3000 kr lite drygt. Jag bestämde mig för att faktiskt köpa dem, men när jag skulle göra det ville inte Internet vad jag ville, så det slutade med att jag gav upp, och idag kostar de naturligtvis över 9000. Det är så att man blir tokig på det här j*vla Internetet!

Barnvakt

12.21 Onsdag

Jag har nyss arbetat i en timme. Som barnvakt!

Mamman ringde igår och frågade om jag kunde komma och träffa henne och hennes barn i förmiddags, och det kunde jag naturligtvis göra. Vi pratade en stund och jag hann även träffa hennes man en snabbis. Sedan kom hon på att hon kunde utnyttja mig direkt så att hon kunde åka och handla. Så där stod jag med tre barn på 2,5 (flicka), 5 och 6 (pojkar). Vi spelade fotboll och basket och läste böcker. De var jättehärliga ungar och jag fick 20 dollar för det. Jag ska även jobba där på lördag från klockan sex.

Superbra med lite extra inkomster äntligen!

Internet = Korkat

07.53 Onsdag

Jag har redan sagt att jag gillar TV i Australien men jag avskyr verkligen Internet i det här landet.

Jag var ju som bekant utan Internet i tre veckor för att det slutade fungera och Vi var tvungen att byta Internetföretag. Man har alltid (så vitt jag vet) en gräns på hur måga GB man kan använda månadsvis, beroende på hur mycket man betalar så klart. Tidigare hade vi 12 GB, och när vi passerade det blev Internet slöare än slöast. Med det nya avtales sa Vi att vi skulle få 10 GB på peak time (vilket jag uppfattade var 14.00-00.00) och 20 GB off peak time (resten av dygnet alltså). I går fick hon ett mail där det stod att vi överskridit peak tidens gräns på 8 GB. Och nu säger hon också att vi bara får använda oss av 8 GB på off peak, vilket för övrigt tydligen var mellan 02.00-12.00.

För att få oss att använda Internet mindre får vi numera inte använda det efter 22.00. Det kan ju bli lite komplicerat för mig eftersom jag har min familj 8 timmar efter mig så nu kan jag inte prata med dem efter 14.00. Det är bättre för mig att inte använda Internet dagtid i så fall. Ska se om jag kan prata med henne om det lilla problemet.

Men jag saknar i alla fall det obegränsade svenska Internetet. Dumma Australien.

Idag har jag förresten ett nytt möte med en mamma angående barnpassning. Och igår pratade jag med en svensk mamma (hennes söner är kompisar med Le och Ry). Väldigt konstig känsla att prata svenska helt plötsligt. Men hon kundeockså erbjuda mig jobb. Så vi får se vad som händer.

Trollslända

11.58 Tisdag

En trollslända flög vilse i huset och jag lyckades fånga den i både ett glas och på bild. Visst är den häftig?


Brödrosten

22.40 Måndag

Just nu sitter jag och tittar på Montreal Comdey Festival - Just For Laugh på TV. För ett tag sedan sändes en annan humorshow från Melbourne och flera av de som var med där har också varit med ikväll. Det är kul, för de kör samma skämt. Dock med vissa ändringar. Brödrosten i det förra inlägget ändrades till värme i vardagsrummet och att man inte skyller på vardagsrummet. Jag personligen tycker brödrosten var roligare.

Men vad jag kommit fram till är att jag gillar australiensisk TV.

(Klicka på någon av brödrostarna för att komma till det nämnda inläget. Brödrosten nämns i andra paragrafen nedifrån.)

Nattligt tänk

01.19 Måndag

Jag förstår inte vad jag gör uppe fortfarande.

Sitter och lyssnar på musik. Tittar på bilder. Skriver. Filosoferar.

Jag borde kanske lägga mig och vila huvudet en aning.

Men har man väl kommit in i tankebanor är det svårt att svänga och stänga av.

Rove

22.36 Söndag

För närvarande tittar jag förresten på min älskade Rove. Gud vad jag avgudar honom. Så fruktansvärt bäst.

Söndagskväll

22.35 Söndag

Idag har det inte hänt mycket alls. Det enda är att jag har frossat i choklad hela dagen. Men så är det ju bara påsk en gång om året, eller hur?

I brist på annat publicerar jag en bild på en australiensisk konstig/fin fågel jag såg här om dagen.



Klicka på den för en närbild.

Harbour Bridge till fots

14.37 Lördag

Idag har jag och Hee varit ute i 2,5 timmar och gått. Målet var att krossa Harbour Bridge till fots.

Först gick vi genom några förorter för att komma fram till bron. Det tog drygt en timme. Själva bron tog bara 20 minuter och sedan bestämde vi oss för att ta bussen hem så vi gick till busstationen och satt där och väntade i en halvtimme. Bussresan tog 20 minuter och vips så var vi hemma igen.

Jag trodde att bron skulle ta längre tid att korsa, men den är visst kortare än den ser ut. Men nu kan jag i alla fall kryssa för det i min icke existerande to do lista.

Mar Adentro

23.41 Fredag

Nu är filmen slut (och den här gången valde jag att ha den spanska titeln som överskrift till mitt inlägg), och jag måste säga att det var en bra sådan. Definitivt sevärd. Men det var nog bra att jag hade engelsk undertext, för de pratade fruktansvärt fort och jag hade svårt att hänga med i de spanska svängarna emellanåt. Javier Bardem är verkligen superbra i huvudrollen och jag förstår att min gamla spansklärare E från Acalá avgudar honom.

Gråta med ett leende

22.31 Fredag

Just nu tittar jag på en spansk film på TV. Den spanska titeln är Mar adentro och jag har sett början av den tidigare. Jag kan dock inte minnas när eller var. Jag tror att jag såg den i Spanien med eller utan spansk undertext, för jag vet att jag inte hängde med så bra, vilket innebär att jag inte hade engelsk eller svensk undertext den gången.

Nu har jag dock engelsk undertext och titeln är The sea inside, vilket är en översättning av den spanska originaltiteln. Jag kollade upp vad den heter på svenska, och det är Gråta med ett leende.

Jag återkommer med ett utlåtande senare.

Risk

20.31 Fredag

Idag sov jag till nio. Men jag gick inte och la mig förrän två, så när jag skypade med mamma tidigare ikväll jäspade vi ikapp med varandra. Men det var trevligt att prata med henne efter så lång tid utan tillgång till Skype.

Jag har lärt mig spela Risk nu också. Igår spelade jag och Ry en omgång, min första någonsin, och efter tre timmar vann han. Idag spelade vi ännu en gång, och den här gången vann jag relativt snabbt. Ett roligt spel faktiskt.

Det är långfredag idag, och tydligen ska man äta fisk då. Det eftersom man köttet symboliserar Jesus och man inte vill äta hans kött. Vi har inte den traditionen i Sverige va? Vi frossar bara i ägg hela påskhelgen.

Blandade bilder

01.42 Fredag

Snacka om att utnyttja Internet till sent på natten. Är superdupertrött nu. Men här kommer lite olika bilder med tillhörande gamla opublicerade inlägg från tiden som gått. Bättre sent än aldrig, eller hur? (Orden med fet stil är förresten klickbara länkar.)



Här kommer två små kollage med bilder från hästgården, trots att jag nu lämnat stället tyckte jag att det vore orätt om jag inte publicerade dem.



Det här är hur för- och eftermiddagarna generellt såg ut. Vi hade vanligtvis lunch mellan 13.30 och 15.00, men det berodde på hur många hästar hon skulle rida och om det var andra saker som också skulle göras (till exempel om hovslagaren skulle komma). Och för dem som inte kommer ihåg, så här såg det ut på morgonarna.




På eftermiddagarna gjorde vi även i ordning maten inför frukosten dagen efter och satte på alla täckena. Vi slutade vanligtvis runt 18.30 men ibland kunde hon hålla på till 19.30.




Det här är några bilder på hur omgivningarna såg ut. Bland annat är det två bilder på mitt lilla hus (den största bilden i mitten är framsidan) och Nikki i en utav diethagarna (längst ner till vänster på bilden, och nummer 11 på områdeskartan).





Jag bjuder även på en söt bild på Balance (hage nummer 14), det lilla fölet vi hade. Visst är hon underbar?






Här är en bild på några av mina kulinariska konstverk. Mycket goda minnen.


Internet!

22.22 Torsdag

Vi har Internet hemma nu!

Fast Hee klagar ändå på det, kan man säga i alla fall. Hon har en Internettelefon som hon pratar med sina föräldrar i Korea med, men jag vet inte om det fungerar med det. Varför inte bara använda sig av Skype och så är det problemet ur världen?

Jag är bara glad över att inte behöva gå till McDonald's och kunna uppdater i bloggen när jag känner för det.

Tasmanien

17.08 Torsdag

Jag ville åka till Tasmanien innan jag åkte till Australien och så här det ut i mitt huvud just nu:

Min senaste idé är att åka till Tasmanien och jobba där tills jag ska till Japan. Hela Tasmanien ingår i "regionala Australien", vilket innebär att det är perfekt till mitt visum. Men det är inte farmjobb utan fruktplockningsjobb som gäller i så fall. Men jag börjar se fram emot det och hoppas att jag kan få napp snart.

Det hade i alla fall varit coolt att jobba i Tasmanien.

Aussie på svenskt café

16.50 Torsdag

Igår var en händelserik dag, elelr ja, mer händelserik än de senasta dagarna då jag blivit väckt 6.30, ätit frukost, spelat Spyro i ciruks 6 timmar (alldeles för mycket, jag vet!), ätit lunch, städat ett par timmar, slappat, kollat på tv, ätit middag och kollat på tv. Igår hade jag nämligen bestämt en träff på det svenska cafét inne i Sydney. Jag var senast där på Lucia när jag hjälpte till i cafeterian, men trots det kom de ihåg mig där. Måste ha gjort ett intryck för det första en av volontärerna där sa var "Hej Anna!". Najsigt.

Tillbaka till min träff.

När jag var i Armidale dagarna innan veckan på Leconfield bodde jag hos en mamma och hennes dotter, och det var denna dottern jag träffade igår. Hon pluggade i Uppsala ett år (ja, jag har skrivit det innan, men för dem som inte kommer ihåg det), så hon kan en hel del svenska och älskar allt som har med Sverige att göra. Dessutom är hon väldigt trevlig, så det var kul att träffa henne igen. Vi pratade dock engelska hela tiden eftersom hon är för feg (mohaha) för att prata svenska, vilket kändes konstigt för mig eftersom jag hörde svenska runt omkring mig hela tiden, men inte pratade det själv. Med ett undantag. En kille jämte mig frågade när cafét stängde, och det enda jag svarade var "Jag vet inte, ganska sent tror jag". Bara genom det lilla svaret kunde han höra att jag var från Halmstad (vilket jag ju egentligen inte är och halmdstadbor generellt tycker att jag pratar konstigt). Han själv var från Halmstad också, men jag pratade inte överdrivet mycket med honom, eftersom jag inte ville dissa min aussievän.

Jag åt förresten en dajmtårta och hon åt dajmtårta, kanelbulle och köttbullsmacka. Så mycket svenskare kan det inte bli.

När jag kom hem 21.30 stupade jag i säng direkt av utmattning och vaknade inte förrän EFTER 6.30 eftersom jag knappt hörde när folket i huset började stöka runt. Så trött var jag. Och när de åkt iväg till skola och jobb somnade jag om och vaknade inte förrän 10. Det innebär 12 timmars sömn. Kan det bero på att jag ofrivilligt sovit alldeles för lite under veckan som gått?

Vi har fortfarande inte Internet där hemma, trots att det skulle komma idag. Och i morgon är det helgdag, så kommer det inte igång senare ikväll så blir vi nog utan Internet hela påskhelgen också. Känns lite surt. Tre hela veckor utan Internet och minimal kontakt med omvärlden, det börjar kännas jobbigt nu. Även om jag inser att man klarar sig rätt hyfsat bra ändå. Hee däremot är fruktansvärt frustrerad och irriterad och har aldrig varit utan Internet så här länge i hela sitt liv. Stackars lilla flicka.

Familjeträff

18.10 Tisdag

Jag undrar om man kan få mycket av McDonald's. Och så pratar vi alltså inte om maten utan Internet, och då är nog svaret ganska tydligt NEJ, det kan man inte. För här sitter jag och Hee nu för femtielfte gången. Hon ätandes ett cheeseburgar meal och jag tuggandes på mitt tuggummi. De två senaste gångerna har jag köpt en milkshake, men idag hoppade jag över det. Blir lite väl onyttigt att dricka shakes sju dagar i veckan.

I förmiddags travade jag bort över ängarna (gick igenom en regnvåt park) för att träffa mamman som ringde i förra veckan angående barnpassande. Hon verkade jättetrevlig och pojkarna (3,5 och 2 år) var söta, även om 3:åringen var trotsig och sur just då och sparkade sin lillebror och kastade en boll på honom. Men barn är barn, och jag hyser inga tvivel om att det skulle vara kul att passa dem. Hon skulle i alla fall ringa om hon behövde hjälp, och jag hoppas hon gör det snart så jag får lite cash i handen igen.

Idag är det biotisdag, men vi (Hee och jag alltså) har bestämt att spara på mynten och skippa film ikväll. Mest är det väl jag som känner att 11,50 i veckan blir dyrt i längden. Plus att det inte går någon superfilm just nu som jag vill se. Det skulle i så fall vara Slumdog Millionare som vann flera Oscars, men jag känner inget måste att se den, så det är lika bra att stanna hemma ikväll.

Jag sover förresten mindre nu än vad jag gjort på länge. Varje morgon blir jag nämligen väckt 6.30 av Ry och en pappersboll i huvudet (ja, han gjorde det idag igen, den här gången för att visa sitt bakmästerverk han gjorde igårkväll), eller av en katt som attackerar mig och brutalt sliter sönder mina armar. Dumma kattskrälle. Behöver jag säga att jag saknar mitt rum? Trots att min lilla hörna är okej så är ändå ett rum med stängd dörr att föredra i vissa lägen.

News update at Donkan

18.55 Måndag

Och så var vi på Donkan igen då. Kan inte slita mig härifrån utan måste få mina minuter av min dagliga Internetdos. Det blir lätt så när man varit utan Internet i två veckor.

Idag städade jag mitt hörn i vardagsrummet. I Australien har de heltäckningsmattor överallt, och där katten varit och bajsat X antal miljoner gånger och där vi hällt på både vinäger och natriumgrejsemojs som luktar nästan lika illa som bajset, just i det hörnet hra jag alltså min säng. Jag bestämde mig för att städa upp där en gång för alla och sprejade på mattrengörning och skurade mattan. Superkul. Eller inte. Men nu är det rent och luktar inte skit under min säng i alla fall. Alltid positivt.

Något annat intressant har inte hänt. Lite städning och så som vanligt, inget stort.

Igår ansökte jag förresten om farmjobb igen. Vi får väl se om det blir något av det den här gången. Ett riktigt farmjobb alltså, och inte i ett hoppstall med en elak och galen chef.

McDonald's igen

19.44 Söndag

Ännu ett besök på McDonald's. Tillsammans med både Hee och japanen. Kommer inte ihåg exakt vad han heter, måste fråga honom om det. Fast hans engelska är inte superbra, man får använda enkla ord och meningar för att han ska förstå. Men han verkar trevlig ändå.

Inga fler pappersbollar i huvudet hittills. Fast vaknade tidigt ändå, trots att vi vann en timme inatt eftersom vi ställde om klockan till vintertid inatt. Så nu skiljer det bara 8 timmar mellan Sverige och östra Australien. Se kartan här.

Vad mer kan jag säga? Det har inte hänt så mycket faktiskt. Spelade en massa brädspel med Ry idag eftersom han behövde lite uppmuntring när Le och Vi åkte iväg till stranden utan honom (för att han inte ville det). Vi spelade bland annat nio omgångar av Gissa vem, en omgång av The Simpson Game, som för övrigt var rätt tråkigt och hemskt) och en omgång av Monopol, som jag för övrigt avskyr eftersom det aldrig tar slut. Det roliga med det här spelet var dock att vi inte spelade med papperspengar utan med kreditkort och en liten maskin som höll reda på våra pengar. Rätt intressant faktiskt.

Något mer han nog inte hänt. Eller jo, Ry dödade min drake idag. Spyro på PlayStationet alltså. Jag var rätt sur på honom ett tag efter det, men sen insåg jag att det bara var ett spel och det inte är hela världen om jag måste göra om allting igen.

Så nu ska jag se om jag kan hitta något intressant att göra på nätet tills Mammica och Lillebror kommer tillbaka efter frukosten där hemma.

Nutida inlägg

21.06 Lördag

Och här kommer ett up to date inlägg, skrivet på McDonald's precis nu.

Vad som hänt sedan det förra inlägget skrevs är:

Bion i tisdags blev Oscarsvinnande "Milk". Hee gillade den inte, men jag tyckte den var bra faktiskt.

Jag skulle hämta upp en japan som skulle bo hos oss igår, men efter en promenad på 40 minuter (han skulle hämtas upp på en skola) så fick jag reda på att Vi hade gett mig fel dag, och att det var idag, lördag, som han skulle komma. Snacka om promenad i onödan, även om det kan ses som bra motionering.

Japanen är en 24:årig kille som knappt kan någon engelska, vilket kan bli väldigt intressant. Han har fått mitt rum nu, och jag har flyttat ut till vardagsrummet. Min säng står bakom en soffa i ett hörn (kattens toaletthörn, där han nu inte kan bajsa på mattan längre eftersom min säng står i vägen) och jag har försökt organisera alla mina saker så bra som möjligt så att jag inte behöver sprida ut dem över hela huset. Så det ska nog gå och överleva ändå. Nackdelen är att katten väckte mig i morse vid kvart över sex eller något, och sedan en timme senare väckte Ry mig genom att kasta en pappersboll i huvudet på mig. Superkul.

För övrigt hade det nog inte hänt så mycket den här veckan. Har städat en hel del som vanligt, och det har regnat massvis större delen av veckan. Inte speciellt roligt väder alltså.

Jo, jag har förresten fått ett till svar från mina babysitter flyers. Det är en familj med två söner på 2 och 3,5 år och de betlar ganska bra timlön, så låter lockande. Jag ska träffa dem på tisdag förmiddag, så hoppas jag kan få lite extra pengar genom det. Skulle vara trevligt.

Jag vet inte riktigt om det här så mycket mer. Jag har fått ett nytt beroende bara. Att spela Spryo 2 på Playstation. Stackars lilla mig som har så mycket fritid.

Långt och gammalt igen

20.45 Lördag

Här kommer ännu ett långt och gammalt inlägg, som visserligen inte är lika förhistoriskt som det förra. Det här skrevs måndagskvällen den 30:e mars men publiceras alltså inte förrän nu.


Det som hänt sedan den hemska fredagn är det här:


Jag bor hos min gamla värdfamilj i samma rum som innan, tillsammans med Vi, Ry, Le och Hee, och Billy såklart.


Jag städar huset mot att jag får bo här gratis, och har spenderat ca 20-25 timmar på det hittills. Huset är rent och fint och alla är nöjda och belåtna med vad jag åstadkommit.


Hovis kompis ringde förra veckan och erbjöd mig jobb hos honom på hans hästgård. Han sysslar med kapplöpningshästar, i lönen ingår förutom 300 dollar i veckan (som lätt blir 400 om man är duktig) boende, men ingen mat, bil eller Internet, stället ligger 15 minuter norr om det förra och fem minuter från staden där man kan shoppa mat eller besöka ett Internetcafé, han har ca 15 anställda, man får gärna rida och motionera hästarna så mycket eller lite man vill efter hur mycket erfarenhet man har. Visst låter det rätt bra? Nackdelen är att han inte vill anställa någon för mindre än tre månader. Som jag känner nu är tre månader för lång tid att spendera på ett sådant ställe. Tyvärr.


Jag har delat ut några hundra flyers om barnpassning där jag erbjuder mina tjänster som erfaren au pair. Jag och Hee delade ut mina första 150 flyers i söndags och igår (måndags) ringde en kvinna till mig och frågade mig om jag kunde jobba som "au pair" åt hennes man. De är skilda, hon bor på gatan som sitter ihop med min (ja, gatorna sitter ihop som i en linje, de byter namn på mitten), och han bor i ett område som heter Balmoral (de har en trevlig strand där), och deras två söner bor hos dem båda. Jag minns inte hur gamla ungarna var, 8-11 tror jag. Hon ville i alla fall att jag skulle köra hennes man och söner till sport och affärer för mathandling eftersom han förlorat sitt körkort. Hon sa att han var väldigt lat men en jättetrevlig person och trots att de är skilda är de väldigt bra vänner. Latheten yttrar sig i att jag måste se till så att det finns mat i kylskåpet till sönerna och sånt där. De betalar 12 dollar i timmen, men jobbar jag bara 10 minuter får jag räkna det som en full timme ändå, vilket är toppenbra. Hon uppskattade att de behöver ca 6 timmar i veckan, så jag har fortfarande gott om tid till att städa och hålla i ordning i mitt nuvarande hus. Plus att jag kan antagligen sitta barnvakt åt andra också, om någon mer skulle höra av sig.


Vad har jag mer hittat på?


Jag har ätit massa koreansk mat som Hee lagat till mig. Supergott!


Vi, jag och Hee alltså, gick på bio i tisdags förra veckan. Vi såg The Reader, en mycket bra film och Kate Winslet förtjänade verkligen sin Oscar. Vi ska eventuellt på bio ikväll också. Fanny och Alexander visas just nu! Det är helt otroligt och jag blev superchockad när jag såg det. En svensk, supergammal film som visas i Australien! Det skulle vara en väldigt konstig känsla att gå och se den eftersom jag antar att de har textat den med engelska undertexter. Men jag tror vi ska se någon annan i alla fall.


Jag åkte till stranden en dag. Till Manly. Och gud vad jag hade saknat stranden. Jag saknade närheten till den när jag var iväg, och det var så otroligt skönt att ligga där och bara vara ett tag, även om det bara var två timmar. Superskönt.


Jag har även varit duktig och varit ute och sprungit två gånger, 20 minuters joggingrunda. Min kondition är inte den bästa, men jag har insett att den där dagen jag sprang senast (i 35 graders värme) berodde min dödhet främst på värmen och inte min joggingsförmåga. Dessutom har jag varit ute och gått jättemycket. Så mycket att jag fått blåsor under fötterna igen och inte kan jogga längre.


På lördag kommer en japansk kille hit (24 år gammal tydligen) och ska ta över mitt rum i fyra veckor. Jag vet inte riktigt hur vi ska lösa det. Hee tyckte att jag kunde bo i hennes rum och det skulle jag väl kunna göra, även om hennes rum är det minsta i huset. Men det löser sig på något sätt.


Eftersom jag inte har haft tillgång till Internet har jag inte kunnat planera min japanresa vidare. Men det ska det förhoppningsvis bli i alla fall lite ändring på nu. Eftersom jag utnyttjar någon stackars människas Internet medan jag sitter utanför på gatan kan jag inte ladda datorn och således måste jag gå hem när batteriet dör.


Förresten, ni har ändrat till sommartid där hemma, men vi ändrar inte till vintertid här förrän nästa söndag. Detta medför att just nu skiljer det 9 timmar mellan östra Australien och Sverige. Jag borde ha gjort minst fyra kartor till för att få allting korrekt. Varför har de gjort det så komplicerat?


Haha, måste bara säga en sak till. Under hela tiden jag skrivit det här har jag tittat på en australiensisk humorgala, och det absolut roligaste var en ståuppkille som sa att varför tror alla att det är något fel på jorden bara för att det är varmare (klimatförändringarna alltså). Hans föreslag var att titta närmare på vad som faktiskt ger oss värmen, solen! Liksom, när man bränner en brödskiva i brödrosten, inte fasiken skyller man på brödet!? Okej, jag vet inte hur roligt det där blev i bloggform, men när han sa det var det i alla fall komiskt.


Nu har jag nog skrivit det mesta som hänt, och det råkade visst bli ett väldigt långt inlägg. Jag ber om ursäkt för det. Nu är det dags för mig att gå och lägga mig, klockan är 23.10 här, men jag är inte speciellt trött. Fast jag behöver nog sova ändå.


Långt och gammalt inlägg

20.35 Lördag

Här kommer nu ett långt och väldigt gammalt inlägg. Jag orkar inte läsa igenom det och ändra saker (lägga till datum och sådant) om det behövs. Så hoppas ni har glädje av det och förstår det mesta ändå. Jag sitter för övrigt på McDonald's igen och utnyttjar mitt kära Internet där.



Just nu sitter jag på HQ i Sydney och utnyttjar mina 30 gratisminuter. Det här inlägget är helt och håller förskrivet (till och med de här meningarna kopierades över till mitt USB-minne i förväg) för att slippa slösa tid på att skriva på HQ. Internet är ur funktion där hemma just nu, vilket är fruktansvärt irriterande. Så det här kommer att bli ett av mina längsta inlägg, jag måste ju berätta allting som hänt.


Men jag kan bara säga en sak. Det är så himlans underbart skönt att vara tillbaka i Sydney och slippa jobba på hästgården!


Jag stannade kvar på gården till runt lunchtid i fredags eftersom jag ville äta upp min mat jag gjort kvällen innan och slippa släpa med den till Sydney. Jag ringde en taxi, och jag sa att jag ville till Berowra. Hon sa att det skulle kosta 65 dollar, vilket var svinmycket för en resa som tar 20 minuter, men när taxin kom sa han att det skulle antagligen bli billigare att köra till Gosfords tågstation istället, så då gjorde vi det. Det kostade 42,20 men jag gav honom 44. Kanske inte jättemycket dricks, men lite i alla fall. Han var supertrevlig och hade varit i Sverige julen -98 och älskade det (det var tydligen en snöig jul i Uppsala det året).


Efter taxituren hoppade jag på ett tåg som skulle till Hornsby där jag skulle byta för att komma till rätt station i Sydney. På tåget till Hornsby träffade jag en kille som var väldigt pratsam och trevlig, så det var en nice tripp. Vi stod mellan två vagnar (eller i utkanten av en egentligen) mellan två dörrar tillsammans med en tjej som stod och lyssnade på musik. Rätt som det var svimmade hon och damp ner på golvet. Rätt läskigt men hon var okej efteråt i alla fall. Hon slog sig inte och verkade må bra även om hon var lite blek.


Efter Hornsby där killen också skulle byta tåg tog jag så det andra tåget. Han hjälpte mig med väskorna (Som vägde 60 kilo tillsammans!! Jag vägde dem när jag kom till Sydney.) och på det andra tåget mötte jag en trevlig kvinna som också pratade med mig tills hon skulle av. Det var bara för att jag hade så mycket bagage med mig som folk pratade med mig, men det är en bra isbrytare att ha med sig något ovanligt, haha. Hon var i alla fall imponerad av min engelska och sa att jag knappt hade någon accent.


När jag väl kom till min station i Sydney gick jag till busstoppet där jag tänkte ta en buss till mitt slutstopp. Förra gången tog jag en taxi den resan fast åt andra hållet och då kostade det ca 13 dollar, något jag kände att jag gärna skippade den här gången eftersom jag redan betalat en dyr taxiresa. Jag fick visserligen stå upp med alla mina fem väskor och påsar, men det gick bra ändå. Värst var promenaden hem från busshållplatsen. Vanligtvis tar det 6 minuter, men den här gången tog det säkerligen en kvart, även om jag inte kollade tiden. Det var varmt, jag var trött, väskorna vägde ton och jag ville bara hem. Och hem kom jag till slut, och bara några minuter senare kom Hee hem från skolan. Hon fick en chock när hon såg mig och mina väskor i hallen, och det förstår jag. Jag hade inte förvarnat henne alls eftersom hennes mobil var avstängd under dagen när jag försökt ringa henne.


Sedan kom Le och Vi hem också, och de visste ju att jag skulle komma eftersom alla var hemma när jag ringde på morgonen. Ry hade en debatt i skolan som jag och Vi åkte och kollade på. Han blev jätteöverraskad när jag kom dit för att titta på honom också, och var jätteglad över det.


Jag stupade i säng 21.10 och sov till 8.40 dagen efter. 11,5 timmar. Snacka om att jag var utmattad.


Lördagen var lugn och fin. Gjorde inte mycket, vilket var superskönt. Dammsög lite i huset, samt tvättade flera omgångar tvätt och två omgångar disk. Ry hade en kompis över på sleep over och jag tittade på film med dem och lät alla tre pojkar vara ute till 21.30 och skejta (haha, kul det ser ut med svensk stavning på det). Området här är väldigt lugnt och stillsamt, knappt några bilar och de lovade att hålla sig på trottoarerna, så jag litar på att de gjorde det också. De kom dessutom tillbaka redan 21.12 så de utnyttjade inte ens hela sin tillåtna tid.


Söndagen var i princip likadan, gjorde inget vettigt över huvud taget. Förberedde inför måndagen (fixade saker till bloggen och banken) och latade mig. På kvällen missade jag hela So you think yo can dance eftersom jag hjälpte Hee med spanskaläxor. Superkul att tänka på spanska igen! Saknar det verkligen och önskar att jag kunde öva mig lite mer. Visserligen kommer jag ju antagligen prata massa spanska i Japan, så till dess får jag utnyttja det faktum att Hee precis börjat läsa spanska på High School.


Jag har fortfarande inte hört något från Vicki eller svensken. Det kanske är lika bra att lägga det helt bakom mig och sikta in mig på något nytt. Jag ska försöka planera min resa till Japan och Hong Kong (har nästan bestämt mig för att stanna där en halv vecka istället för Vietnam) så snart jag bara kan. Internet fungerar inte hemma, som jag skrev i början av inlägget, så det är lite problematiskt. Hoppas att det löser sig fortare än fort.


Vi får väl se vad som händer här näst, jag lovar att försöka uppdatera när jag har möjlighet till det.


Nu ska jag i alla fall gå till banken och se om jag kan ändra Ame (som jag förresten kommit på skulle kunna stå för mina mellannamn, även om det känns en aning onödigt om de skulle skriva det) till Anna och ändra adressen till där jag bor nu istället för till HQ. På det sättet får jag reda på direkt om jag fått någon post från banken. Så nu blir det ett litet bankärende och sedan tror jag att jag åker hem igen.

Tack McDonald's!

18.04 Torsdag

Nu sitter jag på McDonald's. Det är betydligt bekvämare än att sitta utanför ett hus i ösregn, så det här kommer bli min standardplats tills vi får Internet där hemma igen. Internet här är dessutom hyfsat snabbt och gratis. Perfekt.

Jag har flera gamla inlägg som jag tänkt publicera, men det fungerar inte att ladda upp bilder just nu, så vi får ta det vid ett senare tillfälle.

Jag lever i alla fall fortarande, och igår var det 1 april. Jag lyckades lura fem personer där hemma med ett SMS där jag skrev att jag skulle till Northern Territory för att träffa Jeremy, och att jag inte hade något jobb där, men att det antagligen skulle lösa sig. Alla gick på det. Kanske inte ett bra aprilskämt, men jag var bara tvungen att göra något.

Nu ska jag fortsätta surfa nätet och se vad jag kan hitta. Så skönt att ha Internet tillgängligt igen, även om jag måste gå i en kvart för att kunna nå det.

RSS 2.0