Lånar Internet

18.15 Måndag

Just nu sitter jag utanför någons hus och snor deras Internet. Inte FON som jag hade planerat, utan Motorola. Men det går lika bra!

Först, Johanna, jag svarar jättegärna på alla dina frågor!! Men tyvärr har jag inte Internet hemma just nu, så därför kan jag inte göra det förrän nästa gång jag loggar in på någons Internet. Så ha tålamod!

Det gäller förresten alla. Jag hoppas verkligen att Internet fixar sig snart. Det är hopplöst att leva utan Internet, även om jag klarar mig rätt bra. Det jobbiga är att inte kunna uppdatera i bloggen. Jag vill ju berätta om allt jag hittar på. Men det får tyvärr vänta. För nu vet jag var jag eventuellt kan få Internetkontakt, och det är inte jättelångt hemmifrån. Så i morgon kanske jag kommer tillbaka hit. Trots att folk som går förbi tittar väldigt konstigt på mig. Men det struntar jag i.

Jag lever i alla fall, och det går framåt. Trots att jag inte har Internet så kanske jag kan få pengar i form av barnpassning. Jag har redan delat ut 250 flyers, och fler kommer det att bli. Jag har fått ett intressant svar som är ett halvt au pair jobb med 6 timmars jobb i veckan. Soft och bra.

Mer uppdatering kommer så fort jag loggar in på Internet igen! Tills dess, ha det bra mina läsare, och ha tålamod!

Sydney igen

12.22 Mandag

Jag ar tillbaka i Sydney nu, akte hit i fredags efter att jag sagt upp mig. Internet dar hemma hos min vardfamilj fungerar inte, vilket ar superirriterande, sa just nu sitter jag pa HQ och utnyttjar mina 30 gratisminuter dar.

Jag har skrivit en massa till bloggen, och hade fort over det till ett USB-minne, men tydligen kan jag inte fora over det till den har datorn. Annu mer irriterande. Sa jag far nog ga till ett Internetcafe om jag ska kunna publicera det. Jag hoppas att Internet kan komma tillbaka dar hemma snart, nu har jag varit utan Internet en hel helg och det ar fruktansvart.

Det ar i alla fall superskont att vara tillbaka, och hovis kompis ringde mig idag nar jag var i duschen, sa vi far se vad det blir med det. Mamman i familjen hade som forslag att jag kunde hjalpa till att stada ut hennes mammas hus mot betalning, sa som sagt, vi far se vad jag gor harnast. Det ar i alla fall jobbigt att inte har Internet, sa jag hoppas alla har overseende med att jag inte bloggar lika ofta som jag brukar. Nar jag val har mojlighet lovar jag att skriva allt som har hant sedan i fredags!

SLUT!

07.41 Fredag

Jag har precis sagt upp mig.

Väskan håller på att packas och jag har ringt till min Sydneyfamilj och de sa att det var superokej att jag kom tillbaka till dem. Jag smsade hovslagaren för att se om han möjligtvis kan köra mig till tågstationen, men kan han inte det får jag försöka ringa efter en taxi eller något. För här tänker jag inte stanna.

Trots att det kanske var lite impulsivt känner jag en enorm lättnad. Jag tänker inte stå ut med mer skit nu.

Inte sovmorgon direkt

05.01 Fredag

Nu är jag uppe och hoppar. Eller ja, det var en överdrift, men jag är uppe i alla fall. Och är rätt trött. Får se om jag sover på vägen till tävligen.

Vi kommer tillbaka ikväll, och då skriver jag mer om hur helgen kommer se ut. Nu måste jag göra mig i ordning.

Tidigt i morgon

21.58 Torsdag

Nu måste jag skynda mig i säng om jag ska få tillräckligt med sömn. Vi ska nämligen fodra hästarna vid 5.30 i morgon bitti eftersom vi ska iväg på tävling. Usch, vad tidigt! Jag tänkte gå upp ännu lite tidigare för att eventuellt få en pratstund med mina kära föräldrar, så när ni läser det här, se till att ni är vid datorn hela kvällen i morgon, eller ja, idag blir det j för er. Jag tror jag går upp vid 4.45 så att ni vet det!

Jag vet inte riktigt vad jag behöver ha med mig till i morgon. Har fixat i ordning mat (pastasallad med vegkorv, stekt paprika, gurka och ärtor, plus Tortilla de patatas i bröd), och ska väl ha med mig ett par vattenflaskor eller något sånt. Så det blir säkert bra.

Idag var en rätt okej dag tror jag. Orkar inte tänka på vad vi gjort, mer än att vi åkte och handlade mat. Den här gången höll jag mig på 31,60. 10 dollar mindre än förra gången, men nu köpte jag ingen choklad, det är det som drar upp kvittonas belopp.

Men nu ska jag som sagt gå och lägga mig. Sitter med tandborsten i munnen redan. Så natti natti på er där hemma!

Områdets karta

09.37 Torsdag

Så här ungefär ser det ut på området här. Kartan är naturligtvis ungefärlig, men jag har försökt göra den så proportionsenlig som möjligt.



Trevlig kväll igår

09.25 Torsdag

Igår var som sagt en väldigt trevlig dag, i alla fall på kvällen.

På dagen kom hovis hit och skodde ett par hästar, jag hann dock inte prata speciellt mycket med honom eftersom jag var tvungen att jobba en massa och springa hit och dit med hästar hela tiden. Och då menar jag alltså att jag faktiskt sprang. Inte med hästarna så klart, men till dem i hagarna. Jobbigt. Jag fick i alla fall reda på att hans kompis eventuellt hade en ledig plats i nästa vecka, han skulle ringa mig när han visste. Så tills dess antar jag att jag stannar här ett tag till.

Kvällen spenderades alltså med svensken och Vickis sambos dotter som är ett år äldre än mig och svensken, hon körde oss till ett samhälle/stad eller vad fasen det är som heter Woy Woy där vi käkade middag på en restaurangpub. Köttätarna åt t-bone (en stor äcklig stek) medan jag åt en supergod veggie burgare. 8,90 betalade jag för det, och det kändes som det var värt det, jag blev mätt och jag slapp laga mat själv. Lyxigt. Plus att tjejen bjöd oss andra på tre australiensiska öl under kvällens gång. Vi hade i alla fall en trevlig afton tillsammans och när vi väl kom hem stupade jag i säng direkt och var rätt trött när jag vaknade i morse.

Hoppas dagen idag blir mindre stressig än igår. I morgon börjar helgens tävlingar i Castle Hill (ungefär en timme härifrån). Ska bli spännande att se hur det går till, men är rädd att hon ska hitta femton miljoner saker att skälla på mig för inför allt folk. Bara att hoppas på att det går bra ändå.

Utekväll

22.27 Onsdag

Jag kom precis hem ifrån en trevlig kväll med svensken och Vickis sambos dotter. Druckit lite öl och snackat massa skit. Supertrevligt, men nu är det läggdags.

Tidsskillnader

13.30 Onsdag

Nu har jag fixat två kartor som visar på hur tidsskillnaderna är. Alla tider är räknade från 0-tid, alltså Londontid. För den som inte vet skiljer det en timme mellan London och Sverige.

 

Vintertid är den "normala tiden". När Australien har vintertid har vi sommartid, vilket innebär att det skiljer 8 timmar mellan östra (gröna) Australien och Sverige och 6 timmar mellan västra (blåa) Australien och Sverige. Det står 10 eftersom tiden utgår från nollmeridianen i Londonds vintertid.






Australiens sommartid (eller Daylight Saving Time, DST, som det också heter) är mer invecklad. DST används inte i Queensland (4) och Northern Territory (8), så de har samma tid året runt. I de andra delstaterna ändrar man dock till sommartid den första söndagen i oktober och tillbaka till vintertid första söndagen i april, utom i Western Australia där man påbörjade en prövotid för sommartid år 2006 och ändrar till sommartid sista söndagen i oktober och tillbaka till vintertid sista söndagen i mars.

När Australien har sommartid skiljer det 10 timmar mellan östra (gula) Australien och Sverige och 8 timmar mellan västra (lila) Australien och Sverige. Det står 11 och 9 eftersom Londontiden är på normaltid, dvs vintertid.

Nattsamtal med tidsskillnad

08.29 Onsdag

Gud var irriterad man blir på Internet ibland alltså. Innan frukosten skrev jag ett inlägg, men jus då bestämde sig Internet för att lägga ner. Och inte sparades någonting heller. Irriterande!

Igår gick jag i alla fall och la mig efter att ha tittat på Aussie Ladette to Lady som slutade vid 22.30 (det var för övrigt näst sista avsnittet där de krönte vinnaren, och i sista avsnittet får vi en follow up på vad som hände när de kom tillbaka till Oz). Jag somnade rätt snabbt, men sedan mitt i natten ringde telefonen. Jag hade ingen aning om vad klockan var och var helt yrvaken, så jag bara tittade på numret utan att svara. Sedan ringde det igen och då lyckades jag svarar, vilket var bra, för det var Jeremy som ringde från Northern Territory. Han hade inte koll på att jag eventuellt sov när han ringde, eftersom det är tidsskillnader runt om i Australien. Klockan här var strax efter 23, så jag hade inte hunnit sova mycket mer än en halvtimme. Vi hann bara prata i fyra minuter lite drygt, sedan ville hans kompis ha tillbaka sin mobil igen. Men det var jättekul att prata med honom igen.

I morse när jag vaknade tänkte jag på det här med tidsskillnaderna i Australien. Jag visste att det var två timmar mellan Sydney i öst och Perth i väst, och trodde att det var en timme där emellan också, men nej, det är det minsann inte. Jag tänkte försöka fixa en fin liten karta eller två för att visa tidsskillnaderna, för det är inte enkelt att hålla reda på, speciellt om man inte är van vid att ha femton miljoner olika tider (inte samtidigt, men ni ska få se).

Utfodringen i morse gick bra. Vi fick en ny häst igår, men det tog inte speciellt  mycket längre tid att ge honom mat också.

En vanlig dag - Bilder

19.37 Tisdag

Så här går det till på morgonen, mer eller mindre. Bilderna är dock inte tagna på en morgon, inte ens på samma dag faktiskt. Men det ser ju ungefär likadant ut klockan 7.30 som 13.30. Skillnaden är inte speciellt stor här.

    

En vanlig dag hittills

14.07 Tisdag

En helt vanlig dag idag hittills. Jag tänkte ge er exakt hur en vanlig dag ser ut, men det gör jag i ett annat inlägg. Tänkte försöka göra det med bilder nämligen.

Men den här dagen blir inte helt vanlig nu efter lunch. Veterinären kommer nämligen och ska titta på ett par hästar, och sedan ska ju Vicki och svensken iväg i eftermiddag också. Nu på förmiddagen red hon tre hästar men har två kvar innan de ska åka. Svensken red en häst han också, men han lyckades flyga av. Jag såg det inte eftersom de red ute på fältet och jag var i stallet, men hästen kom springande till grinden och han kom efter, så det såg jag i alla fall.

Jag har gjort något med min arm och handled, antagligen överarbetat den. Min handled gör jätteont när jag ryktar och hela armen känns död. Plus att pekfingret på samma hand är helt dött också. Fick en stöt i den av ett stängsel, men det kan det väl inte bero på? Det var ju knappast någon kraftig stöt ändå så.

Snart ska jag ut och jobba igen. Längtar tills de åker iväg, det var så skönt att vara ensam här.

I morgon kommer eventuellt hovslagaren igen, såg det i hennes kalender på kontoret. Han har inte hört av sig igen, men han kanske väntar till i morgon då. Vi får väl se vad som händer.

Mitt hus

13.50 Tisdag

Här kommer en bild på några bilder från mitt hus där jag bor nu. Slitet och inte speciellt snyggt, men går att leva i ändå. Klicka på den så blir den större.


Morgonbestyr

08.56 Tisdag

Idag hade vi en lite ovanlig utfodring. Jag gjorde det tillsammans med Vicki, eftersom svensken fick sovmorgon. Det var hans ledighet i princip. Han sover visserligen fortfarande, men jag tror han ska rida senare och även följa med henne och titta på någon häst i eftermiddag. Det var det de gjorde igår också, och de kom inte hem förrän fem timmar senare. Så jag hade det väldigt lungt och skönt, men försökte jobba så mycket jag kunde. Krattade löv som en galning till exempel.

Man kan ju hoppas att dagen idag också blir rätt lugn och fin. Då är det nästan trevligt att jobba här.

Ordproblem

14.38 Måndag

Nu har jag ätit min lunch som idag bestod av spaghetti med en stir fry chilli sauce blandad med fyra sortes bönor på burk. Var gott! Efter det har jag ätit lite choklad och två sura remmar, utan gelatin, det är i princip det enda sura och sega god jag kan äta.

Igår skrev jag en liten diktsak, men jag kunde inte stava ett ord (jag skrev på engelska) och jag visste inte vad det betydde på svenska. Sånt händer ibland, att jag vet innebörden av ett ord, men inte vet den direkta översättningen till det. Jag försöker förgäves leta reda på ordet i NE (Nationalencyklopedin) genom att stava det på olika sätt: erge, earge, eardge, erdge, kan ni gissa vilket ord jag menade? Jag försökte komma på vad det kunde betyda på svenska och sökte på impuls, ingivelse, drivkraft och allt möjligt, för att eventuellt få fram rätt ord. Men icke sa Nicke. Så då gick jag vidare på Internet och letade efter en bra synonymordlista. Hittade den här och efter en hel del letande och olika sökningar hittade jag till slut vad jag letade efter. Det stavas URGE, inte med e som jag trodde. Jag hittade det när jag sökte på longing (längtan), och enligt NE betyder urge stark lust, längtan, begär, drift, så jag var ju i alla fall inne på rätt spår. Men gud så skönt det var att hitta mitt ord till slut.

De andra två är förresten fortfarande inte tillbaka. Skönt att vara ensam.

Spindelbilder

11.43 Måndag

Här kommer två bilder på spindeln vi har i trädgården. Mysig va?

 

Klicka på dem så blir de stoooora.


Och varför jag har tid med detta nu är för att svensken och Vicki åkte iväg för att kolla på en häst. De skulle komma tillbaka om två timmar, så då passar jag på att i alla fall lägga upp bilder på spindel. De andra bilderna får nog tyvärr vänta lite extra.

Ledig dag kanske

08.59 Måndag


Utfodringen gick som vanligt rätt smärtfritt förbi.


Igår pratade Vicki om att vi skulle ha varsin ledig dag i den här veckan, svensken och jag, så jag frågade honom i morse vilken dag han tänkte ta. Men han sa att han inte får ut något av en ledig dag och att han måste rida i alla fall. Vilken fjäskis tänkte jag. Det finns ju massa man kan göra på en ledig dag. Åka till stranden eller något. Jag själv hade tänkt åka in till Sydney i så fall. Dels har jag ju ett brev som väntar på mig, dels måste jag (vill jag) ändra adressen som min bank har (plus Ame till Anna) från HQs adress till min värdfamiljs. Smidigare så. Och så det viktigaste skälet, att träffa Hee och familjen igen.


Problemet är att då måste jag köra in till Berowras tågstation själv och att köra på vänster sida är fortfarande rätt skrämmande. Jag har ju bara gjort det en gång, och det var på en raksträcka. Dessutom måste bilen tankas, och det vet jag heller inte om jag klarar av. Men jag VILL till Sydney, så det får ordna sig på något sätt.


Idag får jag som sagt förhoppningsvis reda på nyheter om det andra jobbet, men jag vet inte om jag ska stanna till tävlingarna i helgen. Det känns som hon kommer ha femhundra miljoner anledningar till att skrika på mig då och ge mig order hit och dit, och jag känner inte för att bli hunsad runt som Askungen (vem jag ofta tänkt mig själv som när jag går runt och sopar hela tiden).


Skällande

21.50 Söndag

Jag glömde skriva att Vicki skällde på mig idag igen. Men jag vet egentligen inte varför. Jag hade precis öppnat en fodersäck med en sax och lagt den jämte mig. Då kommer hon och skriker att saxarna måste tillbaka till lådan på kontoret och att de inte får ligga i stallet. Men jag stod ju och hällde i innehållet i säckarna på sin plats och hade inte hunnit så långt ännu. Helt onödigt.

Det var något annat hon klagade på också, men det minns jag inte vad det var.

Men i morgon får jag förhoppningsvis reda på om jag kan jobba på det andra stället istället. Frågan är i så fall när jag kan sluta här. Hon har inte sagt något om någon bestämd uppsägningstid, men känns elakt att säga till en dag innan. Plus att hon har redan pratat om helgen som kommer då det är tävligar varenda dag. Hade kanske varit intressant att vara med på, men samtidigt vet jag inte om jag vill det. Alla andra är redan så tighta (alla småtjejer plus svensken) och jag känner mig som en äkta utböling när jag är med dem. Så vi får se hur det blir med det hela.

Nu ska jag babbla lite med mor min, och sedan sova.

Äkta latdag

21.29 Söndag

Vilken fruktansvärt jobbfri dag det varit idag. Efter lunch (jag gick ut vid 15.30) hade Vicki fortfarande lektion med en av tjejerna, vilket hon haft sedan lunchen startade ungefär. Efter en halvtimme kom de tillbaka och då sa svensken att hon skulle rida om 1,5 timme och att vi inte hade något att göra fram till dess.


Därefter red hon bara två hästar, jag fixade frukostmaten för i morgon, vi satte på kvällstäckena och vi var klara. Mer än så var det egentligen inte, värre blir det säkerligen i morgon eftersom det är en helt vanlig dag och inte en "efter-bröllop-och-sova-över-dag".


Just nu tittar vi på So you think you can dance, och gud så duktiga de är. Önskar att jag kunde dansa som de också. Men jag får min motion och träning här på gården. Inte i dans, men i övrigt. Jag har gjort något med högra handleden så det gör ont när jag ryktar hästarna med den. Men jag överlever väl antar jag.

Jag är superdupertrött just nu, så funderar på att skippa Rove ikväll och sova istället. Hur underbart rolig han än är.


Lång och god lunch

14.35 Söndag

Nu har jag haft en lång och härlig lunch. Vicki kom hem i förmiddags, men hon red ingenting och jag har inte ens träffat henne ännu. Men vi fick i alla fall ledigt  eftersom vi gjort klart allting, så det var skönt. Men nu ska jag strax ut och jobba igen.

Min lunch idag var supergod! Jag gjorde potatisgratäng och den blev perfekt! Det enda som saknades var lite mer kryddor, men det var toppenbra ändå. Till det åt jag en linsburgare som också var jättegod, och en tomat. Mumsigt värre alltså. Är så stolt över mig själv att jag faktiskt kan göra riktig mat emellanåt, och inte bara pasta och pastasås som vi åt i Sydney. Jag överraskar mig själv faktiskt. Men det är jag bara glad över.

Spindelbesök

09.23 Söndag

Och nu var det söndag. Men det betyder minsann inte ledighet i den här världen. Hästarna måste ju ha mat och ridas varje dag, de vet ju inte att det är söndag.


Efter utfodringen idag hittade svensken en stor, antagligen giftig, spindel i vår trädgårds ena hörn. Jag tog naturligtvis bilder på den, och jag har länge tänkt lägga upp bilder på omgivningarna här också. Internet gör mig dock osäker på hur länge det kommer ta, men ska se om jag kan fixa det snart.

Hörde av Mammica att vi skickar opera till ESC i år. Är väl bara att hoppas på att det går bra då. Jag har ju inte följt Melodifestivalen över huvud taget i år, och ska sannning fram saknar jag det inte speciellt mycket hellre. Hade jag varit hemma hade jag naturligtvis tittat på det, men man klarar sig rätt bra utan det också.


Lördag kväll

21.03 Lördag

Så, hur blev nu den "slappa" dagen då? Vicki skulle ju iväg på bröllop vid ett, så hon hann bara rida två hästar idag. Så det var rätt lugnt på förmiddagen där. Men jag träffade en ny tjej här i stallet som inte var i fjortonårsåldern som alla andra, utan hon gick på universitet och är alltså runt min egen ålder. Hon frågade om jag ville hitta på något någon dag, åka till stranden till exempel, och det var jag ju kvick på att säga ja till. Nya kompisar som verkar trevliga är ju alltid kul. Och hon verkade trevlig också. Så jag ska fråga Vicki om jag kan få en ledig dag nästa helg så kanske jag kan åka och sola innan hösten tar över.


Vädret idag har varit konstigt, eller ja, normalt kanske egentligen. Men på dagen var det supervarmt i alla fall, och efter 15 sopade jag ihop en massa grenar och kvistar, och till det hade jag på mig mina äkta farmkläder, dvs jeansshorts, vitt linne, rosa skjorta och min älskade hatt. Jag kände mig som en i McLeod's Döttrar och trivdes superbra i det. Gillar äkta farmliv mycket mer än hopphästliv. Och nu började det regna och åska. Och det är så där kvavt och kvalmigt och äckligt.


Jag och svensken var och shoppade nu i eftermiddags också. Trots att det kändes som jag köpte färre saker idag kom jag ändå upp i 41 dollar. Men det berodde nog på att jag råkade köpa med mig lite choklad också. Måste sluta med det. Det kostar massa extra pengar.


Annars finns det nog inte så mycket mer att säga tror jag. Lunchen idag bestod av spaghetti i olika färger med vegetariska schnitzlar och sallad med tomat, paprika och gurka. Mumsigt. Ikväll blir det minibaguetter i ugnen tror jag. I morgon har jag tänkt försöka göra en potatisgratäng, men kom precis på att jag glömde köpa grädde. Fast det går nog lika bra utan hoppas jag. Man kanske kan göra en stvuningsredning på smör, mjöl och mjölk för att få det krämigare?


Just nu sitter vi och tittar på Runaway Holiday med Robin Williams på TV, kanske inte den bästa av filmer, men tycker den är rätt okej ändå. Men det tycker inte han, men det struntar jag i.


Lördag morgon

07.12 Lördag

Jag har varit uppe i 1,5 timme redan och chattat med de där hemma i Sverige. Kanske gick upp lite väl tidigt egentligen, men det får det vara värt.

Igår var faktiskt en helt okej dag. Svensken var till och med hyfsat trevlig, fast han åkte in till stan innan lunch och kom tillbaka någon gång på eftermiddagen.

När vi kom till stallet igår morse flög det runt en skata inne på kontoret. Den stackaren flög in i fönsterrutorna hela tiden när han ville komma ut i det fria. Till slut lyckades han pricka dörren och kunde fly sitt fängelse. Stackars lilla dumma fågel.

Jag pratade med hovis igår, och han sa att hans kompis var i Hong Kong just nu och skulle komma tillbaka på måndag. Men tydligen så har han precis startat en ny farm och behöver en si så där 15 arbetare. Lite skillnad mot mig och svensken som jobbar ensamma här. Men jag hade ett till snack med min kära boss idag, dels frågade jag om jag kunde få köpa skorna som jag använder här av henne. Jag hade frågat svensken innan om han hade en idé om vad de kunde kosta, och han hade köpt ett par nya själv för 80-90 dollar någonting, men han sa att mina var ett bra märke som säkert kostade 300 nya. Men jag fick köpa dem för 100 dollar, vilket jag tyckte var helt okej för de sitter som en smäck, är snygga och inte speciellt slitna. Hon var på väldigt bra humör just då.

Dessutom sa hon att hon eventuellt kunde betala mig mer om det inte händer fler "klanterier", så det är ju trevligt det också. Även om jag som sagt antagligen ska sluta här, fast det vet ingen om ännu. Vill inte säga något förrän det nya jobbet är mer eller mindre klart.

Igår fixade svensken gasen igen också, så kunde göra riktig lunch, som blev pasta med kokta morötter, ärtor och stuvning, plus tomatsås. Supergott blev det faktiskt.  Middagen blev ris med vegetarisk köttfärs och massa sallad med tomat och gurka och sånt där.

Sedan satt vi uppe lite för länge och tittade på Raising Helen (tror den heter Helens små underverk på svenska) på TV. Har bara hört talas om namnet men inte sett någon trailer eller så för den, men jag tyckte den var helt okej faktiskt.

Idag ska Vicki iväg på brölopp klockan ett, så blir en kort arbetsdag idag, även om hästarna såklart ska skötas om på eftermiddagen också. Det blir ju i alla fall ingen ridning, så jag och svensken ska antagligen åka in till stan och shoppa mat igen. Kan behöva fyllas på lite nu, även om jag siktar på att inte spendera lika mycket pengar den här gången. Ska mest köpa dricka, frukt och grönsaker, och eventuellt någon vegetarisk produkt. Vi får se.

Nu börjar det snart bli dags att gå ut och ge hästarna lite frukost. Hoppas kontoret är utan fåglar idag.

Dum stämning

09.13 Fredag

Just nu sitter jag och MSN:ar med Mammica. Trevligt, trevligt! Till och med Skype fungerar idag. Så man måste passa på när tillfälle ges.

Idag på utfodringen sa jag och svensken knappt ett ord till varandra. Stämningen är jättekonstig och jag måste erkänna att jag vantrivs mer och mer. Vill inte stanna här längre än nödvändigt nu.

Långt och försenat inlägg

06.26 Fredag

Det här är också ett inlägg som skrivits en dag innan det publicerats. Jag sa till svensken att jag ville ha Internet nu på morgonen, men jag tänkte att han kunde ha gett mig det på kvällen. Men nu blev det inte så, utan han la ut det på en fåtölj (jag fick leta som en galning efter det eftersom vi sa att han skulle lägga det på bordet) till mig efter att han gått och lagt sig (efter att jag gått och lagt mig också alltså). Så allt som står som "idag" borde alltså ha ändrats till "igår", men eftersom jag är för lat för att gå igenom inlägget en gång till, så får ni tänka på det själva medan ni läser det.




Och så var den här dagen slut också.


Det har varit en ganska så hektisk dag, fast ändå inte. Förmiddagen var väldigt lugn medan eftermiddagen var desto mer fullspäckad. Ingenting intressant som hänt idag egentligen, utom att jag fått min första lön. Jag hade ett snack med Vicki, eller ja, hon hade ett snack med mig kanske man ska säga, och sa att hon bara ger mig hälften av de 300 eftersom jag inte rider och hon anser mig för grön för att få samma lön som svensken.


Detta, tillsammans med att jag stör mig mer och mer på honom, svensken alltså, har gjort att jag seriöst har tänkt på att byta jobb. Jag hörde av mig till hovis idag, men jag var aldrig ensam så jag kunde prata med honom idag. Han ville inte att jag berättar för svensken att han hjälper mig, eftersom han var rädd att Vicki skulle få reda på det och på så sätt hamna i trubbel. Och det vill vi ju inte.


Vad jag stört mig på svensken idag var bland annat att gasen i spisen tog slut vid lunchtid, och jag hade ingen aning om hur vi skulle fixa det. Han verkade inte ha det heller, eftersom han inte fixade det, så jag tänkte att vi skulle ta det med Vicki senare. Min lunch hade egentligen tänkts bestå av pastasallad, men nu blev det bara sallad istället. Inte så gott att äta okokta makaroner. När vi slutade jobba var klockan sen och han var tydligen tvungen att åka in till stan för att köpa en mp3-spelare innan de stängde. Just idag. Jag frågade honom om han inte kunde fixa gasen (för han hade kläckt ur sig att vi måste byta gasflaskan som stod utanför dörren) innan han åkte, men det hade han inte tid med. Han sa åt mig att jag kunde gå och leta reda på en skiftnyckel under tiden, så det gjorde jag, men hittade ingen. Jag väntade och väntade och när han äntligen kom tillbaka gjorde han det med en McDonald'spåse och det hela slutade med att jag fick mikra mina pommes frites och en vegetarisk schnitzel. Jag hade egentligen tänkt steka den, men nu fick det bli mikrovågsugnen istället, eftersom han inte orkade fixa gasen när han kom hem. Så irriterad man kan bli på honom. Han hade ju kunnat fixa det direkt efter lunchen istället, men nej då, vad Anna äter spelar ingen roll.


Plus, det är alltid jag som tömmer diskmaskinen och jag städade upp på diskbänken idag. Han sprejar livet ur myror hela tiden, så det ligger massa äckliga svarta, ihopkrympta myror överallt, eller låg, rättare sagt, för jag har trollat bort dem nu. Det var så äckligt och motbjudande att ens vara i närheten av dem ju.


Men nog om det nu. Hee skickade ett sms från Sydney idag och sa att jag hade ett brev som väntade på mig där. Vem är det som skickat brev nu när jag inte bor där längre? Det är inte speciellt många som har min Sydneyadress, men jag har mina misstankar om vem det kan vara ändå. Jag får väl försöka ta mig in till Sydney så snart som möjligt, för nu är jag ju jättenyfiken på vad det står i det där brevet.


Åh, en annan sak, fast en trist sådan. Min vietnamesiske kompis meddelade mig idag att han inte kan åka till Vietnam i maj längre. Så nu har jag ingen aning om vad jag ska göra i maj. Spendera 2,5 veckor i Japan istället för 1 som det var planerat? Eller åka någon annanstans själv? Äsch, jag får ta en funderare på det och se vad som händer.


Försenat inlägg

08.49 Torsdag

Det här skrev jag igår kväll, men svensken hade ockuperat Internet (vi har en dosa som ska sättas in i USB-uttaget, och han har lånat en av ägarnas datorer, och jag har ju min egen), och jag orkade inte ta Internet ifrån honom. Men han hade det under hela eftermiddagen och kvällen, och den här morgonen ockuperade han det också. Jag börjar bli lite smått irriterad på honom för flera saker.



God kväll bloggläsare!


Idag har varit en ovanlig dag. Hovis har varit här. Hovslagaren alltså. Jag fick hjälpa honom en hel del, och svensken fick sköta det mesta med ridningen, även om jag tog hand om två hästar som blivit ridna.


Hovis var en väldig trevlig prick och jag hade riktigt roligt med honom. Jag blev inspirerad av honom (blev väl egentligen det redan på Leconfield) så funderar nästan på att satsa på att bli en hovslagande veterinär, eller något i den stilen. Hovslageri är ett gammalt hantverk som kräver sin man (eller kvinna). Jag frågade honom om det var svårt, och han sa att det är viktigt att tränas på rätt sätt. Så varför inte? Anna som hovslagare kanske? Helst i kombination med min framtida egna veterinärpraktik alltså. Två egna små företag. Låter inte helt fel i mina öron.


Jag fick till och med hovis nummer. Han hade någon kompis som hade en gård någonstans här i närheten, och han sa att om jag behövde nytt jobb kunde jag höra av mig till honom. Kan vara bra att ha i baggaget. Kontakter är alltid bra. Funderar till och med på att skicka ett sms till honom ändå, bara så att han inte glömmer bort vem jag är alltså, haha.


Det enda dåliga med dagen var att jag hade bara 40 minuters lunch eftersom jag var tvungen att vänta på att hovis skulle bli klar med en häst så jag kunde släppa ut honom i hagen (hästen alltså, inte hovis). När jag stod och skalade potatis kom svensken och sa att vi skulle hämta in två andra hästar, fick jag ännu mindre tid till min mat. Han hade förresten tagit lunch tidigare än jag, eftersom det inte behövdes två för att vänta på hovis och han skulle rida en häst efter lunch.


Min lunch bestod förresten av två supergoda vegetariska hamburgare (bröd, paprika, sallad, burgare, tomat, gurka och tomatsås) och egna pommes frites. Mums! Det gäller att försöka variera sig så gott det går och inte äta pasta varenda dag. Igår kväll åt jag förresten en halv pizza (med extra tomatsås, ananas, krydda och ost) och tre morötter till efterrätt. Jag kände mig som en häst där jag satt och knaprade på mina morötter. Men de är ju så goda! Förstår att hästar gillar dem också.


Nu har det här blivit ett långt inlägg, men det är ju det enda hittills idag. Har verkligen inte haft tid att skriva något, och då blir det lite längre.


Kratthänder

14.06 Tisdag

Herregud vad jag är död nu. Jag har krattat i säkert två timmar och det syns på mina händer. Nya blåsor som gör ont.

Jag fick kratta nästan hela gårdsplanen, fick bara lite extra hjälp av svensken, men han gjorde det inte alls lika noggrant som jag.

Lunchen idag fick bestå av resterna av min soppa jag hade till lunch igår. Jag bara orkade inte göra något annat. Är hels slut.

Hästar på rymmen

09.07 Tisdag

Frukosten är avklarad, även om den tog längre tid än vanligt. Fem utav hästarna hade rymt ur sin hage, så grannen kom och sa till oss. Därför tog hela kalaset ungefär en timme, istället för 30-40 minuter.

Svensken springer iväg ibland utan att säga till mig vad han ska göra. Så jag känner mig lite smått dum och "lat" när han byter plats på hästar i hagarna utan att jag får vara med. Får säga till honom att jag vill vara med och lära mig också ju.

Och ja, Sara, jag fick ditt recepttips. Ska se om jag kan göra något i den stilen. Tack för det!


Dollarpriset höjt

21.43 Måndag

Dollarn har visst gått upp lite grann här, kollade på Forex precis. Inte bra, för det innebär att mitt shoppande i svenska kronor hade kostat ca 250 kr. Fast det är nog rätt överkomligt ändå. Eller har jag fel?

Shopping och lite jobb

21.25 Måndag

Jag tänkte börja med att säga: Nej, jag är inte upprörd på något sätt över att min riktiga familj är hemma i Sverige. Jag vet att jag kommer träffa dem (er) om bara några månader, och dessutom har vi ju näst intill daglig kontakt ändå. Det betyder dock inte att jag saknar dem (er), även om jag kanske inte reflekterar över det så ofta.


Nu tänkte jag dra min shoppinglista för idag, eller rättare sagt, vad jag köpte idag. För jag och svensken åkte och shoppade inne i Gosford idag. Och det här var vad jag fick med mig hem:


2 l mjölk = 4,77

1,25 l Seven Up = 1,00

500 ml juicekoncentrat = 0,99                 

1 röd paprika = 1,30 (4,98/kg)

375 g pasta x 2 = 1,50 x 2 = 3

3 tomater = 1,73 (4,98/kg)

1 gurka = 1,98

100 g sallad = 2,49

3 bananer = 1,59 (2,98/kg)

3 kiwis = 1,20

Potatis = 4,98

1 kg müsli = 5,29

650 g rostebröd = 1,09

400 g bönor på burk = 1,20

300 ml ketchup = 1,44

300 g (4st) vegetarisk schnitzel = 4,99

250 g (2st) vegetarisk burgare = 3,79


Jag tyckte jag fick ihop rätt mycket till en helt okej summa, 42,83 dollar, dvs ungefär 200 spänn. Det här, plus vad jag redan hade, kan jag antagligen leva på ett hyfsat bra tag. Det är bara mjölken som eventuellt inte kommer räcka en hel vecka, fast jag klarar mig utan mjölk också.


För övrigt har dagen varit helt okej. Taxin i morse var 10 minuter sen, men jag hade gott om tid till tåget i alla fall. Svensken kom och hämtade mig i Berowra och sedan började jag jobba direkt. Inget speciellt som hände idag, mer än att eftermiddagen var fruktansvärt slapp. Vicki red alla hästar (alltså alla som skulle ridas, inte alla 24 som finns här) före lunch (som för övrigt blev en sen sådan, vi slutade inte förrän efter 14.30), och när vi fixat lite småsysslor som att fixa morgonutfodringen, släppa ut en häst och städa upp i stallet, åkte vi och shoppade.


När vi kom tillbaka var det bara att byta plats på några hästar i hagarna, och dagen var över. Jätteskönt med en sådan mjukstart på veckan. Jag räknar dock med att morgondagen blir betydligt mer hektisk, det kan knappast bli mycket lugnare än så här i alla fall.


Dessutom har det regnat största delen av dagen. Inte så där jättekul att springa runt och hämta hästar och bli blöt, men det är sådant man får ta.


Ikväll har vi tittat på Biggest Loser och So you think you can dance. Som sagt, skönt med en slappekväll. Och jag har förresten städat mitt rum från topp till tå, dammsugit överallt, golv, väggar, tak, så nu kan jag nog anse mig som boende i det här lilla minirummet. Lovar att lägga upp bilder när jag orkar. Internet här är segare än segast (segare än i Sydney!), så vi får väl se hur snabbt det går.


Nej, nu har jag skrivit alldeles för mycket för idag. Och jag ska nog snart borsta tänderna och gå och lägga mig. Kanske äta ett äpple för att rensa tänderna först. Ikväll åt jag förresten makaroner med en svamptomatsås som fanns här i skafferiet sedan innan, oöppnad alltså. Gott. Och till lunch åt jag en burksoppa som jag kryddade med extra spaghetti. Mumsigt. I morgon vet jag inte vad det blir, får tänkt ut något. Nu har jag ju i alla fall en hel del grejer att jobba med i köket.


Och nu ska jag gå och ta det där äpplet. Tjipp och hej!


Sista timmen i Sydney

08.10 Måndag

Min taxi är bokad. Jag bestämde mig nämligen för att jag inte vill åka buss till tågstationen, dels för att det regnar och jag måste gå i minst 10 minuter (beroende på hur jobbigt det är att släpa på väskorna), och dels för att det antagligen kommer vara fullt med människor på bussen och min väska är stor och klumpig att ha med sig på en fullsmockad buss.

Förresten, min plattång är sönder. Ena plattan har lossnat men det går att sätta dit den igen, även om man får göra det varje gång man ska använda den. Lite smått irriterande.

Om en timme kommer taxin, och jag måste packa klart allting och bära ner min väska till vägen ner för alla trappor. Hoppas jag inte ramlar och slår mig på vägen ner.

Jag är sådär nervös nu igen. Jag har sagt hej då till alla, och är ensam i huset nu. Men jag har lovat att om jag är ledig så kommer jag och hälsar på dem igen. Det är ju inte så långt härifrån trots allt.

Sista timmen i Sydney påbörjas nu. Sedan är det hästgård som gäller till 100% tills jag bestämmer mig för att göra något annat.

Sista natten i Sydney

23.07 Söndag

Min sista natt i Sydney.

Är supertrött, vilket nog är positivt, för då kanske jag lyckas somna direkt. Annars finns risken att jag ligger vaken i femhundra timmar och bara funderar.

Hoppas morgondagen blir bra. Min väska väger just nu 27 kg, stoppade nästan precis allting i den. Men jag vet inte riktigt hur jag ska få den med mig på bussen. Det brukar vara mycket folk på morgonen, så vi får se hur smidigt det går.

Jag är minst sagt deppig för att jag måste lämna familjen nu. Men samtidigt vet jag att jag egentligen måste det. Men jag avskyr verkligen avsked.

Sista dagen i Sydney

17.25 Söndag

F*n vad jag hatar att åka härifrån.

Väskan är halvpackad, men jag vill verkligen inte påskynda det. Helst av allt vill jag stanna kvar här och inte åka iväg.

Igår tog jag avsked från Jeremy. Vi spenderade hela eftermiddagen/kvällen/natten tillsammans innan han var tvungen att åka hem till sin farbror där han skulle sova för natten. Tillsammans hade vi virrat runt i Sydney, ätit middag hos hans farbror med familj, varit hemma hos mig och hälsat på och bara varit. Fruktansvärt jobbigt att säga hej då. Han flög till Northern Territory i morse och ska jobba där i en evighet. Eventuellt ska han till Sverige i sommar, så då gäller det bara att passa in det till när jag är hemma också. Men jag saknar honom redan otroligt mycket.

Varför känns livet så orättvist ibland?

Idag gjorde jag en kladdkaka till Hee och köpte massa koreanska saker till henne, eftersom det var hennes födelsedag i torsdags, något hon inte yppat ett endaste litet ord om. Sedan fick jag ett supergulligt litet brev av henne, och jag kommer sakna henne jättemycket också.

Ingen av de andra i familjen är hemma för tillfället. Le är i Tasmanien på australiensiskt roddmästerskap, Ry är hos en kompis och mamman jobbar.

Jag känner en fruktansvärd tomhet när jag tänker på att jag måste lämna tre månader bakom mig och gå vidare. Visserligen känner jag att det är dags, men samtidigt bävar jag för det. Jag hatar avsked och uppbrott. Fördelen är att hästgården bara ligger 50 minuter "hemifrån", så jag kan åka hit och hälsa på om jag har en ledig dag. Det känns lite skönt i alla fall. Men tomheten känns ändå överväldigande och jag kommer verkligen sakna allting här. Alla i huset, inklusive Billy, närheten till stranden, närheten till city, att ha ett kök med massa mat i, alla små detaljer som gör det så bra här.

Nu gäller det att försöka fokusera på det nya och hoppas på att det blir minst lika bra som mina tre första månader i Sydney.

Tillbaka i Sydney!

23.21 Fredag

Jag är tillbaka i Sydney!

Känns härligt att komma ifrån hästarna lite, även om det samtidigt känns som att jag kan se fram emot det utan skräck, eller något sådant. Det är ett helt okej jobb.

Men nu ska jag i alla fall sova, för jag är helt slutkörd efter en lång dag. Jag har varit uppe sen 7.10 och i morgon ska jag träffa Jeremy klockan 13. Jag kommer dö om jag inte sover snart. Så bäst att krypa till kojs innan det sker!

Hinderbygge

14.34 Fredag

Nu är det lunchtid. Jag har precis ätit ris med stekta ärtor och paprika. Inte speciellt fantasirikt, men så blir det ibland. Andra måltider jag ätit hittlls har varit pasta med vegkorv, ris med köttfärs och Annas vegetariska potatis/morotsgratäng. Vet inte vad det blir ikväll, eventuellt sparar jag mig och äter middag i Sydney. Billigare så.

Idag fick vi bygga hinder åt Vicki. Skittungt att släpa bommar hit och dit. Sedan hoppade hon hingsten ett tag. Innan dess hade vi spenderat ungefär 1,5 timme bara väntat på att hon skulle komma. Vi pratade gymnasieminnen och massa sånt. Intressant att se hur de gör i Danderyd, han är från Stockholm alltså, om jag inte nämnt det.

När vi börjar jobba igen ska hon rida två hästar, och han ska rida en. De ska hoppa ute på fältet, så då är det jag som får slänga upp de tunga bommarna om de trillar ner. Men det är rätt okej ändå.

Jag pratade med Vicki innan, och hon har tydligen inte tänkt avskeda mig än i alla fall, faktum är att hon ville att jag skulle stanna så länge som möjligt. Men det kan ju ändras med tiden, så vi får se hur länge jag stannar till slut. Rätt coolt att ha på sitt CV att man jobbat för en olympisk ryttare.

Fredag morgon

9.22 Fredag

Det är svinkallt i huset och jag önskar jag hade haft vantar på mig. Det är lite varmare utomhus, men det är ändå långbyxor och långtröja som gäller, i alla fall på förmiddagen.

Just nu har vi frukost. Jag och svensken fixade morgonutfodringen på bara en halvtimme (7.30-8.03), så det gick smidigt och lätt. Vid 10 ska vi ut och jobba igen. Han ska rida en häst och jag ska väl fixa i ordning saker och ting runt om kring. Hoppas hon inte skäller för mycket idag. Då blir man lite rädd.

Något jag glömde skriva igår var att jag fick vara med om en betäckning. Rätt intressant att se hur det går till också.

Jag har förresten tittat på de spanska nyheterna under tiden jag åt frukost. Det är tydligen väderkaos där, snö och 120km/h vind och 8 metersvågor och sånt där. Här är det bara kyligt och kallt just nu. Även om det blir lite varmare på eftermiddagarna.

Nu gick svensken ut för att rida. Jag stannar inne lite till, sedan går jag ut och ser om jag kan vara till någon nytta jag också.

Andra jobbdagen

21.12 Torsdag

Nu har ännu en dag kommit till ända och jag sitter och pratar med svensken om hästar och ridning och allt möjligt. Han har varit halvledig idag så jag och Vicki skötte utfodringen i morse, sen red svensken två hästar, och sedan var det lunch. Jag har mockat lite, sopat mycket, gjort i ordning hästar före och efter ridning, och precis samma saker som igår.

Jag fick lite skäll idag, men svensken hade förvarnat mig att hon får för sig att skälla ibland, bland annat hade hon skällt på honom för att han hade borstat svansen fel. Mig skällde hon på för att jag ledde in en häst för snabbt i en box. Men för övrigt verkar hon rätt nöjd med mig, men det vet jag inte förstås. Hon kanske får för sig att kicka mig ändå, för det har hon tydligen gjort med andra.

Vi sitter här och babblar för mycket så jag orkar inte tänka på vad jag gjort mer idag. I morgon är en ny dag

Första jobbdagen

20.14 Onsdag

Jag har Internet här, så fruktansvärt skönt!

Det har varit en helt okej dag, mycket att ta in i skallen bara, så därför har jag rätt rejält ont i huvudet just nu. Och hade bara med en panodil, så får se om jag överlever tills jag kommer tillbaka till Sydney igen.

Jag blev hämtad på tågstationen av Vicki och sedan var det dags att komma in i jobbet. Jag fick låna ett par skor som passade perfekt, eftersom flipflops kanske inte är det bästa att jobba i. Jag har fått sätta på täcken på hästarna, putsat träns efter varje gång hon ridit en häst, tagit hand om hästar när hon ridit, gjort i ordning hästar åt henne, och sånt där. Jag är fortfarande inne i ett elevstadie och jag känner mig lite halvt förvirrad, men den svenske killen verkar trevlig, så det går nog bra.

Huset är rätt okej också. Lite slitet och gammalt och skulle behöva en upprustning, men det duger ändå. Det mesta finns här och ingår i lönen, tvättmedel, matolja, salt och sådana saker. Så det enda jag behöver köpa själv är mat, och det ska jag väl ändå klara av antar jag. Gäller bara att vara lite fantasirik, vilket inte känns som min starka sida i köket. Men det går nog bra det också.

Just nu väntar jag på att House ska börja och sluta, så att jag kan gå och lägga mig efter det. Plus att jag gärna vill ta ett snack med svensken innan också, han är fortfarande ute någonstans. Känner mig rätt slapp som ligger i sängen och bloggar, men de sa "vi ses i morgon" så jag gick in.

Jag har förresten fått några blåsor på händerna som gör ont, efter att ha sopat en massa. Hästarna går för det mesta ute, så det är inte mycket mockning i jobbet, även om jag mockade en utav boxarna idag. Men sopa däremot, det har jag gjort idag. Visste inte att det var så utmattande att sopa!

Nu ska jag nog fixa med mina kläder och lägga in de i skåpet ellet något. Eller bara fixa dem i ordning och ha dem i väskan. Har inte bestämt mig än, men just nu ligger allting i min säng, och där vill jag helst ligga ensam, utan massa kläder överallt, när jag ska sova.

Allt som allt, det verkar rätt okej här, så ska tänka över hur länge jag vill stanna här. Svensken tipsade mig om ett annat ställe, ett farmställe där de tydligen har Natural Horsemanship också, så ska kolla upp det lite noggrannare och eventuellt höra av mig till dem. Där kan jag antagligen få det andra visumet, vilket hade varit toppenbra.

Supernervös

07.47 Onsdag

Jag är mer än lovligt nervös nu. Kunde inte sova ordentligt inatt utan vaknade flera gånger, fast jag kände mig utvilad varje gång, så när jag vaknade en timme tidigare än jag beräknat gick jag upp ändå.

Just nu pratar jag med Lillebror på Skype och innan pratade jag med Mammica. Packningen är i princip klar, bara datorn och mat som ska ner.

Måste försöka lugna ner mig några hekton och hoppas att allt kommer bli superbra. Men det känns ändå skrämmande att flytta härifrån, även om jag kommer tillbaka i helgen. Men det kanske blir sista gången jag bor i det här huset.

Andas Anna, andas. Det kommer gå bra.

I morgon smäller det

21.20 Tisdag

Jag har en fruktansvärt konstig känsla i magen och i resten av kroppen också för den delen.

I morgon ska jag åka till den här hästgården. Jag ska antagligen åka hem hit på fredag igen, och spendera helgen i Sydney, men sedan, om jag trivs på gården, kommer mitt hem förflyttas dit. Det är en märklig känsla att flytta från det ställe man bott på i tre månader till något helt nytt. Jag har ju visserligen gjort det innan, men det är ändå jobbigt. Tänk om jag inte trivs?

Jag kan antagligen komma tillbaka hit, om det inte kommer några nya studenter som behöver boende. Då vet jag inte vad jag ska göra.

Jag har packat en del ikväll, men vet inte riktigt vad jag ska ta med mig. Det känns som alla där kommer vara sofsiga i ridbyxor och ridstövlar, och det har jag ju inte precis med mig. Jag nämnde för Vicki (hon som äger stallet) att jag inte hade några skor, och hon sa att jag kanske kunde låna några där, så hoppas jag kan det. Att jobba i ett stall i gympaskor eller flip flops känns inte speciellt lockande. Så frågan är vad jag ska ha för "jobbkläder". Jag vet ju knappt vad jobbet går ut på för att vara ärlig.

Jag har även varit ute och shoppat mat idag. Jag måste ju hädanefter laga all min mat själv och göra alla inköp själv. Blir en stor omställning det också. Från att ha allting i kylskåpet till att inte ha någonting. Det kan bli jobbigt. Men har förberett så att jag i alla fall har mat för de här första dagarna.

Något jag glömde bort idag var att ringa regeringen igen. Jag har städat och lagat massa mat idag, så har inte haft tid till att tänka på något annat. Men det löser sig säkert det också.

Jag tog en paus i bloggskrivandet och gick och pratade med Hee istället. Jag är frukansvärt nervös för i morgon. Tänk om jag inte gillar det? Plus att jag är inte säker på att jag kan använda min kära dator där. Jag tar med den för att testa i alla fall, men i värsta fall är jag nu utan Internet i nästan tre dagar. Utan möjlighet att uppdatera bloggen.

Men nu ska jag nog försöka sova. Ska upp tidigt i morgon för att fixa klart alla mina saker och hinna prata med mina kära föräldrar innan de går och lägger sig ikväll. Så Mammica och B, se till att vara vakna ikväll och ha igång datorn! För nu går jag och lägger mig!

Skatteregler

21.28 Måndag

Vad jag nu funderar på är skatt. Ett så jätteroligt ämne att sitta och fundera på och försöka få fram information om. Eller inte.

Frågan är om man bör skatta om man jobbar på den där hästfarmen. Jag frågade aldrig om de där 300 var före skatt, eller hur hon betalar det. Jag vet inte hur reglerna är i Australien, och är för trött för att på riktigt orka läsa igenom vad som står på regereingens hemsida. Jag har skummat, men inte hittat något om några undantag. Det står bara att som icke-resident ska man betala skatt på varenda dollar man tjänar.

Det kanske blir ett nytt regeringssamtal i morgon för att kolla upp det. Säger de att man måste skatta på det, och det kommer fram att "farmen" inte betalar skatt på sina anställdas löner, ja, vad gör jag då? Att jobba svart har inte direkt stått på min önskelista. Fast å andra sidan, vad kan jag göra åt det? Jag antar att majoriteten av de jobb jag sökt fungerar på samma sätt. Får helt enkelt se vad samtalen i morgon resulterar i.

Nu ska jag nog gå och lägga mig. Är trött efter att ha städat en MASSA idag. Mamman var hemma hela dagen, fruktansvärt ovanligt, har aldrig hänt innan, och jag städade hela tvättsugevrån. Det var ett ständigt nysande eftersom det var ett tjockt lager damm precis överallt. Men nu är det skinande rent i alla fall!

Fast mamman såg en råttsvans under diskhon i köket. Mysigt värre.

Anna har ett jobb?

20.38 Måndag

Det här kommer bli ett långt inlägg.

I morse hände något som jag inte direkt väntat mig. Klockan 9.43 ringde en utav "farmerna" mig och frågade om jag ville komma och jobba så snart som möjligt. Vi pratade en stund och jag tyckte det lät som en bra deal.

Jag kollade upp några detaljer, bland annat rignde jag till australiensiska regeringen, The Australian Government, det ni! Det var för att jag ville kolla upp några detaljer angående mitt visum. Mitt visum är ett så kallat Working Holiday Visa, och vanligtvis kan man bara få det en gång i livet och det gäller 12 månader från det att man kommer till Australien. Man kan dock få det en andra gång, om man under de 12 månaderna jobbat 3 månader (88 dagar) inom "speciellt arbete". Det kan vara fruktplockning, gruvarbete, trädfällning, slakteri, huvudsakligen saker som gynnar Australien i det stora hela. Jag har hört att folk har fått andra visum trots att de inte uppfyllt kraven, men killen jag pratade med sa att de är väldigt strikta med det. Plus att man kan inte jobba var som helst i Australien heller, utan det måste vara utanför storstäderna, ute i det fria så att säga, i det så kallade regionala Australien.

Problemet med den här farmen är att 1. den ingår inte i någon av paragraferna för vad som är speciellt arbete och 2. den är i ett område som inte räknas till regionala Australien. Trots det kan jag tänka mig att spendera i alla fall en månad där, och det var helt okej med ägarinnan. Hon är i stort behov av arbetskraft och ville att jag skulle komma få fort jag bara kunde, helst i morgon. Men jag bestämde mig för att det är lite för tight, men eventuellt på onsdag.

Ett annat problem är att i helgen skulle jag antagligen träffa Jeremy, plus två gamla klasskompisar från gymnasietiden som råkar vara i Australien de också (berättar mer om det vid ett senare tillfälle), men hon sa att det var okej om jag åkte hem över helgen.

Hem förresten, jag har bott hos den här familjen i nästan tre månader nu, det känns verkligen som mitt australiensiska hem.

Nåja, back to basics. Den här gården är en hästgård, hon är tydligen en topphoppryttarinna som tävlat i OS tre gånger och i Världskupen 3 gånger. Hur stort är inte det liksom? Som att jobba för Malin Baryard i Sverige.

Lönen är 300 dollar i veckan, plus husrum (ett delat trerumshus) och tillgång till bil. Allting låter toppen, och jag är antagligen korkad om jag inte tar chansen. Och jag kan ju alltid säga nej om jag inte trivs där efter de här dagarna den här veckan. Det tar bara 40 minuter sammanlagt med buss och tåg dit, så det blir ju inte så långt "hemifrån".

Det största problemet är det med visumet. Hur ska jag lyckas få ett andra visum. Jag vill helst inte jobba med fruktplockning, men det är kanske det enda jag kan göra. Får ta mig en funderare på hur jag ska lösa det här.

Väntan i onödan

00.48 Måndag

Klockan är snart ett, och jag är fortfarande uppe. Så går det om man tittar på film (Children of Men på TV) och sedan väntar i en evighet på att Mammica ska svara på Skype, för att sedan få reda på att hon inte är hemma. Trots att hennes Skype är igång. Hört talas om att man bör stänga av datorn när man inte är hemma?

Nåja, det blir väl läggdags för mig nu då. Och jag tror jag behöver det. Är rätt trött i skallen faktiskt. Natti natti!

Mer jobb

21.38 Söndag

Vad jag förresten kan tillägga är att det med största sannolikhet inte blir något med Leconfield. Jeremy sa att de antagligen behövde folk där, men när jag ringde sa de att de inte behövde några mer arbetare förrän om i alla fall en månad. Lite synd, men nu har jag ju som sagt skickat iväg alla mina förfrågningar. Och fler ska det bli i morgon. Om det kommit upp några nya erbjudanden vill säga.

Jobbsök och skrattfest

21.35 Söndag

14.

Det är så många farmer jag kontaktat idag. Jag hittade en superbra internetsida som fungerade precis på samma sätt som mina gamla au pair-sidor, så 13 olika förfrågningar och mail skickade jag iväg där. Den fjortonde hittade jag på vanligt jobbsökarvis. Nu är det bara att hoppas på att någon faktiskt svarar.


Just nu tittar jag på Rove. Jag har nämnt det tidigare, och jag bara älskar programmet. Det är Australiens "Sen kväll med Luuk", och trots att jag inte känner till alla som deltar (vilket jag ju knappt gör i Luuk heller visserligen) så skrattar jag mest hela tiden. He's just friggin' hilarious!

RSS 2.0