Tidsskillnader

13.30 Onsdag

Nu har jag fixat två kartor som visar på hur tidsskillnaderna är. Alla tider är räknade från 0-tid, alltså Londontid. För den som inte vet skiljer det en timme mellan London och Sverige.

 

Vintertid är den "normala tiden". När Australien har vintertid har vi sommartid, vilket innebär att det skiljer 8 timmar mellan östra (gröna) Australien och Sverige och 6 timmar mellan västra (blåa) Australien och Sverige. Det står 10 eftersom tiden utgår från nollmeridianen i Londonds vintertid.






Australiens sommartid (eller Daylight Saving Time, DST, som det också heter) är mer invecklad. DST används inte i Queensland (4) och Northern Territory (8), så de har samma tid året runt. I de andra delstaterna ändrar man dock till sommartid den första söndagen i oktober och tillbaka till vintertid första söndagen i april, utom i Western Australia där man påbörjade en prövotid för sommartid år 2006 och ändrar till sommartid sista söndagen i oktober och tillbaka till vintertid sista söndagen i mars.

När Australien har sommartid skiljer det 10 timmar mellan östra (gula) Australien och Sverige och 8 timmar mellan västra (lila) Australien och Sverige. Det står 11 och 9 eftersom Londontiden är på normaltid, dvs vintertid.

Kommentarer
Postat av: Mammica

De gör det inte lätt för sig!

Tur att Danmark och Sverige har samma tid, annars hade jag inte varit hemma förrän vid midnatt igår.

2009-03-18 @ 08:58:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0