Strand + Sydney Royal Easter Show

22.05 Fredag

Oh my god what a day!


Jag åkte till stranden vid 7.30 med tre 13:åringar och en 11:åring. Vädret var perfekt, trots att det var lite kyligt i början. Men solen sken och med den kom även värmen. Helt perfekt.


Efter några timmars surfande (för pojkarnas del) och solande (för min del) ville pojkarna gå till Manly (vi var för övrigt på stranden "jämte" Manly, kallad Fresh Waters) via klippor. Jag var dum nog att gå med på detta, så pojkarna släpade på sina body boards och jag släpade på två tunga väskor med handdukar och diverse andra saker. Det var en minst sagt påfrestande klippklättringspromenad men det var rätt kul samtidigt. Vi gick dessutom genom en riktigt häftig tunnel i klipporna också.


Vid halv ett-ett blev alla upphämtade och ett par timmar senare åkte jag, Ry och Vi till Sydney Royal Easter Show. Wow säger jag bara. Så mycket pengar som måste spenderas på de två veckorna som det håller igång. 32 dollar i inträde för vuxna och sedan måste man betala extra för åkattraktionerna.


Något som däremot var gratis var att kolla på "föreställningarna". Vi tittade på en trähuggartävling. Tydligen är det rätt stort, för Australien tävlade mot Nya Zeeland, och det var supermycket folk i publiken. Helt otroligt konstigt. Har vi trähuggartävlingar i Sverige??


Vi gick runt och tittade på massa djur, hästar, kossor, får, ankor etc. Jag var jättenervös för att träffa någon från hästgården, men jag tror jag lyckades undvika dem. Det var dock en kvinna som tittade väldigt mystiskt på mig och som liknade en av kvinnorna som kom till stallet ibland, men jag är inte säker på om det var hon eller inte.


Det absolut "viktigaste" på hela dagen var "show bags". Det är påsar eller väskor med godis, leksaker och andra prylar med olika teman. Det fanns bland annat en Idiot show bag med massa skämtprylar, en Hello Kitty show bag med bland annat en väggklocka och andra Hello Kittysaker, surf show bags och olika rena godispåsar. Vi hade lovat mig inträdet (jag hade aldrig betalat 32 dollar själv), en åktur och en show bag, men vi åkte aldrig något, så Ry fick två olika påsar för sammanlagt ca 30 dollar, och jag valde ut två små choklad show bags för sammanlagt 7 dollar. Det räckte gott och väl för mig. Men jag var i smått chocktillstånd över utbudet av show bags och hur mycket folk spenderade på det. Helt otroligt.


Det har varit en lång dag för stackars lilla mig, och nu ska jag nog gå och lägga mig. Igår somnade jag inte förrän sent. Jag kunde inte somna eftersom jag sov en halvtimme mitt på dagen. Så vi får se hur snabbt jag somnar ikväll.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0