Min julafton

Jag är fruktansvärt trött, som vanligt, och vill egentligen sova, men det är lite för tidigt för det.


Mobilen väckte mig vid 8 i morse, och ett par timmar senare var vi på väg för att sätta upp vårt ena tält på campingplatsen. Det ska stå där i två nätter nu, och på fredag ska vi dit och sova i två nätter, sedan måste vi tillbaka till huset, eftersom mamman inte kunde boka söndagsnatten för att det var fullbokat. Men sedan är tanken att vi ska tillbaka till campingen igen och de ska stanna där över nyår, men jag vill helst se fyrverkerierna över operahuset och allt det där inne i Sydney, så vi får se hur det blir. Au pairen ska in till Sydney över nyår också, men jag får hela tiden känslan av att hon inte vill ha mig med. Hon umgås bara med tyskar ändå så. Men jag vet inte riktigt vilka andra jag kan hänga på. Jag får göra lite undersökningar bland alla mina ytliga kontakter jag har här.


I morgon ska vi äta kalkonlunch klockan 12 här hemma, och sedan hem till mormor. Därefter skulle vi nog till morbrorn eller något sånt. Ärligt talat har jag inte så stor koll, utan jag hänger bara på. Jag har ju ändå inget annat bättre för mig.


Svenska kyrkan hade julmiddag idag, men jag hann (eller orkade) inte åka in till stan för det. Det skulle även vara mässa klockan 21, men det pallade jag inte heller. I morgon har de ingenting, så jag är helt lonely om jag väljer att inte följa med familjen på deras traditioner, så det blir nog det ändå.


Jag öppnade min julklapp jag hade med mig hemifrån idag. En massa choklad och två små söta tomtenissar, jättegott! Chokladen alltså, tomtarna har jag hängande på min dator.


Och en annan sak som hände idag också var att jag höll i en miniödla! Så supersöt och gosig (nåja, gosig kanske inte är rätt ord, men ändå)! Yngsta sonen fångade den och jag fick hålla den, och den satt så snällt på min hand och jag studerade den noggrant. Sedan ville sonen ha tillbaka den men hoppade den ner för en balkong. Jag trodde den dog, men rätt som det var sprang den iväg igen. Men under tiden jag höll i den var jag helt lyrisk. Så underbar liten krabat!


Dessutom har jag sett en vild känguru idag också! Min första! Det var egentligen ingen känguru utan en wallaby som är en mindre version av en känguru. Jättesöt den också, men jag hade inte med kameran så jag kunde inte föreviga ögonblicket, tyvärr. Men det skedde på campingen och mamman sa att det är ofta kängurur där som rotar bland soporna, så någon natt ska jag ut och spana. Hon sa att det även finns jättestora ödlor som gör samma sak (rotar i soporna alltså, inte spanar efter kängurur) så det ska bli intressant att se vad jag får uppleva på campingen, förutom att det är första gången jag sover i tält på riktigt. Trädgården där hemma räknas liksom inte riktigt.


Det blev visst ett ganska långt inlägg ikväll, ber om ursäkt för det. Men så går det när man inte skriver under dagen.


God jul igen på er allihopa! Hoppas ni får en trevlig julafton! Själv har jag inte haft någon speciell julafton över huvud taget, antagligen den tråkigaste någonsin, och jag är lite depp för det, men jag lovar att vara hemma nästa jul!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0